reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Hej mamusiki
U nas zbliża się jesień -wstawanie o 5 rano robi się coraz ciężejsze :( Chwilowo mamy cięzszy okres.
Pojawiły się pierwsze zgrzyty w pracy, kolega z którym siedziałam 3 lata w jednym pokoju okazuje się straszną męndą - o*pie*dol*lił mnie - do czego ma prawo - ale zrobił to mailowo i uczestniczyło w tym 4 dodatkowe osoby w tym mój bezpośredni przełożony , i teraz walczymy ze sobą kto jest winny ostanich problemów i klietna .. wiec niedobra atmosfera .. w domu nie lepiej, małzonek ma teraz sesje poprawkową i nic się nie uczył przez całe wakacje wiec teraz ma pretensje ze nei ma czasu. W czerwcu wyjechałam na 2 tygodnie i miał sie uczyć i zaliczyc sesje a chodził i pił z kolegami a teraz panika, najgorsze jest to ze i tak za jego warunki zapłacimy z wspólnej kasy wiec pomimo tego , że jestem zła na niego to jak mamy tylko chwilę wolną współnie to zajmuje się malcem aby sie uczył.
Poztym związku ze zmianą pracy żegna się z kolegami i wraca w piątki o 5 nad ranem co skutkuje tym ze spi do 12 stej po czym o 14:40 musi znów iśc do pracy a te 2 godzin to chcałby się pouczyć wiec ja mam małego cały tydzien od 15-spania no i 24 godziny w weekend bo w niedziele małżonek ma nocki wiec sie musi wyspac co by małym opiekował się w poniedziałek po pracy no i pouczyć się echh
i znowu na przesuneli termin odbioru mieszkania na niewiadomo kiedy - wiec po pierwsze denerwuje się oddadzą wogóle i niestety znów jesteśmy skazani dłuzej na teścia :(
pomimo , ze nei mamy mieszkania to będziemy juz płacić pełną ratę kredytu co nas dopija finansowo ...
a ja wczoraj skrewiłam w pracy i nie ośmieliłam się poprosić o podwyższkę :( echh .. byle do weekendu może bedzie trochę lepiej :happy2:

reklama
elak glowa do gory!! musi byc czasem gorzej zeby za chwile moglo byc lepiej! u mnie tez ost bylo slabo, zlapalam jakis dol, a bo to a bo tamto ale poplakalam sobie w ramie meza i juz mi lepiej:)
paulina tez kupilismy nakolanniki ale niewypal, wojtek za szybko raczkuje wrecz biga na kolankach i one na naszych podlogach czyt.parkiet nie zdaly egzaminu bo go hamuja i sie normalnie potykal;/!

elak co do foela to mamy ten coletto sportivo do 36nkg, nieco sie kladzie, myslalam ze bedzie za malo ale wojtek spi w nim jak zarzniety:D

zania jak mam termometr do ucha i czola jednoczesnie, wystarczy zmienic koncowke ale uwazam ze do ucha lepszy a poza tym najlepszy to taki zwykly, w pupe i heja, elektroniczne lubia klamac;/
u nas wszystkie jedynki sa juz piekne duze i biale, gorne dwojki w polowie na wierzchu i dolne dwojki sie wyzynaja, tak wiec uzebienie jest:) wojtek cudak, staj przy meblach, puszcza sie i stoi, robi kroki wzdulz lawy itp. wszedzie zaglada, wszystko dotyka:) krzyczy ide ide a ost nauczyl sie kiwac glowa na tak i mowie chcesz bajke a on kiwa a mowie idziemy spac i nie kiwa haha:D

andzia i co z tymi wynikami?wiesz cos wiecej?

Elak buziak dla ciebie wiesz jak to jest z facetami z reguły mając wolny czas umieją go spędzić z kolegami na gadaniu o *******ach i popijaniu piwka biedna jesteś bo wszytystko zwalilo się na twoja glowe ale dasz rade zaciśnij żeby i pomoz m zobaczysz jak mu pojdzie sesja a po wszystkim po prostu mu powiedz ze następnym razem niech się zastanowi co jest dla niego ważniejsze spotkania z kumplami czy studia :sorry2:trzymam kciuki żeby wam w końcu mieszkanie oddali zebyscie się uwolnili od teścia i mogli mieszkac u siebie:-) wszystko się ulozy zobaczysz:tak:kto da rade jak nie ty:-)

Agugu super ze urzadziliscie pokoik i mala się rozumie dobrze z opiekunka dzięki temu możesz być spokojna w pracy;-):tak:

andzia - wiesz coś więcej ?
naty -dzięki , a co do fotelika chyba się zdecydujemy do 25 kg , bo .... napisze póćniej bo w pracy mamy monitoring :)
wiolka - czasami mam ochotę Cię wyściskać, czy ty kiedykolwiek miewasz trudniejsze dni ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Agugu - fajnie ze Ninka tak dobrze zaaklimatyzowala sie w swoim pokoju :) A Ty jak spisz wiedzac ze Mala jest troche dalej. A co robisz zawodowo, jesli mozna wiedziec? To fantastyczna sprawa jak sie ma prace ktora sie uwielbia :)
Co do zebow nie martw sie, w koncu wyjda, oby bezbolesnie :) U nas wlasnie wczoraj wyszla gorna jedynka i idzie ta druga a Lena nie do zniesienia :(
Andzia - i jak??
Ela - czyli jednak do 25?? bo my jednak chyba zostaniemy przy 36 chociaz jak sobie pomysle ze ta moja drobizne tam mam wlozyc...ona sie utopi w takim duzym foteliku...

Czesc Dziewczyny. Widze, ze spokojnie na forum. A co to za watek zamkniety? Moglabym tam do was dolaczyc? JUtro ide z Mikolajem do naszej pani doktor i moze dowiem sie cos wiecej. Poprosze o skierowenie do ortopedy. Powiem Wam, ze ja mu sprawdzam te nozki codziennie i wydaja sie byc rowne. Sprawdzam jak juz spi i moge je rowno ulozyc. Sama juz nie wiem. A tak w ogole to moje dziecie zaczyna raczkowac. Bardzo sie ciesze, bo martwilam sie, ze jest ze wszystkim w tyle. I zasypia codziennie o 18, taki zmeczony wraca z zlobka, takze mama ma wieczor dla siebie. Zmykam ogladac Przepis na zycie, bo mam nagrany i oczywiscie lampka winka juz na mnie czeka:)

Asia - naczytałam się ostatnio o tych fotelikach i taki wybór, teraz tylko mam dylemat jaki do 25 ale już wiem ze nistety nie bedzie to tani wybór , trzymam kciuki za egzaminy mężą .. co to za egzaminy?
ANdzia - napisz co tam Pani doktór powiedziała. Co do zamkniętego forum to nalezy napisać troche postów i być aktywnym - zresztą wiolka ci powie dokładnie - bo ona jest teraz naszym moderatorem

A i w końcu chciałam się pochwalić - pełzo-raczkujemy , inaczej nie da się tego określić. Wygląda to jak taka gąsienica. !!!!!!!!!!!!!! i czasami uda nam się podnieść kolana i rączki - czyli niestety super mobilni jesteśmy :) a tu podłoga nie umyta , kabelki wszędzie leża półki nie gotowe .. nie wyobrażam sobie jak my bedziemy na tych 38 metrach raczkować :(

Andzia dokladnie co do watku zamknietego to zwrot do Wiolki-pani moderator naszej kochanej:*
gratuluje raczkowania mikolajowi:) moze ci sie zdawalo z tymi nozkami, pewnie mialas mamo przewidzenia a syneczek zdrow jak rybka:)trzymam kciuki:)

ela co z tym fotelem bo nie dokonczylas? coletto nie sa tak tragicznie drogie-z podobnej serii jeszcze jest caretero w nizszych cenach.. wszyscy teraz kupuja recaro, ale jak dla mnie roznicy wielkiej nie ma, no chyba ze finansowa:):szok:

Ela - no wlasnie, ne dokonczylas :) albo post Ci urwalo :)
My tez na 41 metrach raczkujemy i wstajemy...a kabelki i wszystko co nie powinno byc tez jest :( mama ma oczy dookola glowy i jakos dajemy rade:)
Moj m przekwalifikowywuje sie na stare lata i robil dwuletnie studia podyplomowe i teraz ma egz koncowe - panstwowe te do dyplomu juz...a poniewaz ostatnie egz zdawal z 15 lat temu to i stres wiekszy :)
Andzia - trzymam kciuki za wizyte u ortopedy, czekam na relacje
Gratki dla Synka - widzisz w swoim czasie kazdy Maluch idzie do przodu :)

reklama
Ela, ale co Wam szkodzi ponarzekać na swoich mężów na tym forum, przecież i tak nikt z tzw. obcych nie zna Waszej tożsamości ;)
Jak dla mnie to możecie ponarzekać tutaj ;))

Asia, zaskoczę Cię - pracuję w korporacji, w dodatku w branży finansowej. Dziwne, że lubię swoją pracę, prawda? ;)

Do góry