reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Witajcie, ja dzis tez spalam jak zabita, kolo 6 rano synek mocno plakal i babcia sobie nie radzila, wiec wstalam i go utulilam i zasnal jeszcze, corke wczoraj ja usypialam na noc i spala nam do 6 bez pobudki !:-) Potem dostala flaszeczke i jeszcze kimala do 8:30, babcia przyniosla ja nam do pokoju. Synek tez chyba ladnie spal, bo babcia mowila ze zjadl jakos o 9. Moj maly potrafi w nocy przespac 3-4h ale w dzien to jedzenia domaga sie co 2 h,a czasem i co 1,5. Jest na butli i troche mnie to martwi bo juz sie klucha z niego robi, no ale co jak chce jesc. Wczoraj zmienilismy mu mleko na Aptamil Comfort, niby skazy ani nic z tych rzeczy nie ma, ale bardzo sie prezyl i kupa to byla dla niego meczarnia, nie dosc ze zaczynal wariowac na dwie lub trzy godziny przed to jak juz zaczynal robic to byl az purpurowy i oczy na wierzchu :baffled: a kupki ladne robil zolte i konsystencji musztardy, no ale zeby sie tak meczyc zeby ja wydusic? Zobaczymy moze to mleko pomoze.

Moj mezus chcialby zeby babcia zajmowala sie malymi az do wyjazdu, a ja nie wiem czy tyle wytrzymam, z drugiej strony pomysle sobie ze babcia pojedzie i przespane nocki sie skoncza i na najblizsze klika miesiecy czekaja mnie pobudki to chyba jednak ja wykorzystamy.:sorry2:

Moj maly tez troche strachliwy, choc zaczyna sie przyzwyczajac, corka jest bardzo glosna i piskliwa i nie da jej sie uciszyc, bo jak probujemy to ona jest jeszcze glosniejsza hehehe

Hejka Kochane, my własnie wrócilismy ze spacerku. Byłam w polskim sklepie i zamówiłam pączki a faworki zrobie sama:tak:. Ma któras prosty przepis na nie?:cool2:
U nas nocka fajna, Mały daje pospać tylko cos mi sie wydaje, że mało je. Ile powinien jeść 7-tygodniowy niemowlak mleka sztucznego?
Zaliczylismy w końcu pierwsze przytulanki, było nawet okey ale dzsiaj wszystko mnie strasznie boli:szok:, jak siadam to mam wrażenie jakbym miała źle wsadzonego tampona:baffled:, chyba jeszcze nie jest mój organizm gotowy;-)
Teściowa własnie dzwoniła i chrzciny załatwione mamy na 28 lipca.
Ide poprasować póki Dorianek śpi.

Wróciłyśmy ze spacerku, piękne słoneczko - takie wiosenne:) Ja pączki i faworki kupię, nie mam w tym roku czasu ani siły na robienie:baffled:

Bułkaśrednio tyle ile masz napisane na opakowaniu - 120 ml, ale jeżeli w normie przybiera na wadze to wszystko jest ok. Sprawdź jego wagę na siatce centylowej.

Ostatnia edycja:
Asia wrzuciłam przepis na faworki robione na piwie w odpowiednim wątku, sama robiłam tylko raz w życiu faworki, właśnie z tego przepisu - były pyszne.

W tym roku zamierzam zrobić z innego, na 8 żółtek, ok. pół kilo mąki, dwóch łyżek spirytusu i śmietany, ale dokładnie wypytam o niego później, dorzucę. Tak od lat robi moja mama i szczerze mówiąc nigdzie nie jadłam tak kruchych chruścików jak u niej :cool2: a porcja fest ;-)

hello

a ja faworków nie bede piekła a pączki kupie, mąż mi kazał robić ale człowiek narobi sie a w sklepie 10 pączków 5 złotych, moja mama zawsze robi ale ona dla rozrywki i przyjemności

Witam Mamusie
My dziś po szczepieniu wrrr ostro było, dwa zastrzyki w nóżki :( ważymy już 6300 :)
Chciałam wam powiedzieć, że w smyku są super promocje 5 body 20 zł, wszystkie ubranka poprzeceniane na grosze :)

hej mamuski :-)
nie wiem kiedy bede z wami na bierzaco....bo ostatnio na bb za duzo czasu nie mam:no:
niby nic a stale cos :tak:
jutro mam zebranie u mojego najstarszego dziecia...bedziemy skladac aplikacje do szkoly sredniej :szok:...za chwile kolejny etap w zyciu mojego dziecia..nawet nie wiem kiedy ona urosla...
zacznie sie srednia szkola ,kolezanki,koledzy i wyjscia bez mamy...
mam dola...wiem,taka kolej rzeczy,ale i tak smutno mi z tego powodu...
czy te dzieci musza tak szybko rosnac????
nasza Pyska juz tez wcale nie taka mala...tydz.temu bylismy na szczepieniu i wazy 5220 i ma 60cm dl.,calkiem spora dziewczynka :-)
pozdrawiam cieplutko i buziak dla smykow ;*

Witam Viv u nas tez jest tak że chrzestny świece a chrzestna szatke. Kupiłam dziś małej ubranko do chrztu zapłaciłam 150zł:szok:ale mamyt piękną sukienke i płaszczyk do tego polarowe spodenki pod spód i czapule:-) byłyśmy tez na usg bioderek do tak mnie schodziło ze teraz dopiero z nią poszłam ale bioderka mamy śliczne wszystko wporządku mała waży 5 kg mogłaby troszke więcej ale widocznie filigranowa jest i tyle:sorry2:u nas chrzestny kupił kolczyki dla Julity i jeszcze kocyk jej zamówili na którym ma napisane imiona i date urodznia wage i ile cm miala do tego obrazek na którym ma tez imiona i date chrztu a mam problem bo chrzestną ma byc siostra m teraz ona u nas a om u niej za chrzestnego w marcu i kiedys ona go pytala co kupują chrześnicom żeby było "porówno" niby to on mówi ze tamtej kupuje kolczyki ona ze tez kupi kolczyki tylko ze my juz mamy u chrzestnego kupione po co mi 2 pary dla niej:dry:

reklama
Hej hej

Witam sie od tesciow.
Malej chyba to miasto nie sluzy bo spi fatalnie w nocy. Budzi mi sie co 2 godziny co sie nie zdarzalo nawet zaraz po urodzeniu. Wszystko dla niej jest nowe, codziennie jakies wizyty wiec co chwile ktos inny bierze ja na rece i pewnie w nocy wychodza te wszystkie emocje, bo spi bardzo niespokojnie, wierci sie okropnie no i ja przez to nie moge spac bo co chile zagladam do lozeczka co tam sie u niej dzieje.
Ja chce do domuuuuuuu....buuuuuu.
Do tego tesciowe opatulaja ja jak nie wiem co, w domu prawie sauna a oni ja jeszcze w koce opatulaja a jak im zwroce delikatnie uwage to sobie nic z tego nie robia i patrza na mnie takim wzrokiem jak bym chciala swoje dziecko przeziebic. Albo tesciowa co chwile wciska jej smoczek, nawet jak jest spokojna i tego nie potrzebuje a mnie krew wtedy zalewa. Moja tesciowa jest naprawde ok ale w koncu to moje dziecko i powinni sie dostosowac do tego co ja mowie. Kazdy wychowuje na swoj sposob i oni juz mieli swoj czas, teraz czas na nas.
Ufff jak ja wytrzymam te 2 tygodnie....

Ide was nadrobic co pewnie i tak mi sie nie uda

Do góry