reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

IgG wyszło mi aż 650 dlatego sie martwię, IgM nie robiłam lekarz nadal się nie odzywa jak nie zadzwoni to jutro z rana jadę do labolatorium i niech mi zrobią IgM, taki wysoki wynik wskazuje że albo niedawno przechodziłam albo aktualnie przechgodzę już sie wszystkiego naczytałam i już mam dosyć

reklama
Cześć piękne :-)
Jejku ale wy się tu rozpisałyście. Staram się was podczytywać codziennie, ale i tak zawsze z 3-4 strony mam do nadrobienia :szok:

MamoPatryka trzymaj się. To się wszystkim łatwo mówi, ale nie zwracaj uwagi na otoczenie, masz prawo do żałoby. Do mnie po śmierci Zuzi przyszła położna i powiedziała, że nie mam prawa płakać, bo nie zdążyłam się jeszcze do niej przyzwyczaić. Nie rozumiem ludzi... Jesteśmy matkami od samego poczęcia i mamy prawo opłakać dziecko. Współczuję też tej sytuacji ze szpitalem. Modlę się, żebyś już niedługo zobaczyła ponownie dwie krechy na teście i żeby wszystko skończyło się szczęśliwie.

Zazdroszczę tym, co oglądają sobie teraz bijące serduszka. Najbliższe usg to pewnie będę miała dopiero przy prenatalnych...

Lenka bedzie dobrze musi:-)

Asia no to fajnie:rofl2:

Wiolka nasze geny tez czyste, ten rodzaj amc co ma moj synek jest 1 na 10000 tys:sorry: przyczyna nie znana, jakis blad natury:eek: a u Was jakas przyczyne znalezli????
Moj maly na rehabilitacji ma kolezanke z rozszepem, sliczna dzielna dziewczynka:-)
Ja bylam z malym w domku, do trzech lat, maly poszedl do przedszkola, wiec i ja wkoncu poszlam do pracy:)

Ja juz po spacerze z malym i po kapieli ide cos luknac w tv;-) milego wieczorku dziewczyny:tak:

Ostatnia edycja:
Bylam u lekarza i fatalnie sie czuje wiec pisze Wam z telefonu lezac w lozku.
Dzidzia jest x1 :) cala i zdrowa. Zarodek ma 11,6mm i wszystko gra. Wiek ciazy taki sam jak z OM czyli 7t3d. Mam oczywiscie jakies bakterie- dostalam globulki. Kolejna wizyta 4.06 mam zrobic morfologie,ob i glukoze.

AISHA
Odnosnie anemii to ja mam ja od 10lat i zyje. Anemia jest w wiekszosci przypadkow spowodowana niedoborem zelaza takze jedz duzo zielonego oraz czerwnego miesa typu watrobka. Jesli faktycznie wyniki masz marne to lekarz przepisze Ci tabletki.

Ostatnia edycja:
Nouki-u nas nie znaleźli przyczyny powiedzieli że na nas padło po prostu i już a drugie dziecko napewno bedzie zdrowe Nastka nasza też jest śliczna mądra zaczela mówić jak miała roczek proste zdania umiała a później już na okrągło gadała i tak jej zostało od września chodzi do zwyklego przedszkola tylko do klasy integracyjnej świetnie sobie radzi szybko sie uczy teraz w czwartek mam wizyte i chyba usg genetyczne i boje sie ale staram sie o tym nie myślec właśnie od dziś uczymy sie wierszyka na dzień matki do przedszkola:-) Liwus-odnosnie watróbki to podobno w ciąży trzeba z nia uwazać tak słyszałam

Wiolka ja mialam na mysli watrobke smazona,inna by mi przez gardlo nie przeszla. Ale ogolnie nie mozna jesc miesa surowego czyli metka czy tatar odopadaja a to super zrodlo zelaza.
Ja ze swoja anemia nauczylam sie zyc,zawsze mam w domu zelazo w tabletkach i co jakis czas biore. Lekarze stwierdzili ze taka moja uroda ze wszystkie wyniki w tym glownie Hb mam na granicy. W lutym oddawalam szpik honorowo a potem okazalo sie ze mi Hb spadlo do 7,2 gdzie norma jest od 12 i dostalam dozylnie zelazo i od tej pory jakos sie trzyma.

reklama
Aisha ja co prawda nie mdleje ale często mam zawroty glowy i najwieksze pod prysznicem wlasnie... I uważaj na cieplą wodę bo mi gin powiedział ze maksymalnie mozna kapac sie w wodzie o temperaturze do max 38 stopni czyli nie jeakas super ciepla...
Lenka bądz dobrej mysli, bedzie dobrze, toxoplazmoza niekoniecznie musi dojsc do dzidzi, trzymam kciuki:)

Do góry