reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Hej :)
Ja tylko od siebie :sorry2: widzę że niektóre dzieci ładnie dają pospać mamusi :-D
Mi wczoraj Wiki zaspał na kąpiel obudził się o 22 więc wtedy chlapaliśmy się :-p
Potem zasnął w sumie bez problemu ale od 5 świrował, karmiłam go na leżąco i cholera znów mi się zasnęło i jemu też :sorry2:
Teraz po porannej toaletce znów śpi.
Ze smoczkiem jest nam dużo łatwiej, jeszcze jakby mu nie wypadał :dry:
A i odpada nam pępek, coś czuje że dziś pójdzie ;-)
tylko pod spotem jeszcze jest taka tkanka żółta i nie wiem czy to tez znów ma się zasuszyć i odpaść :zawstydzona/y:
Dziś zimno więc chyba odpuścimy spacer.

Pozdrawiamy :*

reklama
ohoh ale naskrobałyście :szok:
właśnie skończyłam w kuchni , mam chwilę to spróbuje nadrobić no chyba że Lenka się obudzi
Bulkasia dla córki wszystkiego co najlepsze, spóźnione ale szczere .
Aurelka super teściowie
Elak nasza śpi płasko
Betiks to dał pospać mamusi ;-)
Wczoraj kolejny spacerek i sanki ze starszymi. Porobiłam fotki pierwszy tej zimy wspólny wypad taki musiałam uwiecznić ;-)
w piekarniku mam sernik pierwszy raz piekę z tego przepisu trzymajcie żeby się udał.:-D:tak:

Ania to ja pisałam że położna mi mówiła że dzieci płaczą i źle tolerują witaminy. I moja tak właśnie ma:-( Zleciła też żeby dawać witaminy rano a nie wieczorem bo wtedy ewentualnie wypłacze się w ciągu dnia a nie w nocy.
Powiedziała też że lepiej podawać witaminy oddzielnie a nie te 2 w 1. Mnie się kończy opakowanie 2 w 1 i kupię teraz oddzielnie nawet i w kroplach. Poza tym po co się podaje te witaminy to ja nie wiem , słyszałam że to taki sam biznes jak na szczepionkach. No ale każdą to daje..

Dziewczyny czy Wy w marcu/kwietniu będziecie podawać maluszkom witaminę D? Bo pamiętam że to w okresie jesienno-zimowym się nie podaje i znalazłam też info do potwierdzenia :
(...) Ze względu na bardzo małe spożycie ryb, dzieci od 1. do 18. roku życia powinny otrzymywać witaminę D w dawce 400 j.m./dobę w okresie od października do marca, a także w miesiącach letnich jeżeli nie jest zapewniona wystarczająca synteza skórna witaminy D.

Ostatnia edycja:
dziewczyny sorki że się tak ni z gruszki niz z pietruszki wtrącę :cool2: jestem mamą lutową a dokładnie 1 marcową bo 29 lutego jakoś w tym roku nie wypada :sorry2:
mam pytanko czy któraś z Was ma i chciała by już odsprzedać kurtkę ciążową z h&m koniecznie w rozm. S?
na allegro same M-ki i L-ki a ja nie daje rady w swoją zwykła się już dopiąć, a jeszcze miesiąc turlania się mi pozostał. chodzi o taką jak na foto (są w dwóch kolorach). jeśli jest taka mamusia z taką kurteczką poproszę o info na mail kasikbc@yahoo.pl
serdecznie dziękuję za odp:biggrin2:
Zobacz załącznik 534645Zobacz załącznik 534646

hej,pokazuje sie na chwilke :)
za duzo nie poczytalam,jutro nadrobie bo widze ze duzo tego nie naskrobalyscie ;)
Bulkasia spoznione 100 lat dla corci :))
Ela u mnie wszystkie dzieci na poczatku i w wozku i w lozeczku spaly na plasko,tzn klade tylko pieluszke :))
kciuki za usg glowki,o ile dobrze pamietam to chyba Liwus i Kasia beda mialy...hmm ,..ale pewnosci brak :zawstydzona/y:
&&&&&& aby wsio bylo dobrze :))
my czekamy na list kiedy kolejne usg bioderek....juz tez chce miec to za soba :))
milej niedzieli mamuski :))

Witajcie!
Ja dzis pospalam do 11:15 :szok::-D Tylko dlatego, ze babcia dzis ogarnela corcie z rana, a maz synka. No ale wstalam z bolem glowy :sorry: Do poludnia bylo slonko, szykowalismy sie na dwor, a jak sie zebralismy to przyszla czarna chmura i wiatr, spacer trwal moze 20 min, a teraz pada...

Ja podaje witamine D caly rok z racji braku slonca w irl. Tzn jak sa sloneczne dni, to jie podaje, tylko wystawialam core na slonce, poza tym moja mala na mm, a w mleku tez jest ta witamina.

Czytalam was, ale przyznam sie szczerze, nie pamietam co komu mialam napisac. Jedynie co spamietalam to Kasia i Liwus kciuki za usg glowki &&&&&&.
ja jeszcze troche i musze sie brac za siebie, nie moge patrzec na tego flaka z przodu.
Mam pytanie do dziewczyn po porodzie sn, czy uzywacie jakiejsc bielizny sciskajacej? A no i ile czasu musi minac od porodu, zeby nosic?

Cze dziewuszki,
u nas nocka nawet ok, ale problemy sa z zasypianiem w lozeczku! :no: Czy wasze malenstwa same zasypiaja w lozeczkach, czy na raczkach u was? chcialabym malego ''nauczyc'' zasypiania w lozeczku, ale nie wiem, czy jest sens zaczynac z takim maluszkiem? do tego naszego babla pierdzioszki i kupki wybudzaja ze snu :eek:

Basia- to sobie pochrapalas :-) a co do sciskajacych majtek, to mam jedne, mama mi kupila w aptece, ale jeszcze ich nie probowalam. Niby mozna juz po 2 tygodniach od porodu.

Dziewczyny, ktora z Was kupowala pas sciagajacy i jaki polecacie, bo wolalabym pas niz majtadory hehe (majty sa fajne, ale pas praktyczniejszy) ;-)

Basia wow pospałaś. mój flak też nieciekawy czekam kiedy już będę mogła ćwiczyć:tak:
Muffy nasza Lenka śpi w łożu małżeńskim:-p
sernik wyszedł super, nie opadł, zjadłam na ciepło dwa kawałki bo już nie mogłam wytrzymać hhih

reklama
Hej Laski, dziękuje za życzeniu w imieniu mojej nastolatki:-) Imprezka bardzo sie udała, dziewczyny poszalały, był jeden wielki pisk, śmiech, żarełko i głosna muza:szok: ale przetrwałam. Opuszczały dom z wypiekami i wielka niechęcią:tak:
U nas nocka super, budzenie tylko raz i ogólnie cały dzień tez praiwe śpi. Martwi mnie tylko to , że ma słaby apetyt mój synus bo je co 4-5h i po max 80-90ml:tak:
Wit. D tez podaje małemu bo w uk słoneczka brak.
Dostałam list ze szpitala i pierwsze szczepienie i badania profilaktyczne w tym usg bioder mamy 19 lutego.
nathani prosze o kawałek tego serniczka :-)
elak my też na płasko śpimy.

Do góry