reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Z tym podwójnym becikowym to chyba chodzi o to, że oprócz becikowego rządowego jest becikowe rodzinne dla rodzin ubogich, o ile dobrze zrozumiałam Becikowe według nowych zasad. Kto może się o nie starać? Tak jak rządowe jest dla wszystkich to rodzinne dla tych, którym przysługuje zasiłek rodzinny.

Wiolka moja ciocia ma termomixa, super urządzenie ale w pieruny drogie... jednak jak się może na to pozwolić to ułatwia i przyspiesza pracę.

reklama
Hej,
ja dziś troszkę później niż zwykle bo od samego rana teściowa przewraca mi dom do góry nogami:-) Zaproponowała mi dziś że pomyje mi okna i posprząta tak konkretnie. Fajnie bo przez okna to już świata nie było widać. Na jutro zostały kurze i takie tam pierdoły.
Wczoraj spakowałam torbę a raczej dwie do szpitala. Za cholerkę nie dałam rady zmieścić się w jedną torbę, a jak to jest z wami dziewczyny? Spakowałyście się w jedną torbę?
Dziś na obiad pizza bo nie było pomysłu na nic innego.
4Madlen mi dziś przyszedł monitor, ale niestety ci nic nie pomogę bo pierwszy mam coś takiego w ręce. Chyba lepiej będzie jak zapytasz sprzedawcę tego materaca.
Bułkaasia ja wszystko prałam, pościel, każde ubranko i pieluchy tez obowiązkowo. Ja mam termometr, który przykłada się do czoła i do ucha można włożyć. Kupiłam go już jakiś czas temu dla siebie i męża, ale teraz dla Oliwki będzie jak znalazł.
Ciril będzie dobrze kochana, głowa do góry i nic się nie martw.

Hej :-)

4madlen odnosnie tego materaca. Lifenest sa i u nas popularne i maja bardzo dobre opinie. My tez sie nad takim zastanawialismy, jak poszlismy do sklepu to sprzedawca oczywiscie wychwalal, bo one maja duzo zalet, sa pod katem i wogole, ale wada tego materaca jest to, ze na krotko starcza, bo na pierwsze 3 miesiace zycia dziecka, a potem kiedy malenstwo konczy 3 miesiace staje sie coraz bardziej ruchliwe i mobilne to zjezdza z tego materaca. Do tych lifenest monitor oddechu jest niepotrzebny, sprzedawca nam wtedy mowil, ze i tak dzialac nie bedzie, bo materacyk amortyzuje wszystkie ruchy, dlatego ciezej jest monitorowac. Nam wtedy sprzedawca polecal ten materacyk, ale tylko na pierwsze 3 miesiace zycia dziecka, dlatego sie nie zdecydowalismy, bo i tak musielibysmy potem kupowac inny plaski i do niego monitor oddechu ( bo dziecko spi z monitorem do czasu az roczek skonczy), wiec zarowno dla pierwszego synka jak i drugiego jak i teraz dla Henia od razu kupilismy plaski materacyk, a do niego monitor oddechu.
My mamy monitor babysense V jest naprawde super, ale jesli u Was nie ma to moze sprawdz babysense II albo angelcare. A jak sie czujesz? :) To juz coraz blizej :)

Naty1990 trzymamy kciuki za wizyte i nic sie nie martw, napewno wszystko bedzie dobrze :)

Ciril trzymam kciuki, glowa do gory, robisz to dla dziecka, zobaczysz, ze wszystko bedzie dobrze

Vivienne Ty tez juz na finishu, trzymam kciuki za to, aby wszystko poszlo po Twojej mysli :)

Co do termometrow to my tez mamy taki, ktory sie wklada do ucha lub czola, nasze dzieci tez nie lubia pomiarow, a te sa niezawodne.

Misia83 my szykujemy sie na porod domowy, ale zielone swiatlo na to dostaniemy jak jeszcze jakies 2 tygodnie w dwupaku wytrwam, ale i tak na wszelki wypadek torby do szpitala mamy spakowane- trzy :)- jedna dla mnie, druga dla meza, a trzecia dla malenstwa :).

Wczoraj wieczorem byla u nas polozna- przygotowuje nas na ewentualnosc porodu domowego- wykonywalismy rozne cwieczenia. Fajna kobieta z niej z poczuciem humoru, jak przyjdzie co do czego to ona bedzie nam w tym waznym dniu towarzyszyla i oczywiscie zawsze powtarza, ze bol porodowy jest dobrym bolem :).
Samopoczucie nasze w porzadku, dzis konczymy 35tc, synus tak kopie, ze hej :).
Dzis u nas wybory prezydenckie, ale nie jest to dzien wolny, wiec moj maz do pracy.

Misia ja mam torbę dla siebie i dla Dzieciątka osobną, w tej dla siebie mam ręczniki, kapcie, ubrania, bieliznę, kosmetyki, w tej dla dzieciątka są ciuszki dla Małej, próbki, ręczniczek, pieluchy, butelka, laktator, smoczki i tam dorzuciłam podkłady poporodowe, bo u mnie już się nie zmieściły :sorry2: Inaczej by to wyglądało gdybym nie miała być uszykowana na wcześniejsze leżenie, wtedy się jakoś lepiej mieściłam ;-)

Mummy3
a jaki dokładnie masz ten termometr? Ja się naczytałam tyle, że są niedokładne że sama nie wiem. Bo wygodne na pewno. To jest na podczerwień? Chętnie bym sama kupiła, ale są one dosyć drogie i trochę boję się ryzykować :sorry:

Vivienne my mamy termometr do ucha i czola Cherub baby, jest elektroniczny na podczerwien i dokladny, a przede wszystkim prosty w uzyciu, bo tylko sie go przyklada i od razu jest rezultat, a dzieci tych pomiarow nie lubia, wierca sie, a takim mozna szybko i bezbolesnie zmierzyc temp. Jesli chcesz wydac pieniazki raz a dobrze to bym radzila kupic wlasnie elektroniczny na podczerwien, wiem, ze sa drogie, ale naprawde dokladne

cherub_4in1_thermometer.jpg

mummy3 dziękuję za info :) czyli monitor kupię jak lifeNest przestanie spełniać funkcje... a czuję się... hmmm... dziwnie :-p raz lepiej raz gorzej. Ciężko mi i bardzo mi się dni dłużą ale dam radę :) nie mam wyjścia ;-)
misia ja na początku miałam 2 torby tzn małe walizki ale po kwalifikacji dowiedziałam się że na cc mogę zabrac jedną torbę w dodatku plastikową (czyli chyba taką reklamówkę?!) przepakowałam się więc w jedną walizkę a drugą zostawię w samochodzie to mąż będzie donosił co trzeba ;)

wiolka oj marzy mi się taki termomix ale tyle kasy!!!
vieviene coś tak piszą właśnie w tym linku co wkleiłam
misia ja będę miała dwie jedną dla siebie jedną dla małej.
Zle mi się siedzi , nic tylko ciągle leżeć :happy2:

Hejka dziewczyny, sorki, ze zagladam tylko na wiesci od gina, ale jak pracuje w tygodniu to juz na nic nie mam sily, zajrze na spokojnie kolo piatku kiedy bede miala juz weekend;-) w czwartek wieczorkiem tez wizyta u gina;-)

Caluski w brzuszki:-)

Ja mam tak podły nastrój że szok, czuje się jakby mnie walec przejechał :zawstydzona/y:
Nastawiłam budzik na 9.30 aby wreszcie wcześniej wstać, ale przeszłam się tylko do pokoju obok i walnęłam się obok D. :sorry2: i spaliśmy do późna.
Na obiad rosół zrobiłam tylko...
Jedynie co załatwiłam to wizytę w szpitalu i jadę za tydzień w piątek przynajmniej będzie po drodze aby do Ikei skoczyć a potrzebujemy :)

Mi się odechciało wszystkiego, nawet przygotowań na maluszka co mnie troche martwi :(
Nie mam energii do niczego, nawet pakowania torby nic zero :(

reklama
Viv z becikowym nr II to właśnie jest tak że jeśli masz zasiłek rodzinny to przysługuje Ci drugie 1000zł , jeśli nie masz zasiłku i nie przysługuje Ci on to nic z tego. JA teraz czekam na decyzje odnośnie zasiłku i mam nadzieję że go dostanie bo wtedy Młoda teoretycznie automatycznie też.
Co do termometru to jak kupię już po porodzie taki na podczerwień , tego typu co Mummy3 ma , a że trochę on kosztuje to poczekam na kaskę własnie z becikowego czy ubezpieczenia.
Wiolka termomix faktycznie fajny ale wg mnie nie wart swojej ceny. Narobiłam się w nim i najadłam się z niego wiele rzeczy ale uważam że tak jak wszytko na poczatku jest szał a potem stoi nieużywany. Aczkolwiek kawa czy chlebek czy zupki krem z niego są pyszne.
Misia ja będę miała jedną torbę ale za to dużych rozmiarów żeby M.miał mniej do noszenia. Na początku chciałam dwie nawet pakowanie zaczęłam od dwóch ale obecnie przepakowałam wszystko do jednej torby , czeka jeszcze na dorzucenie moich wszystkich rzeczy.

Ja też jedyne pozycje które przyjmuje to stojąca , leżąca i półleżąca inna nie wchodzi w grę ... ehh..byle do grudnia....

Do góry