reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Jak się położę to za pępkiem mam taki hmmm.... stożek...
W I ciąży w 2 miesiącu chodziłam w ciążówkach, bo się już w normalnych portkach nie dopinałam...

reklama
Czesc wszystkim,

Wystraszylam sie troche z rana. Zauwazylam, ze skore w okolicy brzucha, po bokach i troche na plecach mam lekko zaczerwieniona. Gdyby nie moj stan to bym sie tak nie przejmowala ale jednak w ciazy trzeba na wszystko uwazac. Polecialam do przychodni i lekarz powiedzial ze czasem w ciazy zdarzaja sie takie alergie czy zaczerwienienia skory. Nic mi nie przepisal i powiedzial ze mam obserwowac czy sie nie powieksza albo nie zaczyna swedziec czy bolec.
Dobrze ze poszlam bo inaczej bym sie tylko denerwowal ze to moze jakas choroba a tak troche sie uspokoilam.

Ruda iza witaj i spokojnej ciazy zycze.

Tym z was, ktore pytaly sie o pogode w Hiszpani powiem ze jest w miare cieplo ale upalow nie ma. Przynajmniej tutaj gdzie w tej chwili jestem (w odwiedzinach u tesciow). Wiec ciesze sie pogoda bo w PL wymarzlam, akurat trafilam na zalamanie pogody brrr

Największe to mam w obwodzie piersi i pod biustem. Nie moge założyć większosci podkoszulek juz od miesiąca, bo mnie strasznie ciągną. A brzuchol powoli widoczny - z rana widac stan faktyczny, ja jestem dość chuda więc łatwo mi zauważyć co raz większą kulkę wystającą w okolicach pępka. A wieczorem jestem juz tak wzdęta jakby to był 5 miesiąc :)
Najgorzej ze spodniami - od razu zaczeły mnie wszystkie uwierać w okolicach suwaka. Mam tylko 2 pary takie na styk, w których daję rade chodzić a nie moge kupić nowych spodni bo wyjście do sklepu jest nierealne ze względu na mdłości :((((((((((

A Ty jak Ciril?

No Annka02 to chwal sie jak najszybciej !!!

Witam nową mame:-D

Joasiu niby mówią, że kobieta w ciąży nie powinna chodzić po cmenatrzach, szpitalach itp. Ja byłam teraz niedawno i jak się wczoraj okazało wsio ok:-) Ale ostateczną decyzje i tak podejmiesz sama bądź z mężem:-)

Ach gryzoń, ja tak żeby nie zapeszyć to wolę kiedy jak najmniej osób wie. Więc jak mi minie ten pierwszy trymestr, to przedstawię tamtym mój suwaczek

gryzoń ja mam na szczęście ciuchy po 1 ciąży, więc nie mam stracha w co się ubrać :)

Właśnie oglądam tvn style o pieluchach i dzieciach...

Ach gryzoń, ja tak żeby nie zapeszyć to wolę kiedy jak najmniej osób wie. Więc jak mi minie ten pierwszy trymestr, to przedstawię tamtym mój suwaczek

Masz rację :)
Jeszcze będzie czas. Ja niestety jak tylko się dowiedziałam od razu wypaplałam całej rodzinie i znajomym.

znając życie wypnie się na mnie tyłkiem :) hahaha
No mamy takiego pana od usg który podobno bardzo szybko potrafi dostrzec płeć i nigdy się jeszcze nie pomylił. Sama nie wiem co bym chciała tam zobaczyć :)
4madlen - a Ty masz preferencje? siusiaczek czy nie siusiaczek?

Jamam przeczucie ze to bedzie chlopczyk ale moja intuicja niestety czasem zawodzi:p wczesniej bardzo chcialam dziewczynke ale teraz to juz sama nie wiem... Z mezusiem sie draznie ze ide jutro zobaczyc nasza córeczke a on ze to na pewno Antek bo on wie co zasial...Zreszta nawet zaklady z ginem obstawiali na ostatniej wizycie jak jeszcze nic ńie bylo widac:) usmialam sie jak nie wiem bo Gina mam fajnego i tak sie smiesznie droczyl zmoim M. :D mam nadzieje ze nie bedzie sie wstydzic mamusi i pokaze co tam chowa miedzy nóżkami :)

Joanna nie poradze Ci nic nowego ale skoro brzunio zareagowal bólem na samą wiadomosc to moze to znak zeby jednak nie narazac sie na stresy... Zreszta zrob wedlug wlasnego sumienia. Ja gdyby to byl ktos z mojej najblizszej rodziny musialabym sie pozegnac... Choc generalnie na pogrzeby nie chodze u babci Nawet nie bylam, ale to bylo 12 lat temu jak mialam uraz psychiczny do cmentarzy i pogrzebow... Kochana musisz niestety sama zdecydowac tak zebys nie zalowala ze pojechalas lub nie... Przyjmij ode mnie najszczersze kondolencje i trzymaj sie...

reklama
czesc dziewczyny
przesyłam pozdrowienia :) nadal zapracowana, zabiegana.. pewnie na L4 nadrobie...

buziak:*

Do góry