reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Joasia w takim razie będziemy się obie toczyć w lato :) będzie nam raźniej :-)

Anno mam 32 lata, badania robiłam prywatnie płaciłam 400 zł :eek: 200 zł za badanie prenatalne i 200 zł za test Pappa.
Ja jestem ogromne strachajło, dlatego chodzę prywatnie, boję się nawet ukłucia, więc trzeba się ze mną obchodzić jak z jajkiem :-):-):-) NFZ by się ze mną nie cackał a ja jak dziecko jestem :-)

reklama
a ja mam kolejna fobie i stracha
bo w pracy w kantynie zjadlam piers z kurczaka - szaszlyka
i chyba nie dosmazona byla. bleeeh

wyplulam ale dopiero po drugim trzecim gryzie,

wsciekla jestem na siebie ze wczesniej tego szaszlyka nie sprawdzilam

ahhhhh

mam nadzieje ze nic nie bedzie, wieczorem troche mi bulgotalo w brzuchu

co tez mi przyszlo do glowy zeby go sobie zaserwowac, z reguly nie bioree tam miesa

bllllehhhhhh

trzymajcie sie!!!!

Joanna, Majja mój brzuch już wygląda jak w 5 m-cu ;-)a to dlatego, ze mam troche kg za dużo. Waga mi stoi w miejscu ale obwód brzucha coraz większy, szczególnie wieczorem. Także latem jak piłeczka po plaży będę się toczyła:-D
didor miejmy nadzieję, że tego mięsa za duzo sie nie przetrawiło i wydaje mi się, że nie powinno zaszkodzić.

Co do badań prenatalnych to ja tutaj mam je za darmo.

Prania mi wyschły ekspresowo, ogród posprzątany, obiad naszykowany, paznokcie górne i dolne pomalowane i teraz się walnę na wyrko pooglądać jakiś filmik.

Ja jestem 4 na plusie :baffled: zawsze miałam obsesje na punkcie wagi a teraz ? :szok: 53 to już koszmar :szok: dodam, że jestem niska i moja waga wahała się zazwyczaj 45 - 50 , a miałam takie plany żeby odchudzić się na lato :szok: ehhh życie !!!

Będę wyglądała pewnie jak kaczka ... mała z wielkim brzuchem i ogromnym tyłkiem :(((((

Ostatnia edycja:
Wszystkiego najlepszego mamusie obecne i przyszle !!!
Po 2-tygdniowej niebecnosci w koncu w domu. Hurrra. To prawda ze w domu najlepiej.
Dzisiaj nic tylko od rana piore, sprzatam itp.
Pogoda u mnie juz letania i tak pewnie juz bedzie do wrzesnia :-)
Jak narazie nic mi nie dolega, czuje sie bardzo dobrze, brzuszek powoli rosnie :-)

Didor, Liwus, Noukie, Ciriil
gratuluje wam wszystkim razem i z osobna udanych wizyt !!! Oby tak dalej.

Cierpiace na mdlosci i wymioty, zycze wam z calego serca lepszego samopoczucia i pomyslcie ze juz chyba blizej niz dalej do ich konca.

Lenka21
tule mocno ciebie i twojego aniolka i bardzo wspolczuje.
Mam nadzieje ze juz zadna z nas nie bedzie musiala tego przechodzic i w grudniu wszystkie bedziemy plakac ze szczescia na widok naszych zdrowych kruszynek.

Co prawda moj brzuszek jeszcze jest niewielki ale chcialabym zaczac go sobie mierzyc. Powiedzcie mi w ktorym miejscu najlepiej go mierzyc - tam gdzie pepek czy moze pod lub nad ?

Moj brzuszek tez jest juz widoczny i z dnia na dzien wiekszy ;)) Co do kg to narazie nie przybylo ich wcale. Ale na pewno beda, chociaz dla mnie to nie istotne. Zrzuce po ciazy, wazne zeby Fasolka byla zdrowa :)

reklama
Joanna ja nie mogę dopuścić by dużo przytyć bo i tak moja waga to prawie 90kg, więc muszę się bardzo pilnować. Nie jem słodyczy i ostatni posiłek spożywam o godz.17 a potem jak mnie ssie to bardzo dużo piję by nic nie jeść.
Może macie jakąś fajną dietę i ciekawe posiłki dla ciężarówek???:-)
Ciril ja mierzę tam gdzie pępek ale może źle to robię, nie wiem.

Do góry