reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
lenka trzymam daj znać
wiolka zrobia badania i będzie git trzymaj się
fogia ja na czopkach obie poprzednie ciaze torecan. teraz tez by sie przydały ale lekarz oszczędny wiec się męczę
trzymam za wszystkie dzisiejsze wizyty dawajta znaka dziewczyny.
ja strasznie słaba:no:

Wiolka ja też mam mieć dodatkowe badania dzidzi:-)
lenka trzyymam mocno kciuki, bedzie dobrze:-)
4madlen po wizycie już??? Co tam u maluszka? :-D
Ciril i jak?
Ja właśnie po pseudo obiedzie :-D Czyli to co wchodzi najlepiej kanapka z szynką, serem i POMIDOREM:-D

Trzymam kciuki za wszystkich badających się i badanych tak grupowo bo wsparcia potrzebuje przecież każdy.
Myślę że nie ma co się nakręcać i stresować bo nasze nastroje mogą wpływać na maleństwo. Oczywiście pogadać sobie mogę bo wiem, że i tak stresik robi swoje. Tak czy inaczej trzymajcie sie ciepło i nie traćcie wiary że wszystko będzie dobrze.
Buziaki

Bukasia niby do wieku ciz to dobra dugođ malutkiego cialka zobaczymy jak mi pojda badania prenatalne Nathani wspolczuje tobie i innzm dziewczynom ktore sie tak mecza mam nadzieje ze wam niedlugo te mdlosci odpuszcza i bedzie coraz lepiej:tak: Ania teraz niby kazda kobieta robi te badania genetyczne i 4d tylko ja tak bardzo bym chciala zeby drugie dziecko bylo zdrowe i szalenie sie boje nic na to nie poradze

Fogia mi gin mówiła o tych czopkach w ostateczności jak kobieta nie może funkcjonować
bo nie ma udowodnione czy nie szkodzą, przynajmniej mi tak mówiła.
tak wiem o tym. No ja czasami funkcjonować nie mogę, tak np. jak dzisiaj rano. A nie mogę pozwolić na niefunkcjonowanie bo ktoś musi się zajmować moimi chłopakami. Dobrze przynajmniej, że już się o pracę nie muszę martwić.

IgM dodatnie
mam toxo i co ja mam teraz zrobić nawet nie wiem czy serdszko bije wizyta dopiero wieczorem
kochana tulę mocno i trzymam kciuki. Mam nadzieję, że usłyszysz serduszko.

nathani ​ja też mam torecan.

IgM dodatnie
mam toxo i co ja mam teraz zrobić nawet nie wiem czy serdszko bije wizyta dopiero wieczorem

trzymam kciuki za wizyte, moze okaze sie ze zarazilas sie przed ciaza i zdazylas wytworzyc przeciwciala.
zycze ci zeby wszystko bylo dobrze. i to co moge dodac to tak jak w moim przypadku z tym wirusem: coz za timing!!
tyle lat bylo zeby te chorobska przebyc i wytworzyc przeciwciala... i to wlasnie teraz musi byc..????

Joanna przykro mi bardzo z powodu babci, czas leczy.

trzymajcie sie pozostale dziewczyny

hej hej hej :) ja po badaniu, wszystko jest ok, przezierność prawidłowa, kość nosowa jest i pozostałe narządy również:) tylko mnie ten moj lekarz zdenerwował bardzo... sam zaproponował, żebym przyszła dziś do szpitala i zadzwoniła jak juz będę to po mnie wyjdzie bo to oddział zamknięty... pojechałam, dzwonię 8 razy i nie odbiera!!! :wściekła/y: w końcu złapałam go na schodach, ufff... okazało się, że zapomniał tzn nie przyznał się ale widziałam jego zakłpotanie... wział mnie na oddział i kazał czekać i tak siedziałam patrząc na "ciężarówki" spacerujące po wąskim korytarzu... w końcu nadeszła kolej usg i co?! nic nie mówił! a normalnie mu się gęba nie zamyka to ja skorzystałam z okazji i zaczęłam pytać o to o co nie zapytałam na ostatniej wizycie (czyli jak sobie radzic z bólem głowy, czy moge latac samolotem, czy moge ćwiczyc i poprosiłam o recepte na duphaston) w tym czasie powiedział, że "tu jest wszystko w najlepszym porządku" i koniec badania ale z tego ze sie tak zdenerwowałam nie zpaytałam o płeć dzidzi no i nie wiem... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: musze czekać do nastwizyty czyli 30 maja... No ale dobrze że dzidzia zdrowo się rozwija :)

a co do toxoplazmozy to ja doszłam do wniosku, że nie mamy na to wpływu... przez tyle lat nie złapałyśmy a teraz jak którąś dopadnie to jest zaskoczenie, no jest bo przecież było tyle okazji i akurat w najbardzije nieodpowiednim momencie sie pojawia, tak po prostu musiało się zdarzyć, przeznaczenia nie da się oszukać... moja przyjaciółka też złapała w ciąży i co? całe życie na wsi mieszkała i wołali na nią "kocia mama" bo nie odpuściała żadnemu kotu, musiałą pogłaskać, złapac... owoce prosto z pola jadła, mleko od krowy piła i przez tyle lat nic tylko akurat w ciąży... ale pocieszające jest to, że urodziła zdrową córeczkę mimo iż amniopunkcja wykazała że bakteria przedostała się do dzidzi... Także Lenka głowa do góry! trzymam kciuki, musi być dobrze :)

Ostatnia edycja:
Witam was dziewczyny :)
Ja dziś walczę z okropną zgagą, zjadłam frytki na mieście i jakoś mi zaszkodziły ;/ wzięłam rennie, ale nic nie pomogło ;/

reklama
4madlen super, że wszystko ok :-) Ale lekarz, to mógłby sobie gdzieś zapisywać takie rzeczy....
Masz racje :-) Przeznaczenia nie da się oszukać :-)

Ide jeść o_O

Do góry