reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Dzień dobry Elak to miałas przygody a nasza policja to :-D:-D:-D warta po prostu,gdyby ci całe auto zniszczyli to wtedy ewentualnie by od ciebie zgłoszenie przyjęli a ty byś pojechała samochód zezłomować:wściekła/y:idioci:wściekła/y: A ptak podziwiam ze się podjęłaś ratunku i się udało.Ja lubie coś robic zawse cos robie nie lubie jak nic się nie dzieje ,zanim się Juli urodziła to robiłam u siebie i moja przyjaciółka u rodziców ma gospodarke to jechałam do niej z nia plewiłam ogromne pole z ziemniakami pomagałam jej tam.Gadałysmy przy okazji wiem ze mogłam coś dla niej zrobić żeby było jej lżej,w ciaży byłam rozrąbywałam sobie drewno do kominka i robiłam w ogródku.Lubie wiedzieć że ni musze się kogoś o coś prosić bo sama to zrobie:-Draz nawet z A wymieniałam klocki hamulcowe w renówce:-)wszystko jest dobrze umieć w razie czego:sorry2::-D Dziękuje Musze popiepszać do :-Dgopsu złożyć dokumenty o świadczenie pielęgnacyjne na Nastke wiecznie u nas biurokracja i wymyślają ludziom jeżdżenia za papierzyskami:wściekła/y: Już 7 mcy jak ten czas mi zleciał z dnia na dzień widze jak Julita robi coraz starsza i madrzejsza,zaczyna wstawać w wanience jak ja kąpie chwyta się brzegów i podnosi pupeczkemusze ją asekurować bo się ślizga,ale kombinuje:happy2: Miłego dnia u nas znów gorąc ja kocham lato więc dlamnie tak może być do grudnia:-)

reklama
witam:) joanna no u nas wojtus z reguly przesypia cale noce ale teraz jak 28 stopnji w srodku nocy jest to sie budzi na picie:)

fiolka witaj! dobrze ze chrzciny sie udaly!:)
ladnie ziosl szczepienie, dzielny chlpak:) dziwne z tymi bakteriami, moze trzeba do lekarza ktory konkretnie taka dziedzina bakterii sie zajmuje, na pewno zna sie lepiej niz pediatra:)

wiola dobrz ze nastce minelo, ale teraz musicie uwazac na juli bo faktycznie znow jelitowka panuje, u nas tez;/ u nas dzis parnota ze hej od rana ateraz burza idzie;/wrrr
naj dla Juli na 7 m-cy!:*
o takie ciasto to ja tez wlasnie wczoraj zrobilam:)

elak, dziekuje::* u Ciebie jak zawsze pelno przygod, Ty to sie nie lubisz nudzic:)
ladna miara i waga:)

u nas też mega gorąć jak wróciłam z zakupów i z rynku myślałam że się rozpłynę:baffled: Naty uważam wszyscy w domu jada na probiotyku lepiej zapobiegać niż leczyć:-) u nas nic ani kropelki deszcze susza:nerd: ugotowałam Julicie zupki z groszkiem zielonym pierwszy raz dziś spróbuje ciekawe czy jej posmakuje i z kurczakiem wyszło mi 5 słoiczków z czego jeden jej dam jak wstanie reszta do zamrozenia jutro jej barszczyk ugotuje też pierwszy raz:happy2:teraz śpi wsunęła przedtem melko i padła na ten gorąc częściej mi podsypią przynajmniej taki plus:sorry2:

Witajcie!
My dziś wieczorem jedziemy do Bp na weekend, fajnie będzie się spotkać tam ze znajomymi, ale jak sobie pomyślę o tym upale w wielkim mieście, to od razu mi się odechciewa.
Lenka wczoraj po raz pierwszy odkąd chyba się urodziła nie chciała nam za nic zasnąć po kąpieli, tak jak zwykle i w końcu mężowi udało się ją jakoś uśpić z wielkim płaczem po 23 :( bidulka, dolne dwójeczki idą, do tego ten niesamowity upał...ale podziwiam te z Was, które przechodziły kolki i podobne...nam to się naprawdę jakieś mocno spokojne dziecko udało...ale nie kraczę, coby dziś nie było powtórki z rozrywki...;-)
Andzia - ja właśnie myślę nad gruszką jako następny owoc, a brzoskwinię Lenka je i bardzo jej smakuje :)
Joanna - my na razie słoiczki, czekam aż tutaj owoce i warzywa będą już pewne, tzn. nie spod szklarni z full pestycydami itp.
A nam się teraz przez te upały jedzenie całkiem rozregulowało, bo Lenka głównie pije sobie z cycusia często a mało - pić jej się chce, zaczęłam jej też dawać wodę z kubeczka :-)
Naty - mnie w kwietniu stuknęło 30 :) - Ela - masz rację, pobiłaś mnie :) ;-)
Naty - Lenka właśnie przez te upały mało chce spać, ale ona w ogóle nigdy nie była wielkim śpiochem...a Wojtuś ładnie śpi...fajnie, masz więcej czasu dla siebie ;-)
Trzymam kciuki za tatę!
Fiolka - Wikuś jest teraz taki grzeczny bo już się we wczesnej młodości wyszalał :) a jak z jedzonkiem u Was? Co już je Mały? Mam nadz że żadne alergie nie wychodzą, bo pamiętam, że się o to martwiłaś
Wiolka - Całusy dla Julitki z okazji 7 mcy :)
Ja też sobie tak powtarzam za każdym razem jak wstaję do Leny w nocy - a wciąż budzi się ze 2-3 razy w ciągu nocy na karmienie - że tak szybko mi urośnie, że potem będę te nocne pobudki z rozrzewnieniem wspominać :)
Ela - mam skierowanie ale wciąż się nie zebrałam do laboratorium :( ale po niedzieli już idę na pewno :)
Tak, Ela, przewraca się :) Twoje ćwiczenia i te od naszej fizjo i Lena zaczęła się turlać :) a ja wciąż zapominam się oo zostawiam ją samą na łóżku - dziś o mało co mi nie spadła :( :zawstydzona/y:
A od czego zaczynasz z gotowaniem?
Podziwiam Cię za akcję z ptakiem, a o grypę się nie martw :) Jedna jaskółka grypy nie czyni...czy jakoś tak :) :-p
Patryk ładnie waży, nie martw się - u nas na pół roku było tylko 6,5
No i buziak dla Niego z okazji 6 mcy!

W weekend ie będę miała jak zaglądnąć więc do poniedziałku! Wypoczywajcie!

U was upaly a u nas pada:( Ale juz za miesiac sobie odbijemy:)
Ela, zawsze mam usmiech na twarzy czytajac Twoje posty. Kaszelek juz Mikolajowi przeszedl, chyba to byl jakis wirus bo i ja bylam przeziebiona. Z tym moim gotowaniem to jest tak, ze czasem cos ugotuje a czasem dam sloiczek, ale Mikolaj wszystko wcina. Dzisiaj zrobilam ziemniaka, marchewke i piers z kurczaka. Zjadl wszystko:) Szkoda, ze tutaj taki maly wybor warzywek ekologicznych bo moglabym troche urozmaicac te obiadki. Jutro zamiast marchewki dam buraczka i to bedzie kolejna nowosc.
AsiaBp ja rocznik 82:) Mikolajowi chyba tez ida dolne dwojki. On tak jak Twoja Lenka, spokojny bardzo, placze tylko jak jest juz bardzo zmeczony, albo jak mleczko za dlugo robie:) Nie wiem co to kolki i nieprzespane noce, no ale my praktycznie od poczatku na mm.
Wiolka, Naty, sto lat dla Waszych dzieciaczkow!!!
A mi chyba dzisiaj dziecko podmienili. Bylam u kolezanki, polozylam go na brzuszku, a on tak grzecznie lezal chyba z 20 minut i bawil sie zabawkami. Normalnie to moze 2 minuty wytrzyma i jest krzyk albo przewraca sie na plecki i tyle z jego lezenia.
Ela czy i ja moglabym dostac opis tych cwiczen, bo Mikolaj obroty na plecki opanowal ale na brzuszek dalej niechetnie sie przekreca to moze bym z nim pocwiczyla..

hej wieczornie sie witam!:)
wojtus zasnal, malz gra, ja mam czas dla siebie:) po calym dniu pracy.. w koncu:)
wiola - oby was ta jelitowka nie dopadla,mialam wiele razy i zle wspominam;/ wojtus tez juz raz mial jak mial dqwa miesiace;/ ja z groszkiem wystartowalam trzy tyg temu-moj maly lubi, ale pogniewal mi sie ost na zupki;/ nie chce papek jesc, a jak mu dam w kawalku to wsuwa az mu sie uszy trzesa tylko musze mu dawac takie malusie kawaleczki bo jak mu dam wiekszy albo twardszy to nie umie polknac i zyga;/ czy to jeszcze za wczesnie na "wieksze"kawalki?:( dzis jadl ze mna rybe i ziemniory z mojego talerza na obiad^^ a wczoraj robilam mielone, siedze przy stole, trzymam go na kolanach, przekroilam sobie kotleta w pol i gadam cos do ojca a on sie zamachnal i zlapal mi te pol i do buzi swojej haha:p
a jaki barszczyk?czerwony?

asia milego wyjazdu!:* jak mala dzis ?spi po kapieli? moj padl od tych upalow, po buurzy gorzej niz przed;/ e tam, a co to za wiek 30 lat.. tak pisalas o tym wieku ze myslalam ze 40przekroczylas^^:p

joanna no ja wlasnie slyszalam ze jak jedno dziecko grzeczne to drugie daje popalic:p chyba cos w tym jest^^

andzia moze M. polubi zabawy na brzuszku?:) dziekujemy za zyczenia:)

jutro chyba zrobie drozdzowe z rabarbarem i kruszonka bo akurat scielam dzis rabarbar bo nadszedl juz jego czas i mam drozdze to bedzie pyszka do kawusi:)
robimy chrzciny w druga niedziele sierpnia, idziemy za tydzien do ksiedza zaklepac dniowke:) poszlabym jutro ale ksiadz od razu chce co laska a czekam na kase:p jakos zubozala w tym miesiacu, duzo wydatkow bylo;/ ehe

czekamy na to odszkodowanie za auto, a no i poszlam na platny wychowawczy i jeszcze mi sie udalo wychachmecic dodatkowy tysiac zasilku rodzinnego i co miesiac tez jakies tam grosze tego zasilku ale dobre i tyle, wychodzi 500zl na miesiac ale do tego wyplata meza i wystrczy,zawsze to jakis pieniadz, wiec doszlam do wniosku ze skoro moge cos wyszarpac od panstwa to czemu nie:p poki co nie mam co zrobic z malym a nie jest nam az tak zle zebym musiala go do zlobka oddac wiec moge sobie z nim jeszcze posiedziec a za rok moze babcia meza sie nim zajmie a ja pojde do pracy:)tylko musze poszukac czegos inngo bo do tej pory pracowalam w firmie u taty ale wolalabym cos w swojej dziedzinie znalesc, moze jakies tlumaczenia, szkola jkezykowa czy cos...
musze sie wybrac na jakies zakupy bo przyszly upalu i nie bardzo mam co nosic bo tamto lato to same ciazowki byly :p:-D a w tym roku no nie bede chodzic jak wiatrołap:p
ale mnie dzis tesciowka podk.......ła;/ normalnie az powiedzialam mezowi ze jeszcze raz sie tak zachowa to jej wiecej nie wpuszcze:p
chyba jutro zrobie chlodnik z botwinki bo juz trzeba buraki przerwac to akurat bedzie pyszka na gorace popoludnie:) trydzien temu robilam z ogorków:) ale bylo dobreee:) znacie ten chlodnik z ogorkow? bo komu bym nie pow ze taki robie to sie smieja ze mnie i mowia ze chyba ogorki z burakami pomylilam, no szok;/wrr
potrzebuje jakis pomysl na weekendowy wyjazd, ktos mi cos podpowie? zaznaczam ze jestem spod warszawy, to zadne morze ani gory poki co nie wchodza w gre:) ma byc szybko tanio i przyjemnie^^:p dluzszy wypad moze po chrzcinach:) dowiedzialam sie dzis o czyms takim jak Krzcin, slyszala ktoras z was o tym? widzialam foto, no super miejsce, normalnie jak jakies zagramaniaczne miejsce a to gdzies kolo sandomierza:)

Elak kochana buziak dla naszego półroczniaka dwa dni później ale jest:tak:jeśli o skalpel chodzi to na początku miałam zero kondycji wytzrymałam 45 minut ale nie mogłam oddychać jak skończyłam miałam też mega zapał i ćwiczyłam codziennie teraz staram się codziennie ale nie zawsze mi się udaje ogólnie ćwicze 5 dni w tyg najmniej to 3 no i przerwa na @ u mnie to 7 dni aż :confused: efekty sa na pewno mam mniej wiszący brzuch i dużo lepszą kondycje ćwiczenia poprawiają mi nastrój i pomagają odreagować stres,wczoraj ćwiczyłam pierwszy raz killera i po 25 minut myślałam że mi pikawa stanie a dziś miałam takie zakwasy bo tam głównie ćwiczenia są na nogi że dramat ale popołudniu zacisnęłam zęby i zrobiłam trening z gwiazdami.Będę nad sobą dotąd pracować dopóki nie zobaczę ładnego brzucha i nóg na których nie widać cellulitu,jeszcze trochę pracy przedemną;-) AsiaBp na pewno tak będzie dzieci szybko rosną ja pamiętam jak nasza Anastazja była taka malutka jak Julita a tu już 7 lat panienka poprostu:sorry2:miłego weekendu pewnie się biedulka meczy mam nadzieje ze u nie to jednorazowe nasza Juli też tak kiedyś miała a dziś ja nakarmiłam wykapałam włożyłam do łóżeczka nie zdążyłam odejść a ona już spała było po 21 więc raz że godzina a dwa ze u nas o 21 było 26 st:sorry2: Naty barszczyk czerwony jej jutro zrobie ona ostatnio przez upały tez mniej je i nie chce jeść jak jest ciepłe musze poczekać jak zupka ostygnie i mleko tak samo,a zupka z groszkiem smakowała jej bardziej niż szpinak:tak: Wyciągaj jak tylko masz możliwość to niech państwo da ci to co wam się należy:tak:jeśli chodzi o wypoczynek nie zabardzo doradzę.
A męczy 3 dzień już i noramlnie nie wiem czy to ta jelitówka czy kuźwa od słońca bo u nas dziś było 48 st a oni na dachu pracują:-(niby miał czapke ale taka temperatura tam musi być okropna:no:aż poty go zalewają widać że coś mu dolega mam nadzieje ze w końcu jutro będzie poprawa bo dostane zawału dziewczyny dawno śpią spoój mam u nas w sypialni gorąć przyniosłam z salonu wiatrak bo inaczej można padnąć:sorry2:

reklama
Ela ja tam wymagająca nie jestem, mnie wystarczy że mam chwilę dla siebie do siedzenia na tarasie i czytania książek ;-)
No i pluskamy się w basenie dla ochłody, sama bym nie wlazła a z dzieckiem jest okazja :-D

Moje dziecko siedzi na leżaczku i podciąga się za drążek z zabawkami, dobiera się do niego zębami. chyba chce już wstawać ;-)

Naty Krzcina nie znam, ale jak coś to Jedlnia wita :-p 4madlen juz wie jak trafić :-D

Do góry