reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

madlen79 nie robie testu, myśle że to bez sensu jeśli bym miała dostać jutro @, a jak nie dostane to zrobie na pewno w czwartek:tak: Trzymajcie kciuki, prosze!!

reklama
Trzymam kciuki za wszystkie mamy , ja dzisiaj skocze po test i zrobie wieczorem . :-D Mam nadzieje ze beda II kreski , ale nie robie sobie nadzieji , piszcie dziewczyny jak tam wasze wyniki po becie . ;-);-):-)

Hej.

Mnie nadal nudności nie opuszczają:confused: boli mnie głowa i piersi. Bardzo różni się ta ciąża z pierwszą.:sorry2:
W następnym tygodniu idę na badania i 20tego planuję iść do gina chociaż mówił,że mam przyjść za 4 tyg a nie za 3 :p (ale już chciałabym się uspokoić i zobaczyć serduszko:tak:)

Mary_mary- Witaj:-D ale Nam się trafiło najpierw listopadówki 09 a teraz grudzień 12 :-D ( tylko ja nick zmieniłam z wyjatkowaonaa na ten nowy)

trzymamy kciuki za was dziewczyny zebyscie do nas dolaczyly :-)
Tymczasem powiedzcie mi jak sobie radzicie z mdlosciami ????
Bo ja mam mdlosci od jakis 3 dni non stop przez cale dnie, przez to malutko jem i nie mam sily. Ledwo sie dzis dokulalam do przychodni. Nie wymiotuje ale strasznie mi nie dobrze po wszystkim co zjem. Macie jakies swoje sposoby na to???

dodam, ze gdzies wyczytalam o opasce sea band na mdlosci i dzis ja kupilam - przetestuje i dam znac :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
neska210- gdzieś wyczytałam ,że mdłości to dobrze dla Nas ,bo oznacza wysoki poziom progesteronu (albo ogólnie hormonów) i to dobrze dla dzidziusia i ciąży na początku żeby się utrzymało:)
Tak samo jak Ciebie dręczą mnie te mdłości piję wodę niegazowaną , ostatnio coca-cola mi pomagała teraz już niby mi lepiej ten tydzień najgorszy był

ja tez czytalam ze o wysokim progesteronie swiadczy to ze ciagle chce sie pic. Ja ostatnio tylko spie, pije, sikam i od 6 tygodnia doszly mi mdlosci. Bol piersi prawie jest juz nieodczuwalny.
Skoro tak wyczytalas to jednak jest jakas dobra strona tych mdlosci :-)

MamaPatryka ty mi nawet nie pisz takich rzeczy,ze jak sa mdlosci to jest dobrze,a jak ich nie ma,to jest zle..bo ja nie mam zadnych mdlosci i czuje sie fantastycznie !!!!!,co mnie oczywiscie cieszy,ale i tez martwi :-(

witam :)
choć jestem styczniówką 2012 to mój synek przyszedł na świat 31 grudnia 2011 także jakoś w tym czasie rok temu począł się mój mały Szkrabik.. związku z tym życzę Wam spokojnych, zdrowych, pełnych radości 9 miesięcy :)
nosić drugie serduszko pod swoim to wyjątkowy dar od Boga :tak:

madlen ja w pierwszej ciąży nie miałam mdłości i też było dobrze chociaz miałam plamienia na początku a teraz dodatkowo biorę luteinę więc są i mdłości. Nie masz czym się martwic moze my mamy bardzo wysoki ten poziom a może taka natura :tak:

reklama
ja z mama rozmawialam moja to powiedziala ze ona zadnych mdlosci i wymiotow nie miala w ciazy, a mnie urodzila 10 pkt dostalam. wiec sie nie martw. kazda ciaza jest inna. siostra mojego narzzeczonego tez nie miala zadnych objawow ciazy oprocz braku @. kazdy ma inna urode. ja ci oddam swoje mdlosci albo sie podziele jak chcesz ;)

a skad macie takie ladne suwaczki??? bo wczoraj sie naszperalam w necie ale nie odliczaly mi wieku ciazy tylko wiek dziecka jakby sie juz urodzilo. Nie wiem jak wy to zrobilyscie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry