reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

hej dziewczynki , przeczytał .. widzę , ze dzieciaczki grubieją :)
Dzięki za rady odnośnie ubierania - próbuje je wprowadzać - młody śpi już w jednym body i raczej mu ciepło - nie marudzi .. byliśmy dzisiaj na usg bioderek - dostaliśmy skierowanie , choć pediadra sprawdzał bioderka i mówił , ze są w porządku.
Bardzo fajnie wyglądała przychodnia było około 10 ciu - niemowlaczków w wieku poniżej dwóch miesięcy :) Nasz najgłośniej krzyczał !
My jesteśmy zarobieni strasznie od 4 dni mąż pracuje więc ucze sie sama być z małym , mały nie śpi po nocach oczywiście , ale jeszcze jakieś 3 tygodnie i bedziemy próbowali go przestawić
życzę śpiącej nocy :)

reklama
Aurelka powodzenia na egzaminie.
A ja sie dzis troche wsciaklam na siebie, ale i tak bardziej na babke, otoz corcia dzis biegala na boso po domu...a babce zachcialo sie jarac i poszla na dwor ale nie na ogrodek tylko od frontu. No i nasza mala stala przy drzwiach, jak babka wlazila do domu to malej drzwiami paluszka u stop przyciela, az jej sie paznokiec oderwal i krew leciala:confused::szok::angry: Ja akurat usypialam Mateuszka i nawet nie zauwazylam, ze ona przy drzwiach urzeduje...ehh
Wiem, ze nie zrobila tego specjalnie, no ale mogla isc na ogrodek palic tam sa drzwi otierane na zewnatrz, oszklone to wszystko widac co w domu....
Bylo troche placzu, a w sumie to wrzasku, zdezynfekowalismy, nakleilam jej plasterek, bo oczywiscie byla ciekawa co jej tam sie stalo i dotykala to na okraglo mimo ze ja bolalo i plakala przy tym. Dalam jej tez panadol, troche usmierzyl bol no i przeciwzapalny jest. Szybko nam dzis zasnela, biedna malutka moja. Teraz bucikow ani kapciuszkow przez tydzien nie ponosi, musze uwazac zeby sobie bardziej nie uszkodzila, napewno jej zejdzie paznokietek :sorry2:

Vivienne spokojnej podrozy wam zycze.
Lece spac bo ledwo zyje. Dobranoc:cool2:

vievien wszystkiego co najlepsze , najpiękniejsze, najsłodsze, najukochańsze, najmilsze i w ogóle wszystkiego co najjjjjjjjjjjjj. No i bezpiecznej podróży ;-)
aisha no widzisz pierwszy spacerek za Wami ;-)
basia biedna malutka oby szybko się goiło:tak:
aurelka powodzenia
elak fajnie, że bioderka ok
dziś trzecia wizyta położnej. Zobaczymy ile malutka waży :tak:

Hejka...

U nas noc dzis troche gorsza, a bylo juz tak fajnie:sorry2:

Basia oj napewno bolalo Maje:-(

Nathani daj znac po wizycie;-)

Viv przyjemnej i szybkiej podrozy no i oczywiscie wszystkiego najlepszego:tak: dzis urodziny maja moje blizniaki z pracy;-)

Ja mam dzis M w domku takze skoczymy sobie na jakies zakupy no i musze do pracy na urodzinki maluchow;-)

Dzien dobry mamusie.

Mala znowu pospala mi od 23.30 do 5 rano , zjadla i poszla spac dalej ale obudzila sie o 6 rano z placzem. Znowu ja brzuszek meczyl, prezyla sie biedna. Pomeczyla sie przez godzine i w koncu usnela. Ale plakala strasznie, az sie zanosila. wiec za bardzo wyspana nie jestem.

Nathani jak kaczka? Samaczna byla?

Noukie mi mala tez w ciagu dnia je srednio co 2 godziny. Czasem jak na dluzej przysne to wytrzyma 3.

Naty1990 jak tam u laryngologa?

Vievienne szczesliwej podrozy i WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ

Aurelka trzymam kciuki za matme !

Elak23 a czemu czekacie jeszcze 3 tygodnie zeby przestawic malego aby spal w nocy ? Nie mozecie juz probowac?

Basia_one biedna malutka, wytul ja

vievien - Sto lat! Wszystkiego co najlepsze. :tak: ;-*

Basia_One - O jej, biedna :-( Ucałuj ją. :tak:

Próbowałam pouczyć się jeszcze dzisiaj, ale jak zobaczyłam zadania to ja, nic z wczoraj nie pamiętam. :szok::baffled:
Coś czuje, że nie mam nawet po co na ten egzamin iść.

Witajcie
corcia obcalowana, na szczescie ja nie boli, dzis chodzi normalnie ale o butach mozna zapomniec przez jakis tydzien.
My dIs mielismy ciezka noc, tzn do 3:40 bylo super, potem karmilam synka i od tamtej pory juz nie spalismy bo plakal z powodu brzuszka, kolo 6 rano dopiero kupa sie pojawila i juz wtedy mu ulzylo i zasnal jeszcze do 9 z przerwa na jedzenie o 7. Teraz lezy na przewijaku i sobie gaworzy.
A no i corenka mi sie po 4 przebudzila, zjadla i pospala do 9.
Troche jestesmy niewyspani, ale ciesze sie ze synus kupke zrobil, bo on ma tak tendencje co 2-2,5 dnia.
Vivienne 100 lat !

Ide kawusie wypije i zjem cos, nie jem kolacji ostatnio i takie mam ssanie, ze hej. Troche zoladek rozepchany w ciazy trzeba go teraz skurczyc.
Milego dnia i do pozniej.

Dzień dobry :-)
Vivienne wszystkiego co najlepsze :-) Spełnienia marzeń :-) :*
Aurelka dasz rade :-) Powodzenia !! Trzymam kciuki :*
Ja dziś dzień sprzątania i prania mam :-D Troche nas "zapuściłam" :-D :-p
I do przychodni musze iść podpisac oświadczenie, że Mała ubezpieczona..:no:, bo nie mogły dać jak byłam w poniedziałek:wściekła/y:... A musze zapisać na szczepienie... A nie zapisze dopóki nie podpisze:szok:... No cóż... !! TO JE POLSKA :-D:baffled:

reklama
Basia bidulka :-(
Viv szerokiej drogi ;-)

Ja wczoraj byłam u lekarza, Kasjan miał być szczepiony i dalej doktorka przełożyła :dry:. Tym razem dała skierowanie do laryngologa i pulmonologa na cito. No i wczoraj już zaliczył mały audiogram uszu i dalej nie wyszło badanie. W poniedziałek kolejna wizyta u laryngologa no i pulmonolog od razu ehhh... Mam nadzieje że wszystko ok będzie. Chociaż ten katar od urodzenia mnie martwi :-(

Do góry