reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Bulkasia u was macierzyński tak krótko trwa???
Ankka dzięki trochę się boje zostawić mala z obca kobieta ale tak musi być co zrobić.
idę z malutka po książeczkę na wywóz nieczystości do klubu wiejskiego :-Dtak to się odbywa na wsi :-p

reklama
Hej,
u nas nocka ok, jedzonko od 3 co 2 godziny, wstałyśmy o 8, Mała znowu je i przysypia.
Ładne słonko dziś, jak się ogarniemy to idziemy po pieluchy bo się kończą i po mak i bakalie do ciasta,jutro mamy gości to zrobimy ciasto z wykorzystaniem białek po faworkach :cool2: bo choć faworków wyszły nam 4 talerze to jednak znikają w zastraszającym tempie :-p

Nathani kciuki za dobrą nianię, może uda sięWam nawiązać relację bardziej przyjacielską niż oficjalną :-) mi się tak udało, jak występowałam w charakterze niani, super sprawa :tak:

Miłego dnia :-)

Dzień dobry. :tak:

Moja mała wczoraj przez cały dzień spała tylko 3 godziny. :szok: Poszłam do szkoły, a teściowa i moja mama nie mogły sobie z nią poradzić.
A wieczorem już była tak marudna, że jejku. Zasnęła dopiero o 1 i to przez obwiązanie kocem tak, jak pokazuje ten filmik, który niedawno ktoś tu wkleił. :tak: I spała do 8 rano. :szok:
Ja dzisiaj znów szkoła, wczoraj ledwo wysiedziałam 4 godziny, bo piersi pełne, a dzisiaj mam 6 godzin. :confused2:

Dziewczyny które podają te sab simplex (nie wiem czy dobrze napisałam, bo nie mam przy sobie opakowania :-p) wasze dzieciaczki też po nich dużo śpią? Wczoraj nie dostała kropli w ogóle to nie spała prawie nic, ale przedwczoraj cały dzień przespała i kilka dni wstecz też dużo spała.

Moja Zuźka też kupki zielone, może to też od ptasiego mleczka? Bo przynajmniej jedną kostkę zjadam dziennie. :tak:

Witam :-)
My nie śpimy od 8:30. Nadrobić Was to masakra :-p
Coś miałam pisać i zapomniałam :-p

My dziś na 13 na szczepienie... Zobaczymy :-D

Helou

Viv, my tez dzisiaj wstalysmy o 8 i tez po pieluchy sie wybieram:-D

Wczoraj zaliczlismy wizyte u ciotki mojego eNka i Maja ciocie olala bo caly czas spala

Bulkaasia to krotki u was maciezynski.

Aurelka ja podaje malej te kropelki ale zadnych zmian w snie nie zaobserwowalam. Moze twoja maluta miala poprostu taki dzien.

wróciłam, piękna pogoda słonko , ptaszki śpiewają wiosna tuż tuż ;-)
Ania trzymam za szczepienie ;-)
Aurelka trzymaj się w szkole ;-)

Hejka :happy: U nas nocka dziś średnia. Małemu się cuś przestawiło i wołał cyca co 2 godz jak w dzień :baffled: I dalej tak jest. Cycki flakowate z leksza, ale mleczko jest, więc jak chce to mu daje :tak: Mój się ślini i 'piąstkuje' już 2 tydzień,więc dołączamy do "klubu śliniaków" :-D
Zamówiłam na all. zestaw 8 używanych pieluszek + po 2 wkłady z mikrofibry do każdej za całe 205 zeta i czekam teraz na paczkę :happy:
pieluszki.jpg
Spadam na razie, bo mi cuś zalatuje od małego z pampka :baffled:

Witam,
usypiam małą to mam chwilę, jestem w trakcie pieczenia kajmakowca, uwielbiam to ciacho,
Aurelka ja też podaję te krople i nie wydaje mi się żeby one działały w jakiś sposób na spanie, moja mała to wdzień ma bardzo króciutkie drzemki, więcej usypiania niż spania:crazy:

A ja po macierzyńskim nie wracam do pracy, bo po pierwsze nie mam z kim zostawić małej, a jakbym miała opłacić nianię i dojeżdżać do pracy 30 km w jedną stronę to mi się średnio kalkuluje, więc zostaje na bezpłatnym wychowawczym:happy:,
A może się ktoś orientuje czy jak ja prawie całą ciążę to będzie gdzieś od końca kwietnia byłam na zwolnieniu chorobowym i nie wykorzystałam urlopu to czy on mi się jeszcze należy?

ankka - bo ja cię źle zrozumiałam, ze ty już wracasz do pracy,
tak to mi się zgadza :) fajne to pół etatu, u mnie nie przejdzie
nie wiem jeszcze jak to zrobię , bo u mnie praca zadaniowa + delegacje.
A z męża pensji to wystarczy nam na kredyt i paczkę pieluch

nathani- ja płaciłam 130 za szczepionke w aptece zico - bo w innych
była po 150

Aurelka - też wysłałam zaproszenie na FB, wiem jak wyglądasz:)
nasz też miał takie dni, 1 dzień cały nie spał, drugi spał.

Ania_789 - powodzenia na szczepionce, u nas bardziej ruszyła nas niż małego
u niego nie było widać zadnych oznak , marudny był jak zazwyczaj

Bulkaasia to krotki u was maciezynski, a macie tam jakieś żlobki,
dofinansowane nianie ?

eni_ - oczywiście ze ci przysługuje normalny urlop

nasz maluch łapie już jakiś standard życia , tzn. budzi się koło
5-6 na jedzenie i potem trochę marudzi ale tak przysypiamy jeszcze
do 8-9 rano, potem przebieranko, jedzonko i gadamy se jest fajnie przez 2 godziny
później mały jest zmęczony ale zasypia na bardzo krótko, takie
drzemiki na rękach od 10 minut do 1 godziny.
Próba położenia go do łóżeczka kończy się obudzeniem po chwili
i tak się bawimy do 17-18 stej po czym padamy oboje - ja jem
śniadanie:) i potem jest ta miła cześć wieczoru budzi się 21-11,
1-2 i potem 5-6 i utrzymuje taki rytm już od 5 dni.
Muszę chyba wprowadzić jakieś pory karmienia w ciągu dnia .. bo tak
to karmimy się co chwilę bo jak jest już marudny to go uspokaja
a ja mam chwilę przerwy

A jutro idzeiemy na warsztaty chustonoszenia :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ela23 ja Ci też wysłałam zaproszenie na fb, mam nadzieję że nie jesteś zła:eek:

Usypianie, powtórka z rozrywki, poprzednia drzemka 13 minut

Do góry