reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Hej, my z rana zaliczylismy spacerek i zakupy. Teraz Mały spi a raczej drzemie i ja próbuje ogarnąć troszke w domu.:-) Strasznie boli mnie cała prawa reka (reumatyzm) bo pogoda u nas szaleje, cztery pory roku w ciągu dnia,ehh...
cinamona masakra z ta teściową:szok: Moja bedzie juz w sobote i mam nadzieje, że bedzie sie zachowywała normalnie a nie starała sie wyreczyc mnie w roli matki.
Viv dzieki za przepis, w "Dzień dobry TVN" był Twój przepis dzisiaj:-)
madlen79 wiem o czym mówisz, my zmiane szkoły mielismy 2 lata temu a ile nerwów i załtwiania było.:tak:
Obudził się, zmykam.

reklama
Hej wczoraj zaliczyliśmy usg bioderek wszystko ok, a dzisiaj szczepienie 5w1 czyli 2 wkucia , strasznie to wyglądało jak dzieciątko płacze ale szybko się uspokoił dostał cycusia w nagrodę i jest już ok :) teraz zasypia chociaż ciężko mu a i moje dziecie waży 5200 i mierzy 60 cm także kawał chłopa :-)

dziewczyny mój synek dzisiaj zamiast kupki miał w pieluszce żółty śluz, jak zmieniałam mu pampersa to zaczął z niego wychodzić już przeźroczysty śluz, pierwszy raz tak miał, co to jest?

Fiolka-mam nadzieje ze wszystko ułozy ci sie tak jak tego chcesz spokojnie wszystko sobie ogarniesz Bułkasia-u nas tez 4 pory roku wczoraj nie mielismy wogóle u nas śniegu a przez noc tak dowaliło ze rano były drogi sparalizowane nikt nie mógł do pracy normalnie dojechać:baffled: Paulina to dobrze ze wszystko wporzadku z bioderkami ładnego masz klocusia:-) Clodi -kurcze nie wiem co to moze byc a mały placze wiecej albo jest niespokojny?

clodi ja nie wiem czemu taki sluz ale nie raz slyszalam, ze jak sluz to do lekarza biegiem;/

fiolka glowa go gory ja tez czasem mam slaby moment, siadam placze mowie ze brak mi sily ale biore sie w garsc i do przodu, malenswtwo potrzebuje zadowolonej szczesliwej mamy anie smutaska:*

adgama-moj maly tez tak ma ze ulewa duzo a czasem to jest chlustanie;/ wlasnie juz pisalam dzis o tym, ja to mowie ze to jak wymioty.. bo to takie srututut na odleglosc;/ tez sie martwie tym.. chyba basia one​ pisala ze jej corcia tak miala... ja sie przestraszylam ze nasz ma ta jelitowke ale piszecie tez o tym to juz nie wiem;/ raz tak mial taki chlustajacy tydzien miesiac temu i przeszlo a teraz od piatku srednio raz na dzien sobie tak chlusnie;/

Ostatnia edycja:
Clodi to moze byc reakcja na cos co zjadlas. Moj maly zrobil mi 3 kupy ze sluzem jak mieszlam mu mleko, w sensie dostawal piers a dokarmialam hipoalergicznym, odkad przestalam go dokarmiac tym mm to kupki ladne.

hej, my dzis po szczepieniu przeciw pneumokokom gorączki Antoś na razie nie ma ale jest baaaardzo niespokojny, szkoda mi go. pytałam sie lekarki po co w obowiazkowych szczepieniach sa te przeciw chorobom ktore wystepowaly 50 lat temu a ona na to, że np teraz pod warszawa w jakiejs malej miejscowosci dzieciaki chorują na krztusiec bo nieszczepione:szok:
liwus mój Antoś lubi takie maskotki z pozytywką co mu na szczypce do wózka przypinam. ma takiego pomarańczowego psa z babyono i codziennie sobie do niego pieje :)
w ogóle to okazało się że muszę odciągać Antosiowi napletek bo mu się tam maska zbiera. przypadkiem sie dowiedzielismy jak dr kontrolnie odciagnela.... niestety do latwych czynnosci to nienalezy:baffled: takze mamusie synków sprawdzcie czy u Waszych pociech nic sie nie zbiera zeby sie zakazenie nie wdało...
mój Skarbek waży 7160g

fiolka własnie myślałam co u Was... spokojnie, małymi kroczkami wszystko ogarniesz. jestem pewna :)

jak lubicie konkursy to wstawiam linka do konkursu bebiko:) https://www.bebiklub.pl/home/konkursy/uloz-maluszka-do-snu/konkurs/recommend/77527

Ostatnia edycja:
Liwus a możesz podać nazwy szczepionek???

Pediatra ma trochę rację i trochę nie. Pod względem składników aktywnych, czyli samych genów chorób, to jest to samo, ale pod względem składników dodtakowych są już różnice... rtęć, glin itp itd

wiesz ta pielęgniarka za bardzo nazw to mi nie wpisała w książeczkę mam tak : WZWB - EUVAX B , DTP - DTP , HIB - ACT-HIB

reklama
Madlen, ponad 7 kilo, wow! Ja liczę na 6 z przodu, zobaczymy ;-)

Nasmażyliśmy się z bratem faworków, w sumie to on większość usmażył, ja zdążyłam zagnieść ciasto i zacząć, i mój głodomór się upomniał :sorry:
Koniec końców mamy 4 kopiate talerze chruścików :rofl2: i wyszły naprawdę super, choć pierwsze ciut za grube, ale następne już perfect :-)

A jak Wasze wypieki?

Do góry