reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

no wiem kurcze... ale wiesz jak mnie ciekawosć zabija.. ;( nie moge sie doczekac, bardzo żałuje ze nie zaczelismy sie starać wczesniej o dziecko i teraz chciałabym juz :(

a na tescie jest napisane ze moze wykrys ciąże juz 6 dni po zapłodnieniu .;/

reklama
hej ja tez robiłam test w 25dc i tez nie tylko jedna kreska, teraz mam 27 dzien i tez tylko myślę czy jestem w ciąży czy nie. Chyba zwariuję, jutro zrobie rano test i zobaczymy. A bolą Was może jajniki?? bo mnie od początku tego tygodnia i nie wiem co myślec. pozdrawiam

krolewnazmarcepana- poczekaj aż @ przyjdzie, ja robiłam test w dniu spodziewanej @ i był negatywny dopiero 3 dni później były 2 kreski.
Trzymam mocno kciuki:tak:.

Ja dziś idę do gina, małego zostawiam z koleżanką a po powrocie idę jeszcze z nim do lekarza( bo chyba antybiotyk źle dobrała mu).

Ja nadal kaszle i smarkam:no: ale już nie zdążę pójść ze sobą do lekarza :(

Dziewczyny już po 2 kreskach mam pytanie:tak: :
Bierzecie już kwas foliowy i witaminy? Jak będzie już u mnie widoczna fasolinka to zaczynam brać od dziś.;-)

hej ja tez robiłam test w 25dc i tez nie tylko jedna kreska, teraz mam 27 dzien i tez tylko myślę czy jestem w ciąży czy nie. Chyba zwariuję, jutro zrobie rano test i zobaczymy. A bolą Was może jajniki?? bo mnie od początku tego tygodnia i nie wiem co myślec. pozdrawiam

samira mnie się wydawało że boli mnie lewy jajnik, może boli to za dużo powiedziane - ćmi. Jak byłam na wizycie u Gina to zapytałam czy to normalne a On powiedział: dobrze, że ćmi, będzie Cie ćmiło ale to na pewno nie jajnik"...

krolewnazmarcepana- poczekaj aż @ przyjdzie, ja robiłam test w dniu spodziewanej @ i był negatywny dopiero 3 dni później były 2 kreski.

Ja dziś idę do gina, małego zostawiam z koleżanką a po powrocie idę jeszcze z nim do lekarza( bo chyba antybiotyk źle dobrała mu).

Bierzecie już kwas foliowy i witaminy? Jak będzie już u mnie widoczna fasolinka to zaczynam brać od dziś.;-)

ja biorę pharmaton matruelle bo akurat mialam w domu własciwie od kiedy tylko zobaczylam II kreseczki. Gin powiedział, że dobrze ale powiedział ze jak mi sie skoncza to zebym sobie kupila Pregna Plus, bo ma więcej jakichś tłuszczy, ale jak sobie porównałam skład to pahrmaton ma o wiele więcej witamin i pierwiastkow... no ale kupie tą pregnę :)

samira: a długo sie starasz?
ja szczerze mówiąc nie mam żadnych objawów i mnie to martwi... ;(
ja teraz nie moge wytrzymać kilka dni.. a co dopiero żeby czekac na kolejne dni płodne... ;((

mi w ciaży od poczatku kazał lekarz kwas foliowy brac, i witaminy dla kobiet w ciąży :)

ale sie zasłodziłam przed chwilą Napoleonem ;p o feee az mi niedobrze ;d

a wiecie co... dzisiaj z samego rana mi sie śniło że robiłam test ciązowy i ze był negatywny, a moj mąż sie z tego ucieszył... ja zwariuje nawet wyspać sie normalnie nie moge :p:p

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Hej ja kwas foliowy zaczelam brac juz dawno, zaleca sie go przyjmowac na 3 miesiace przed ciaza, ale znam bardzo duzo dziewczyn co dopiero zaczely brac jak juz sie dowiedzialy o ciazy a wiec smialo mozesz zaczac brac juz teraz:-)

Ja w pierwszej ciąży brałam falvit mama i było ok tylko dodatkowo brałam żelazo bo miałam lekką anemię.
Teraz będę brać to samo.:-p

Mnie bolaly na poczatku i cmilo, a i sluz bialy pelno, normalnie wodospad. A piersi do tej pory nie bola, tylko lekko sutki.

Ja biore kwas foliowy, magnez, dupek i aspirin 75 (to na zakrzepy)jakby sie tworzyly, chociaz nie stwierdzili u mnie nic. Ale lekarz w klinice kazal brac to biore.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hejka.:-)
Ależ wam zazdroszczę,dziewczyny -te,które oczywiście mają już pewność.I jak tak czytam pozostałe z was,że testy jeszcze negatywne,że się denerwujecie,to....no ja rozumiem,ale,kobity,spokojnie!! I na was (nas-też jestem z wami)przyjdzie czas.NIby może się to dziwne wydawać takie wypatrywanie II kresek,ale wyobrażam sobie co to musi znaczyć dłuuugie staranie się i comiesięczne oczekiwanie w napięciu na wynik testu albo upragniona ciąża po utracie...Dlatego,powtarzam to raz jeszcze,głowy do góry,nie dajmy się.Będzie dobrze.
A u nas pogoda dziś tragiczna, piździ jak cholera:wściekła/y:, a miałam w planach wypad na plac zabaw z Sarą.Ale może lepiej,w czasie jej drzemki w południe może w końcu wrócę do czytania książki sprzed miesiąca.:-D
Buziaki,do później i nie martwcie się.Wierzę,że skoro 1,5 miliardowi Chinek się udało,to i nam też.:-DToż to potężny naród. A poważnie...trzymam kciuki za was i za siebie.Ale najpierw wolę zaraz..OOOOOOOOO CHOLERA właśnie sobie przypomniałam mam dzisiaj dzwonić po wyniki cytki.Cholera,boję się.:sorry: No nic,odezwę się później.Duży CMOOOOOOOOOK dla was wszystkich.:-):rofl:

Do góry