reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Witam się popołudniowo :-) Czekam na tą 18-stą jak na zbawienie :-D Myślałam, że może mało pacjentek będzie i się wcześniej wcisnę ale ponoć już nawet ostatnia nie jestem więc pozostaje mi tylko czekać :tak:
4madlen ja w pierwszej ciaży byłam pewna dziewczynki ale mój mąż ciągle mówił, że będzie chłopak bo on wie co robił i się sprawdziło :-D Nie zdziwiłabym się jakby twój mąż też wiedział :-p
Jaonna tulę mocno kochana. Przemyśl sobie dokładnie swój udział w pożegnaniu bo jednak to stres i podróż męcząca
Ruda-iza witaj i gratuluję serduszka :tak:
Na temat brzuszka powiem, że ja mam "swój" brzuszek jednak teraz jeszcze mnie rozwaliło nawet spodnie ciążowe już odkopałam ale na razie czekają bo jeszcze jedne jeansy są dobre. A cycuchy olbrzymie, twarde i bolące...:-D
Idę się poszwędać może czas szybciej zleci :sorry2: Buziam was w brzuszki ;-)

reklama
witam
Joanna najszczersze wyrazy współczucia

to czekanie mnie wykańcza, boję się jutrzejszego wyniku i wizyty, znalazłam przypadki w internecie gdzie dziewczyny miały podobne IgG i była to już przechodzona toxo więc cały czas mam nadzieję

Witam sie po pracy, obiad zrobiony i oczywiście zjedzony:tak:

sarka gratuluję udanej wizyty!
ruda-iza
witam w naszym gronie i trzymam kciuki za dalszy rozwój Maluszka
Joanna
zrobisz jak uważasz i jak Ci dyktuje sumienie, jeszcze raz współczuję....
lolcia
daj znać jak wrócisz
W pierwszej ciąży czułam, że będzie dziewczynka i tak wyszło więc teraz po cichu liczę na synka:tak:. Z natury jestem przy kości ale brzuch mi urósł i spodnie ledwo zapinam. Ciążowe jeszcze mi nie potrzebne ale nigdy nic nie wiadomo.

Ostatnia edycja:
witajcie.
Sarka - dziękuje za pamięci cudownie!
Joanna - przytulam pocieszam trudno mi doradzić czy powinnaś jechać zrób co Ci intuicja podpowiada.
nie było mnie źle się czułam.

U mnie brzuszka jeszcze nie widać, na pewno przez to że mam troszkę tłuszczyku na brzuszku po zimie :) miałam się odchudzać, ale tak się szczęśliwie złożyło że już nie muszę :)
Ja jutro lub w piątek idę do przychodni na pobieranie krwi brrrr ;/
Jeżeli chodzi o płeć to bardzo bym chciała dziewczynkę :) mam nadzieje że na tym najbliższym USG juz się czegoś dowiem, ale gin u której byłam teraz ostatnio na USG powiedziała że dowiem się koło 20tyg. Z racji tego że wykupiłam ubezpieczenie w lux medzie zmieniam lekarza i mam nadzieje, że tam dowiem się wczesniej :)

Kobitki macie już jakieś nietypowe zachcianki?
Ja na razie mam mięsowstręt a żywię się tylko owocami i grzankami z serem. Wszystko inne mnie odrzuca. To i tak całkiem nieźle bo w pierwszej ciąży nie mogłam przebywać w kuchni. Nie tolerowałam żadnych zapachów. Nawet ulubione perfumy musiałam odstawić. Teraz nie jest aż tak źle.

ruda-iza ja od dwóch dni jadłabym tylko pasztet i ziemniaki pieczone lub gotowane w mundurkach i kebaba:sorry2:

reklama
ooo ruda iza - tez mam mięsowstręt. Jedyne co mi dobrze wchodzi to kanaki z almette i pomidorem :) i banany, jabłka, winogrona, pomarańcze marchewki :)

Lenka trzymam kciuki - daj znac jutro jak najszybciej

Lolcia - czekam na wieśći po wizycie!!!

Do góry