reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuski grudniowe

Majja co Ty :O mi mówiła że z katarem się szczepi o ile nie było gorączki :baffled:

Nathani chętnie spróbowałabym ciasta marchewkowego, nie miałam okazji jeszcze jeść. Wrzuć przepis :cool2:

Moja córa jest boska... czekałam na kupę popołudniową i się nie doczekałam, a że pampek był ciężki to zmieniłam, założyłam wielo i po dwóch minutach narobiła w pieluchę :-D chyba bardziej komfortowa jest :-D Ale wkładeczka pierwsza przetrzymała to pielucha dalej w użyciu :cool2: mniej spina brzuszek niż pampki i bodziak ją objął, zobaczymy czy nogawkami nic nie wycieknie :-)

reklama
Nathani - o czym dziś są rozmowy w toku? :sorry2:

Moja Zuzia jest straszna po szczepieniu, chce spać tylko na rękach - i to na dodatek na ramieniu tak, a nie w pozycji leżącej. Więc rozłożyłam się na fotelu i próbuję się uczyć, ale ona ciągle mi przez sen płacze. :dry:

Ramie po szczepionce spuchło do niewiarygodnych rozmiarów. :szok:
Do tego prawie 38,7 gorączki. Sąsiadka dała nam ponoc rewelacyjne czopki, ale na receptę. Póki co dała dwa na spróbowanie, zobaczymy jak mała zareaguje, dałam pół czopka, zobaczymy czy przejdzie.

viev wrzucę w dłuższej wolnej chwili. obiecuje
aurelka o miłości przez internet - dziś widzieli się pierwszy raz :-D w większości rozczarowanie .
nasza miała dwa wkłucia w uda . Nam lekarka powiedziała, wczoraj, że jak wystąpi gorączka to mamy podać Pedicetamol
w kroplach.
Ale mnie mężuś zaskoczył po pracy wrócił z niespodzianką : tulipany i witaminki dla mamusi karmiącej;-) i szampana:-) no ale szampan poczeka bo karmię ;-)

Viv nam tak dwóch pediatrów powiedziało, jednym z nich jest mój wujek :) bo ja to się nie znam na dzieciach :) że katar może doprowadzić do zapalenia zatok i ucha i nie wolno wtedy szczepić , po rozwinięciu się choroby nie będzie wiadomo czy gorączka jest od choroby czy od szczepionki :) Troche chaotycznie napisałam ale wiadomo o co chodzi a dziecko mi grymasi na ręce :)

Nathani my też z Marysią dostałyśmy tulipany, ku zaskoczeniu i radości :-) też trochę kukałam na RwT, najlepszy był ten co się oświadczył na wejściu i dostał NIE :-D

Vivieen no to super że Mania przechrzciła wielorazóweczkę. Rozalka za pierwszym razem zrobiła identycznie. U nas Rozalka od paru dni jest na wielo tzn. w nocy tylko ma jednorazówkę , ale to dlatego że mam ich za mało ale po wypłacie becikowego kupię drugą turę i przechodzimy na wielorazówki w 100% . Dzisiaj pielucha ładnie wytrzymała ponad 4 h a wkład i tak nie był cały przemoknięty także dla mnie rewelka.
Viv pochwal się jakie modele i wzory kupiłaś pieluch? A masz bibułki jednorazowe czy co?

Dzisiaj byłam u gina i wszystko ok. Dostałam tabletki - symonette, proponowała mi też wkładkę i zastrzyk ale powiedziała że jedno i drugie lepiej po zakończeniu karmienie ze względu na skutki uboczne.

Dziewczyny co ile czasu wymieniacie smoczki uspokajające maluszkom?

Liwuś kupiłam na razie 6, zdecydowanie za mało, ale nie wiedziałam czy się sprawdzą, jeszcze dokupię; wypróbowałam dwie, i jak zakładałam pampka na noc to aż mi źle z tym było :-p ale muszę na razie ogarnąć jak to z tą chłonnością, czy nic nie przecieka, bo w nocy praktycznie nie zmieniam jej pampków bo śpi a nie chcę wybudzać, czasem się zdarzy jedna zmiana ale bliżej rana :sorry2:
Jak na razie jedna wielo dostała kupką (mam te "szmatki" wielorazowe, choć teraz myślę że sensowniej przynajmniej na razie byłoby mieć bibułki, bo kupki Małej są częściej półpłynne, teraz to się nawet zastanawiam czy są prawidłowe, bo za Chiny się nie znam :baffled:), szmatka przetrzymała większość choć pielucha się nieco ubrudziła przy drugiej - po pierwszej wystarczyło zmienić szmatkę.
Druga pielucha miała lżejsze zadanie - zakładałam jakieś 2 h przed kąpielą także długo nie była, do środka wypróbowałam zwykłą tetrę zamiast wkładu z mikrofibry, po 2 godzinach był trochę mokry, ale powodzi nie było :-) Pieluszki warstwa zewnętrzna spisała się na medal, nic nie wyciekło.

A mamy takie:
pieluszki PUL nieprzemakalne - pieluszka wielorazowa PUL jeans - LULAJBABY
pieluszki PUL nieprzemakalne - pieluszka wielorazowa PUL monkey niebieska - LULAJBABY
pieluszki PUL nieprzemakalne - pieluszka wielorazowa PUL green dots - LULAJBABY
pieluszki PUL nieprzemakalne - pieluszka wielorazowa PUL niebieskie gwiazdki - LULAJBABY
pieluszki PUL nieprzemakalne - pieluszka wielorazowa PUL granatowe gwiazdki - LULAJBABY
pieluszki PUL nieprzemakalne - pieluszka wielorazowa PUL zielona w gwiazdki - LULAJBABY

Strasznie mi się podobały te w kwiatuszki, ale mam nadzieję że Marysia nie jest moim ostatnim Bąbelkiem, i liczę że dostanie kiedyś braciszka, więc wybierałam uniwersalne wzorki i kolorki;-)

Liwuś Ty już testowałaś, czy w praktyce jest różnica między pulem a minky, jeśli chodzi o chłonność, grubość? Betiks Wy jeśli się już nosiliście też czekam na opinię :-)

Jutro mam w planach spacer chustowy,mam nadzieję, że wypali :-)

reklama
nam walentynki mijają jak zwykły dzień - co prawda dostałam od męża różyczkę :-)
byliśmy u lekarza z małą - na szczęście osłuchowo czysto, tylko ten nieszczęsny katar, pow., że to może też być m.in przez to że tak ciepło w mieszkaniu mamy (czyli tak jak myślałam), na szczęście ze spacerów nie musimy rezygnować - są jak najbardziej wskazane :tak:

aurelka powodzenia na egzaminie

Do góry