reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Ja mam na 10 :)
No to czekamy razem, Ty już wiesz, że masz synka, u mnie szansa, że na tej wizycie się dowiem :)) Oby tylko wszystkie nasze Maleństwa zdrowe były!:happy:

reklama
Hej, szefowa mnie dzisiaj puściła wcześniej do domu:-) Wracając w autobusie tak trzęsło, że jak sie zatrzymaliśmy to poczułam dwa takie jakieś puknięcia. Chyba to były ruchy ale na 100% nie mam pewności.
Wpadłam do domu i dosłownie rzuciłam sie na jedzenie, mieszanka była wszystkiego, co wpadło w ręce, masakra:tak:
Noukie trzymam kciuki za usg
misia super wieści, gratuluję. U mnie wszyscy wiedzą a na facebooku czy nk to mam zamiar zamieścić po moim pierwszym usg jeśli wszystko będzie ok:tak:

hej

jak dobrze jest mieć dziś wolne. odpoczywam. spałam do 13. a jeszcze tyle rzeczy do zrobienia. gratuluję udanych wizyt. ja wczoraj dostałam wynik z genetycznego badania i jest b. dobry. niskie ryzyko.

sylvia ja mieszkam w hilversum.

misia u mnie wie tylko rodzina i najbliższe otoczeniee. reszta światato chyba zobaczy jak zobaczy czyli jak brzuch urośnie. na fb nie zamierzam umieszczać.

pozdrawiam

Hej dziewczyny:tak:

Ja juz w domku i mam weekend;-)

Ide cos pojesc i pozniej poczytam co u Was;-)

Bulkaasia ja mam usg w czwartek, ale nastepny:rofl2:

Nathani no to razem bedziemy sie niepokoic, a potem ogromnie cieszyc nie ma innej opcji:tak: dzis mdlosci minimalne:-):-):-)

Dziewczyny pisalyscie o tej szyjce macicy i z tego co mi lekarz tlumaczyl to lepsze rezultaty w jej ocenie daje badanie na usg, a nie przez badanie pochwy, tu macie fajny filmik:)

http://www.mamazone.pl/tv/film,5466,skrocenie-szyjki-macicy.aspx

Ostatnia edycja:
bulkasia - bardzo możliwe że juz powolutku puka :)

wczoraj wieczorem myślałam że wyzionę ducha - "oddałam" kilo truskawek, a nacierpiałam sie przy tym co niemiara, och kiedy to minie????

misia - my od razu powiedzieliśmy wszystkim, bo tyle osób razem z nami czekało na ten moment że nawet nie dali byśmy rady ukryć :)))

Witajcie,

ja sie dzisiaj fatalnie czuje, glowa mnie boli, hormony szaleja i moj N. dziala mi na nerwy i do tego potwornie goraco u nas dzisiaj, nie da sie wytrzymac.

madlen pozniej zabiore sie za twoja ankiete

U mnie tez juz wszyscy wiedza, rodzine i najblizszych przyjaciol poinformowalismy po pierwszym usg w 8 tygodniu, a pozostalych tak przy okazji jak ich widzimy lub z nimi gadamy

zadnych ruchow jeszcze nie czuje, ale to chyba jeszcze za wczesnie wiec sie nie martwie.

kurcze ta glowa tak cholenie mnie cmi, mam juz dosc ale nie chce nic brac :-(

gryzoń właśnie sie dopatrzyłam ze z wawy jestes:) czy slyszalas jakies opinie o porodach na madalińskiego?

Cinamona masz tam u siebie amol, albo jaks odpowiednik?mi ginka polecala nasmarowac glowe jak boli... Rewalacji nie ma, ale troche usmierza:)

Cześć Mamuśki,
jestem dziś po wizycie i wygląda, że wszystko jest w porządku.Przezierność karkowa w normie:tak:. Maleństwo ma całe 6cm i niesamowite, że już tak dokładnie buźkę widać, rączki i nóżki- cudo, aż mąż bez mrugnięcia oka wpatrywał się w monitor:-) Z usg wychodzi, że ciąża jest wcześniejsza więc może uda się przed świętami wyrobić :szok:
Przeciw rozstępom stosuję Emolium- ma właściwości ujędrniające, a to chyba najistotniejsze. Zobaczymy. Szwagierka niewiele się smarowała i nie ma ani jednego. Więc nie ma reguły. Możemy zasmarować się na śmierć a i tak nie pomoże:wściekła/y:
Misia u mnie wiedzą wszyscy, których chcieliśmy poinformować. Reszta pewnie wie już pocztą pantoflową. Co do portali społecznościowych to jestem daleka od umieszczania tam jakichkolwiek informacji.

Ściskam ciepło:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Madlen przykleilam tematy bo jak bedzie och wiecej nie trzeba bedIe szukac tych najczesciej uzywanych:-).
My wlasnie z wizytowania mojej siostry wrocilysmy:-D.
My rodzicom powiedzoelismy bardzo szybko, bliskiej rodzinie tez:-).
A na nk i fb po pierwszym usg czyli 15.05 pisalam "Bije. Rosnij okruszzku w mamusi brzuszku" :-D. I na nk wisi do tej pory:-).

Do góry