reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuski grudniowe

Witam się!!!

Z zastojem w lewej piersi walcze... już jest lepiej...
Młoda wczoraj miała totalną marudę.

Powiem z doświadczenia...
Wikuś był dzieckiem noszonym, przytulanym, na zawołanie wsio robione było... i się darł i tak i tak... Jak wprowadziliśmy troszkę rutyny - typu posiłki w miarę równych odstępach czasu, spanie o godz. 20, drzemka po obiadku ze spacerkiem - to się unormował i się już tak nie darł. Każde większe zaburzenie rutyny powodowało, że był niespokojny i rozdrażniony...
Rutyna nie oznacza braku milości i przytulania.
Powiem więcej - nie wyobrażam sobie dzieci chodzących spać po godz. 21:no::no::no: tutaj rodzice ppełniają błąd... a dużo takich dzieci jest niestety, bo dłużej pośpią...
Wszystko fajnie, tylko dziecko się przyzwyczaja, póżniej ma 2 -3 -4 -5 lat i chodzi spać tak późno - a Ty droga mamo, drogi tato, płaczesz, że czasu dla siebie nie masz.
Wiktor chodzi spać o 20, bez względu na porę roku - wyjątkiem sa tylko jakieś imprezy, a my z T. mamy dla siebie trochę czasu.

reklama
Ciril u nas dokładnie tak samo było z małym Wiktorkiem.
Myślałam że mam nieznośne wiecznie drące się dziecko że nie umiem go nawet ja matka uspokoić.
A co teraz jest. prawie aniołek ;-) i co chyba najważniejsze śpi od 20 do 6-9 rano z przerwami na jedzenie/przebranie.
w ciągu dnia ma mniej więcej stałe również pory karmienia i już nie jestem chodzącym smoczkiem :)

Nathani a dzięki. Tak jak myślałam psina zaakceptowała nowego członka rodziny. Przy każdej okazji liże go po nózkach po rączkach też by chciała ale nie pozwalam ;-)

Betiks ale piękne :)

Mój też się ślini i zastanawiałam się dlaczego :sorry:
Byliśmy u lekarza. bo kaszle Osłuchowo nie ma nic, lekka chrypka przy płaczu.
Dała skierowanie do szpitala na wszelki wypadek bo takiego malucha ponoć nie leczy się w domu tylko od razu antybiotyk dożylnie.
Przepisała syrop stodal i nasivin do noska plus przeciwgorączkowe (jakby temp. była) bo nawet nie mam w domu.
Oczywiście ubieranie masakra, okropny mamy kombinezon taki sztywny. Ale tylko widział że w gondoli jest cisza W przychodni grzeczny, patrzył na ludzi nie zapłakał. Jedynie jak go p. doktor badała i potem się wkurzał.
Z powrotem spał i teraz śpi dalej w gondoli a ja marznę przy otwartym oknie
A i skierowanie na to usg bioder wreszcie mam
Ważymy 4300kg

Hejka...

A ja cos zmeczona bardzo jestem:-( maly cycuje cale noce i jakos sil brak na wszystko:eek:

Fiolka fajnie, ze juz sie u Was wszystko unormowalo;-)

U mnie mała śpi od jakoś 10 rano i za nic nie mogę jej obudzić. Zmiana pieluchy jej nie budzi, podnoszenie, lekkie 'szturchanie' nawet oczu nie otwiera. Jest taka zmęczona czy coś jej jest?

mam pytanko Kasjan zaczyna się ślinić, cały czas pięść wkłada do buzi i jeździ po dziąsłach, dzisiaj dałam mu zabawke gumową do rączki i od razu do buzi ją włożył, tak jak by go dziąsła swędziały, chyba za wcześnie na ząbkowanie:confused: Jeszcze ta zielona kupa ze śluzem, nie wiem o co kaman:dry:

Clodi mojej koleżanki córce wyszły pierwsze zęby jak miała 3 m-ce , a dziecko zaczątki zębów mam w wieku 3 tyg. także może Twój Maluch powoli zaczyna ząbkować :happy:

A my wróciłyśmy ze spaceru, pogoda nawet nawet, ale myslałam że cieplej jest. Pieluchy kupione, produkty na ciasto też, a nawet na pizzę, bo małż w niedzielę robi.
Maryś słabo spała na spacerze, bo głodna była, smoczek jej nie zadowalał, ale ważne że się nie rozpłakała. Po powrocie pojadła a teraz "czyta", jest już na trzeciej stronie :-D

Aurelka masz też zaproszenie ode mnie ;)

Ostatnia edycja:
elak dobry ten Twój mąż - uśmiałam się bo to zachowanie takie w moim stylu :-D:-D:-D

u nas nocka lepsza, Antonio nie chciał zasnąć po kąpieli i koło 22 wsadziłam mu czopka znowu, cyc i zasnął. spał do 5:30, cyc i do 8 pospaliśmy takze zregenerowałam sie po dwoch poprzednich :)
byliśmy na spacerku chustowym jest super pogoda i zimno nie jest, teraz A śpi mi na rękach bo sie jeszcze wybudza i juz nie wiem czy to przez ta szczepionke czy przez zęby... ;/ a zjadłabym gulaszowej bo wyszła pyszna :)

Viv czy Maryś już wyciąga świadomie rączki do zabawek? bo jak piszesz ze czyta to tak sobie wyobrazam ze sobie rusza to książeczką, a Antoś tylko macha rączkami i nóżkami i czasem mu sie uda trafić w zabawke ale raczej to przypadkowe niż celowe...

Wróciłam od lekarza i rana zagojona na 90%, została mini dziurka która ma sie zamknąć w ciagu kilku dni. Ufff, nareszcie:tak::-D
Tutaj macierzyński mam 39 tyg ale wracam juz do pracy bo tak ustaliłam z szefową jeszcze w październiku. Pod koniec marca wraca do siebie do kraju, bo minęły 4 lata jej kadencji i chciałaby jeszcze ze mna spedzic czas:-) Jutro do opieki nad Doriankiem przylatuje babcia bo na żłobek czy nianie nas nie stać, a co babcia to babcia;-)
Idę jakis obiad sklecić.

reklama
Madlen tak do końca świadomie to jeszcze nie, choć dzisiaj już sobie ładnie tę ksiązeczkę przyciągała i próbowała otwierać jedną rączką. Spacer chustowy, super, my jeszcze nie zaliczyłyśmy takiego, macie zdjęcia (pyt. również do Liwii, czekam :p)?

Do góry