reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

A ja przez to ze jetem od poniedzialku sama i do tego caly czas robotnicy cos robia i konca nie widac, wiec nie za bardzo mam czas tutaj zagladac. Na zamkniety starcza mi jeszcze czasu ale na ogolny juz nie za bardzo.
Tak z grubsza nadrobilam.

AsiaBp witaj. Wiec nasze coreczki wtym samy dniu sie urodzily, ale fajnie. A ktorej urodzila sie twoja Lenka ?
Elak jesli chodzi o przeprowadzke to trzeba miec w sobie duzo spokoju i sie nie stresowac. Z malym dzieckiem nie na wszystko jest czas. Wiec trzba sie dobrze zorganizowac. Ja na szczecie mialam tesciow do pomocy i mala byla w te dni wybitnie grzeczna.
Kurcze mowi ze do tesciow sie przeprowadzasz, nie zazdrosze. Ja z moimi mieszkalam prawie 2 lata i mimo ze oni sie w nic nie wtracali i nie konfliktowi byli to mialam juz dosc. Za to jak sie od nich wyprowadzilam to az 900 km dalej hehe

reklama
Witajcie kochane mnie ostatnbio mało na zamknietym jak i na ogólnym bo mam gosci,dzis 4 kwiecień a u nas śnig i zimno:no:od przyszłego tyg poprawa pogody mocno w to wierze jeszcze troszke wytrzymamy i bedziemy spacerowały w słoneczku z naszymi pociechami zobaczycie:tak: Witaj Asiu;-) Didior jestes mama i skoro zrezygnowałas ze żłobka to z myślą o swoim dzieciątku:tak:będzie dobrze:tak: Witaj Kruszonka:-) ja tak pobieżnie póki co bo mało mam czasu jak w domu goscie ale jak wyjadą to ja zaglądam do was i na zamknięty takze nie zapomne o was:-);-) Mój m kupił sobie elektroniczny papieros i póki co nie pali zwykłych przynajmniej tymi fajkami nie cuchnie mam nadzieje ze uda mu sie rzucić;-)

Wiolka ja mam znajomych co przerzucili sie ze zwyklych papierochow na elektroniczne, zeby z pubu nie wychodzic na fajke :szok: Bo u nas nie wolno palic w pubie.
Jeju dzien mi znow minal nie wiem kiedy, bylam u lekarza, cytologie pobrali, wyniki za 4 do 6 tygodni. Zakupy zrobilam. Dzieci spia. A ja sie dalej z katarem mecze...chcialabym juz wiosne, a najlepiej lato bo moglabym spokojnie core zaczac odpieluchowywac.

Didor- Szczerze to ja bym wolała rzucić pracę i siedzieć z dzieckiem w domu niż dać je do żłobka. Ale dobrze zrobiłaś. i mały będzie spokojniejszy i ty.

Kruszonka
- Witaj z powrotem.

Ja po szkole, nuda jak zwykle. Jeszcze tylko jutro i w sobotę. Bardzo bym chciała rzucić szkołę i zacząć jak Zuzka będzie starsza chociaż wiem, że później już do tej szkoły nie pójdę.

Aurelka a właściwie do jakiej szkoły Ty chodzisz? Liceum, policealna?

Ja też bym wolała być z Małą zamiast pracować i jak na razie tak będzie, siła wyższa, ale nie wiem jak długo możemy sobie na takie bytowanie pozwolić... niestety takie czasy, że albo praca albo brak kasy...

Ah dziewczyny
Ja też bym wolała kto by nie wolał.
To nie jest tak ze wracam do pracy na cały etat. Potrzebuje kogoś

zaufanego tylko na dwapopołudnia a to tyle co nic. W polsce nie było by problemu bo sa ciotki itp

Ostatnia edycja:
Cześć Mamuśki!
Ja tradycyjnie przy porannej kawusi zaglądam na forum :) ale czuję się dziś podle, głowa mnie ćmi i w ogóle jestem jakaś taka nieswoja :( Moja Lena od jakiegoś czasu wstaje codziennie o 6 i już się przyzwyczaiłam ale dziś ciężko było mi z nią wstawać więc ją w łóżku pozabawiałam moimi paluszkami, potem dałam cycka i po jakiejś pół godzinie zasnęła, obudziłyśmy się po 8 dopiero i to był błąd - bo i ona i ja jesteśmy dziś delikatne mówiąc "nie w formie" :-(teraz udało mi się ją na chwilkę uśpić to może pośpi z pół godziny to akurat zaglądnę tutaj i zaraz zmykam obiad robić.
Joanna, Vivienne - dzięki za info co do karmienia
Moja też nieraz jak jest na spacerze ponad 3 h to wytrzyma tyle bez jedzenia ale jak jesteśmy w domu, bawimy się, drzemie itp. to te przerwy są niedługie, wiem, że te znane wszystkim 3 h przerwy to dotyczą głównie maluszków karmionych mm ale i tak już zaczęłam się martwić, że jednak za często je...zobaczymy jak to będzie jak zacznę wprowadzać jej coś innego :)
Viv - tak, pamiętam, że Twoja Marysia to tutaj najstarsza :) urodziła się miesiąc wcześniej od mojej Leny ale zawsze jak czytałam to co pisałaś o swojej Marysi to bardzo mi przypomina moją Lenkę - ona też na szczęście jest dość spokojnym pogodnym dzieckiem, od początku ładnie śpi w nocy - być może dlatego że śpi ze mną :-) i też jest leniuszkiem jeśli chodzi o ćwiczenia na brzuszku i tzw. standardowe osiągnięcia rozwojowe ;-)
Cinamona - Lena urodziła się o 13:10 (Twoja Maja o ile pamiętam jakoś w nocy, prawda??) - lekarz się śmiał, że mogłam zaczekać 2 min to byłaby data urodzenia: 13.12 o 13:12 :)
Kruszonka - trzymam kciuki za dietę :) ja po porodzie prawie zaraz wróciłam do wagi sprzed ciąży ale "wałek" na brzuszku został a liczyłam też, że karmiąc piersią uda mi się zrzucić kilka kilo ale niestety, osiągnęłam wagę początkową i wskazówka ani rusz w dół :(
Basiu - zdrówka dla Ciebie i męża, oby Maluchy nic nie złapały
Wiolka - kciuki za męża
Jakby ktoś jeszcze karmiący piersią napisał jak to u Was jest to będę wdzięczna :)
Spadam robić obiad,
Miłego dnia!!

reklama
AsiaBp - Ja mam dziś to samo, chyba niskie ciśnienie jest, bo mi też głowa pęka. Zuzia chyba też nie 'przestawiła' się jeszcze po tej zmianie czasowej, bo ciągle śpi i śpi.Co robisz dobrego na obiadek? :laugh2:
Ja będę robić kotlety kukurydziane, ciekawe czy będą dobre. :sorry:

Miłego dnia kobietki. :tak:

Do góry