reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Aisha - ja też chodzę z małą po 15 min, a jej się nie odbija. :baffled: A ledwo ją położe do łożeczka i już się jej ulewa.
Ja jak kładę na boczek, to podkładam za plecy zwiniętą poduszkę -- wtedy nie ma szans, żeby się na plecy przekręciła. :tak:

reklama
U mnie tez problem w nocy z odbijaniem i tez sie nachodze, a maly nic:eek::eek: u nas zalecaja tylko lezenie na pleckach bez zadnych poduszek, zrobili badania i niby dziecko zawsze ulewajac przechyla glowke w ktoras strone;-) my podlozylismy klocki z jednej strony lozeczka, zeby glowka byla wyzej, kupilam tez ta poduszke, w ktorej kladzie sie maluszka na boczku no i mamy angel care, a i tak schizuje jak go klade po jedzeniu do lozeczka, najczesciej po jedzeniu chodze z nim i chodze, a jak juz nie mam sily to siadam na lozku i klade go sobie na brzuchu i tak jeszcze ze 20 minut siedzimy:sorry: ale to wszystko wiaze sie z tym, ze siedze tak z nim cale noce:sorry:

Viv i moj maly uklada glowke najczesciej w jedna strone:sorry:, musisz Marysi to troszke zmienic np zagadywac ja z tej drugiej strony, zmienic strone spania w lozeczku, moze ta poduszka zeby ja na drugim boczku ukladac;-)

właśnie jak kładziemy się spać to zazwyczaj układam się z nią tak aby leżała na tym mniej lubianym boczku, jak leży w leżaczku i gapi się na nic z jednej strony to sama staję z drugiej i gadam do niej i gadam i czasem ta głowizna pojdzie na środek ale przeważnie zaraz wraca znowu :-( ale kręczu szyi chyba nie ma, tzn. nie ma żadnych zgrubień na szyi ni nic, ale na tym się nie znam, to nie wiem. Czekam na tel. od tej cioci pediatry, będizemy tu jeszcze tydzień,mam nadzieję, że się w końcu odezwie, bo ufam jej bardziej niż tej naszej pediatrze, ale jak się nie uda trzeba się będzie do niej wybrać, ech.

Bulkaasia a jakie maści dostał Dorian na te policzki? Coś robionego czy gotowe?

Ostatnia edycja:
Aisha89 - u nas niestety nie ma glutków - tylko słychać jak sapie i
nie moze przez to spać.
Gdzies czytałam , ze dzieci jak umieją przechylać głowkę to nawet jak leżą na wznak to
sie nie zakrztusza, u nas się sprawdziło.

madlen79 - gratulacje 7kg, piękny wynik

naty1990 - to dzisiaj spróbujemy wietrzenia :) i mąz się śmieje bo porostawialam mmiski z wodą po całym domu

Basia_one - co do babki całkowicie normalna reakcja:)

Echh mały przespał cały dzien więc znów czeka nas miła noc:(

właśnie jak kładziemy się spać to zazwyczaj układam się z nią tak aby leżała na tym mniej lubianym boczku, jak leży w leżaczku i gapi się na nic z jednej strony to sama staję z drugiej i gadam do niej i gadam i czasem ta głowizna pojdzie na środek ale przeważnie zaraz wraca znowu :-( ale kręczu szyi chyba nie ma, tzn. nie ma żadnych zgrubień na szyi ni nic, ale na tym się nie znam, to nie wiem. Czekam na tel. od tej cioci pediatry, będizemy tu jeszcze tydzień,mam nadzieję, że się w końcu odezwie, bo ufam jej bardziej niż tej naszej pediatrze, ale jak się nie uda trzeba się będzie do niej wybrać, ech.

Bulkaasia a jakie maści dostał Dorian na te policzki? Coś robionego czy gotowe?

Nawet nie myslalam o kreczu, ale o tym, ze im ta glowka rosnie teraz bardzo szybko i zeby sie plaska z jednej strony nie zrobila, moj starszak tez ukladal na jednej stronie i zwrocila mi na to uwage kinezystka zaczepialam go wtedy z tej drugiej strony chyba z miesiac az wkoncu zaczal na dwie strony ukladac, mozesz tez na to zwracac uwage jak Marysie chustujesz czy lezy u Ciebie na brzuchu, kladz zawsze glowke po tej mniej lubianej stronie;-)

Witajcie.
Nasza mala jak sie urodzila to glowe ukladala tylko na lewa strone, a na druga za chiny nie moglismy jej zmusic, zmienialismy jej strony w lozeczku, ale to i tak malo pomagalo, z czasem jakos sama zaczela przekrecac glowe na druga strone, na szczescie nie ma plaskiej.

U mnie w szpitalu polozna powiedziala, ze nie wolno ukladac dziecka na boku do snu, tylko na plecach z glowka na bok i raczkami do gory...
Ja jak mi maly nie odbije to tez ukladam go na boczku, zauwazylam jednak, ze on nie lubi spac na boczku. Czesto tez zdaza sie, ze gdy nie odbije to mu sie troszke zwraca, choc to nie ma porownania z corka ktora miala refluks i zanim zdarzylismy wziac ja do odbicia to byla juz cala mokra od ulanego mleka.

Aniu, Asiu bardzo wam wspolczuje z powodu rodzicow, sciskam i trzymam kciuki by wracali do zdrowia.

Ja mam spadek formy, suche usta, zajady :confused2: Brak witamin i wody...a ja jakos nie umiem sie zmusic by ja pic.
Ide spac, zycze wam jak najwiecej snu, bo tego nam teraz brakuje.

liwus u mnie sie nie sprawdziło Antos dziewuszką nie jest;-)
aurelka moze tak szybko nie przeszła na Was ta gruźlica. Oby!

moj Antoni lubi swój prawy boczek bardziej niż lewy ale jak go klade do lozeczka to wtedy wybiera lewy bo ma ylko po tamtej strony miękki ochaniacz i opiera sobie o niego czulko. Martwiło mnie jednak to że jak sie denerwuje a ja go np przewiam to sie wygina tak jakby chciał główka do piet dotknąć stad to wczorajsze usg ale na szczęście jest wszystko dobrze. W sumie zdałam sobie sprawę ze nie robił tak z tydzień więc moze juz mu przeszło :-D
w ogóle to na długie przerwy w kupkaniu polecam syrop Debridat. Antonio zaczął robić po nim kupki codziennie i to nawet dwie. Mam nadzieje ze nie zapesze bo bardzo sie z tych kupek cieszę :) niestety syrop ten jest na receptę ale nam pomaga, jupi!:-D

wiecie co mi sie marzy? Taki zlot foremek z dzieciakami albo nawet z całymi rodzinami. Super byłoby zorganizować takie wakacje naszym dzieciaczkom, w gronie rówieśników. No ale pewnie by to nie wypalilo bo jesteśmy porozrzucane po świecie i cieżko byłoby znaleźć kompromisowe miejsce i czas dla wszystkich. Ale cudnie byłoby patrzc na stadko takich małych skarbów ;)

Ostatnia edycja:
hej kochane.
aisha po odbiciu kładę na bok , raz jeden raz drugi :tak:
basia łykaj suplementy bo ewidentnie brakuje witamin
4madlen niezły pomysł :tak:
aurelka oby nic się nie rozwinęło
dziś nocka lepsza, jadłyśmy co 3 godziny ;-)

reklama
U mnie dziś nocka niezła ale bywały lepsze :) mały zasnął około 22,30 przebudził sie około 3 zjadł odbiło mu się o dziwo a to dlatego że nie spał tylko podnosił glówke i nią kręcił, po czym miał oczy jak 5zł i wcale nie chciał spać, ponosiłam go troche niby przysnął ale jak polozyłam do lozeczka to oczka jak 5zł nadal i zaczął się robić czerwony i napinał się tak jakby nie mógł zrobic kupki, przy tym stękał. Całe szczęście zasnął jakoś koło 4 i obudził się po 7 :tak: teraz nakarmiony lezy sobie ze smoczkiem :) obcięłam mu dzis znowu paznokcie tak mu szybko rosną a jak jest zły to tak macha rączkami po twarzy że jest troszkę podrapany :-(
Dziś wybił nam miesiąć :-) jak to szybko zleciało nawet nie wiadomo kiedy :baffled:
  • laugh.gif

Do góry