reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Dzięki, widziałam je na allegro (trochę tańsze) ale wydaje mi się strasznie grube na zdjęciach, nie jest w tym gorąco?
Ja szukam czegoś na lato i chyba na jakiegoś mei taia porządnego się szarpnę, chyba są bardziej przewiewne, ale w sumie to się nie znam, nie wiem :-p

Naty też kupiłam to nosidełko tylko złote. Na początku byłam zadowolona, bąbel siedział w nim i się śmiał .... pojechałam do kuzynki ona ma babybjorna bez porównania ... o niebo lepsze ... wsadziłam do niego, ponosiłam cały dzień ...
wróciłam do domu i moje już beeee , za twarde,za grube ,mniej w nim widać i płacz :((((
Nie mówie , że jest bardzo złe ...sama go kupiłam i będę w nim nosiła małego, ale teraz bym wybrała inne
Viv zainwestuj w lepsze ... babybjorn nawet ten podstawowy najtańszy ... jest cieniutki, przewiewny, miękki i dziecko w nim lepiej widzi, nie jest tak zabudowane ..

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki , ja tylko na moment bo mamy jutro wesele a w niedziele mam zaliczenie z rachunkowosci i wczoraj sobie uzmysłowiłam ze ja jej chyba nie umiem:( wiec zabieram sie za naukę

opowieść z życia z informatykiem:
JA: kochanie zdejmij pranie z suszarki przed pójściem do pracy -
ON dobrze - położę ci go na łóżku
JA: nie schowaj do półki
ON lepiej nie
JA czemu
ON: BO MOKRE
JA (w myślach kocham go , jest ojcem mojego dziecka , poztym jest cięzki i nie uda mi sie go wyrzucić przez okno) DLACZEGO ZDJĄŁEŚ MOKRE PRANIE !!!!!!!!
ON - BO KAZAŁAŚ :)

Z drugiej strony
Godzina 7:30 - on zajmuje się małym i krzyk - ela wstań mamy marchewkę w kupie, wiec ja taka pół przytomna zrywam się i podchodzę do przewijaka i patrzę na kupę .. patrzę .. patrzę .. i nic normalna kupa - mąż się pyta co robię - ja , że szukam marchewki , jakiej marechewki no takiej z natką :)

znikam .. miłego weekednu dla dzieciaczków i mamuś

Ela ale sie usmialam :-p
Viv a po co Wam nosidlo jak chuste macie? Czy chusta juz nie starcza?
Moje dziewczyny juz brykaja :-) Lena coraz bardziej 'rozgadana'
Ide sprzatac :-)

Ela twoje posty sa boskie hehehe ale sie usmialam. My dzis pobudke mielismy kupna wlasnie, synek juz umyty wykremowany i bawi sie na macie.
Cora jeszcze spi.
wczoraj mielismy podejscie do nowego mleczka, pierwsze okazalo sie fiaskiem bo rozrobilismy mu pol na pol ze starym i nie chcial pic, tzn wypil 100 ml duszkiem ale jak poczul smak to go wzdrygalo jak po cytrynie. W nocy maz zrobil mu narazie 4 miarki starego i 1,5 nowego i zjadl, takze stopniowo bedziemy przechodzic na nowe. Dostalam tez steryd dla niego, ale raczej smarowac go nie bede, zmiany nie sa straszne, nie podchodza krwia czy cos w tym stylu wiec zostaje krem dla atopikow.

Ania potrzebuję drugiej chusty/nosidła, bo ta czasem wymaga prania znienacka i wtedy poopa blada ;-) a że w lato gorąco to szukam czegoś przewiewnego, albo jakąś cienką chustę albo nosidło, podobno wtedy najchłodniej. No i wygodniej mi będzie wiązać się przy zmianie z wózka na ręce ;-)

Viv ja miałam mei taia i u nas się nie sprawdził, a to dlatego że dziecko mi się strasznie w nim pociło:baffled: no ale fajne było , robiłam je na zamówienie. także chyba jakby miała kupować to albo zdecydowałabym się na ergo albo na nową lekką przewiewną chustę:happy2::happy2:
A wyglądał mei tai jak na zdjęciu , jedna strona dla mamy druga dla taty:-)

Załączniki

• adaś mei tai kwiatki.jpg
    adaś mei tai kwiatki.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 33
  • smok adaś.jpg
    smok adaś.jpg
    44,1 KB · Wyświetleń: 31
reklama
No właśnie się zastanawiam... znalazłam taki "cud" jak chusta Hoppediz ultra cienka, i nie wiem jak to się ma w praktyce. Niektóre chusty z domieszkami są przewiewne też, ale właśnie ta dziewczyna od pinezki.wordpress pisała że najbardziej przewiewne jest nosidło :confused: tylko na pewno nosidło nosidłu nie równe i nie mam pojęcia w których dzieć się poci mniej... bo w naszej natce potrafi być mega gorąco, zwłaszcza mi :dry:

Do góry