reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Kiss 4madlen miała już takie badanie :-) Wyszły dobrze:-)
U ciebie też wyjdą:-) To zwykłe USG, tylko z dokładnymi pomiarami:-) Więc wydaje mnie się, że jak powiesz lekarzowi, że chcesz to Ci da:-) Zresztą bierz póki można, bo po połówce to się dzidziol na jednym zdjęciu nie zmieści:-)
Ja miałam takie zdjęcie z Laurą i jeszcze było ładnie opisane, bo lekarz w gabinecie nie miał USG i musiałam chodzić gdzie indziej :-)

Ja już makijarz zrobiłam, prawie cała się wyszykowałam.... Jeszcze coś koło 2h :-D Dziś to bardziej doczekać się nie moge niż przerażona czy coś :-)))) Nie wytrzymam do tej 11 :-( :-D

reklama
Liwus-fajnie że krew oddajesz bo nie wszyscyo to robią a krew jest bardzo potzrebna tylkop moze faktycznie nie koniecznie swoim kosztem mam nadzieje że ci sie wszystko unormuje :-) Kiss-ja w czwartek mam wizyte i chyba bede miala takie usg tak mi sie wydaje ale więcej ci będę mogła napisać dopiero jak będę po wizycie to jest zwykłe usg przez powłoki brzuszne tylko wtedy chyba mierzą dziecko i sprawdzają czy nie ma wad żadnych i czy wszystko jest(tak mi sie wydaje że o to usg ci chodzi?)

Kiss ja miałam wstępne badanie przeziernosci bo w 11 t 2d ( z usg wychodzilo 11t 5d) i moj Gin powiedzial ze 5 cm dzidzia jest jeszcz e troszke za malutka ale zrobil, pokazywal mi te pomiary i zapewnil ze sa prawidlowe z tym ze ja tam niewiele widzialam:p wiec kazal mi przyjsc w ten czwartek i to wtedy bede widziec wyraznie i moze juz zobaczymy czy chlopiec czy dziewczynka..:)))) z tym ze u mnie bylo to usg dopochwowe i mysle ze takie beda do mniej- wiecej 15-16 tyg. W kazdym razie to badanie stwierdza prawidlowosc rozwoju dzidzi takze sa bardzo wazne :) trzymam kciuki za Ciebie i za pozostale mamusie rowniez :)

Fiolka jak tam ??? :-D
Ja już czekam na 11 jak na szpilkach :-D Już ubrana - jeszcze tylko spodnie zmienić z domowych na "wyjściowe" :-D Laura standardowo, że idzie ze mną :-) Ale chyba doatrł do niej argument, że mama idzie zobaczyć co z dzidziusiem :-)

No ja oczywiście też jak na szpilkach, do tego za wczesnie wstałam
i nic tylko rozmyślam .
Zaraz idę się szykować, ale zimno dziś

Cześć dziewczyny, pewnie powtórzę się ale na anemię najlepsze są buraki i natka pietruszki, jeżeli chodzi o wątróbkę to ja czytałam, że w ciąży powinno jej się unikać.
Ja w czwartek mam wizytę u lekarza i jak zwykle już zaczynam się stresować czy wszystko jest ok.
Dziewczyny a słyszałyście coś albo może robiła któraś z was badanie z krwi test papp-a?

Zmykam lepić pierogi ruskie, uwielbiam je ale jak pomyślę ile z nimi roboty to aż mi słabo.

Słyszałam, że inwazyjne badanie pranatalne robi się ze względu na wiek (35+) lub gdy nieinwazyjne wyjdą złe:-) (lub pomyliłam nieinwazyjne z inwazyjnymi ale generalnie taka mniej więcej zasada jest:-)), czyli np., gdy USG genetyczne (te 11-13tc) wyjdzie nie tak jak powinno:-)

Ide, szybciej pójde szybciej przyjme :-D A i tak na 11:15 mam :-)

Ania, Fiolka trzymam kciuki!!! :D
A co do badań "inwazyjnych" to mi też ostatnio Gin powiedział że mi nic robić a ni proponować nie bedzie bo to albo po 35 roku życia albo przy nieprawidłowościach podczas badań podstawowych :)

reklama
Hej! Dzisiaj jakaś niepozbierana jestem...Już dzwoniłam do M. żeby coś kupił gotowego na obiad, bo mi się nie chce dzisiaj nic robić...

Do góry