reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Wiem o czym mówią dziewczyny bojąc się przed pierwszą wizytą, ja już na szczęście mam ją za sobą:-) Ale co przeszłam to moje. Nie zmrużyłam oka w nocy, rozpłakałam się rano, no i jeszcze raz przy badaniu, ale to ze szczęścia :-) Serduszko biło jak oszalałe. Chyba każda z nas musi to przejść, no i nie oszukujmy się, że po porodzie przestaniemy się martwić o dziecko. Zamartwianie zaczęło się wraz z ujrzeniem dwóch kresek na teście:tak:
Mam pytanie, czy bierzecie jakieś witaminy (może było coś już mówione, ale mi umknęło), bo prócz kwasu foliowego to do innych mam mieszane uczucia. Zawsze uważałam, że to napędzanie kasy koncernom farmaceutycznym

reklama
Ja w pierwszej ciazy kwas foliowy zaczelam brac w sumie 4 miesiace przed bo tamta ciaza byla zaplanowana i bralam do 3ciego miesiaca ciazy,potem lekarz kazal mi beac witaminy dla kobiet w ciazy najpierw wzielam cale op. pregnacare a potem kupilam w polsce prenatal i bralam go az do rozwiazania,w miedzyczasie wyniki mialam slabe i musialam brac zelazo,takze tez bralam je od polowy ciazy az do konca. niedawno robilam wyniki i zelazo i dalej mam niskie ale jeszcze w normie,podejrzewam ze tetaz tez bede musiala brac zelazo i kurde znow bede miala wieczne rozwolnienie :/

witajcie, mm nadzieję, ze mogę się przyłączyć do Was:) też tak jak Wy mam termin na grudzień. Jestem po poronieniu także cały czas się boję czy wszystko będzie dobrze, dlatego wcześniej nie dołączyłam do Was. Teraz po drugiej wizycie u lekarza coraz bardziej wierzę że się uda :) pozdraiwam.

Madlen to pytanie nie do mnie ale;) u nas ok £150 funtow wizyta z cytologia, ale to co mi powiedzial moj gin w Polsce ze tu przyjezdzaja partacze I naciagacze tych wszystkich co nie radza sobie w uk, wiec lepiej ich unikac chyba ze nie ma sie co z pieniedzmi robic;)

madlen cen nie znam bo nie chodze ale ostatnio sprawdziłam z czystej ciekawośći i polski ginekolog: 6 wizyt,2 usg, badania krwi i moczu za cene 290 funtów po przecenie z 540.
anno36 ja oprócz kwasu nie biore nic ale juz mi mąż zakupił zestaw witamin Centrum Pregnancy Care. Zaczne brać po 12 tyg.
emka26 serdecznie Cię witam i trzymam kciuki za maluszka:tak: i widzę, że nasze suwaczki sa identyczne. Czyzbys miała termin na 20-go grudnia?

Witam
ja już chcę iśc spać, byłam dzisiaj na wycieczce z chłopakami w zoo z przedszkola i padam
ja biorę kas foliowy prenatal classic i prenatalDHA

Ja zaraz po owulacji zaczelam brac pharmaton matruelle a jak poszlam do gina to kazał zmienic na pregna plus i tak sobie lykam :) w sumie na dobre mi to wyszlo bo pharmaton byl bardzo duzy i jak zmienilam na pregne to mdlosci u mnie zniknely :)

Witam się po usg i przedstawiam mój suwaczek :-)
Serduszko ładnie bije, dzidzia ma 11,9 mm, pani doktor mówi, że wszystko w normie. Wg miesiączki wychodzi 8t1d, ale ostatnie cykle miałam 40dniowe, więc ciąża może być młodsza i wg usg wychodzi 7t3d. W środę mam wizytę u gina, dzisiaj było tylko usg

anno36 ja łykam Elevit prenatal. Czuję się świetnie, nie mam mdłości, w pierwszej ciąży też go brałam i nic mnie nie męczyło. Podobno zestawy witamin na niektórych tak działają.

emka26 witaj wśród grudniówek. Będzie wszystko dobrze, pomodlę się za was na czuwaniu w piątek

Acha - a co do bólu pleców to polecam poduszkę w kształcie litery C. Mnie w pierwszej ciąży ból ominął, spałam z nią już od 4 miesiąca. Np. taka: http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry