reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Fajny tez lezaczek. Od kiedy mozna dzieciaczka wsadzac w takie lezaczki hamaczki itp. Bo ja tez sie zastanawiam nad zakupem czegos takiego tylko nie wiem od kiedy bezpiecznie mozna dziecko tam sadzac

reklama
Ja leżaczek ma taki : FISHER PRICE LEZACZEK BUJACZEK WIBRACJE 3w1 0-18kg (2897549971) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jeszcze po starszaku ale jeszcze jest pożyczony koleżance także na dniach jedziemy po jego odbiór.

Dzisiaj byłam zarejestrować dziecko do poradni neonatologicznej oraz preluksacyjnej. Do neonatologicznej mamy wizytę 30.01 a do preluksacyjnej muszę jeszcze dzwonić ale pewnie połowa lutego będzie.

Cinamona w takim leżaczku dziecko może teoretycznie od narodzin bo one mają funkcję kołysania , leżenia , siedzenia z różną regulacją oraz wibracja :happy2: Ja uważam że jednak lepiej zacząć korzystać z takiego leżaczka jak dziecko ma 3-4 tygodnie :happy2:
Zawsze na kilka chwil ( póki nie masz leżaczka ) możesz wykorzystać fotelik samochodowy :happy2: Moja księżniczka właśnie zasnęła w foteliku koło mnie , bo musiałam zupę zrobić a w swoim łóżeczku w samotności okazywała swój sprzeciw. Także błogo śpi w foteliku w kuchni. Zaraz ją będę przenosić do łóżeczka :happy2:

Witam :-)
Viv.. no właśnie nie pomyślałam, żeby zabrać ze sobą :-p A "wyciskać" w szkolnnej toalecie mleczko to zbyt słaba perspektywa :-D Więc uciekłam do domku :happy2:...
U nas noc kiepska. Nie wiem czy brzuszek (po części pewnie tak) czy bardziej goście (pomimo, że praktycznie całą wizyte przespała) I od 24 do 3 cyc, ryk, tata, mama. W końcu gdy zasnęła i nam udało się położyć, to pospaliśmy do 4:30 i powtórka z rozrywki do 7:30 :szok:... Udało sie jakoś zasnąć Małej, ale tatuś już wstał, później Starsza wstała, a my odsypiałyśmy do prawie 11. teraz tatuś dosypia :-D A Lenka na mnie... Albo spowodowane było szokiem, że w łóżeczku spała. Chociaż jak ją odkładaliśmy to ładnie spała, dopóki nie wstała... :baffled::baffled: Sama już nie wiem...

Basiu trzymam kciuki :-) Odezwij się "po" jeśli siły i Mati pozwolą :-p:-)

Ostatnia edycja:
Ania ja też nie wiem jak i gdzie to zrobię (chyba oprócz wc to nie znajdę ustronnego miejsca), ale bez odciągania nie dam rady :dry: wyjde z domu o 8 a powrót ok. 16-18 :dry:

Wisienka też miałam ten problem z pępkiem, zarówno położna, jak i lekarka powiedziały że to nic takiego, to się zdarza i żeby nie robić już octeniseptem, tylko spirytusem. Jeszcze kilka dni podkrwawiał, ale teraz jest spokój

Co do rozwrzeszczania to ja już też nie mam siły. Moja Marta wisiała na mnie wczoraj bez przerwy prawie 10 godzin :szok: I ciągle chciała cyca, nie mogłam jej oderwać, bo zaraz ryk. W nocy było w miarę, nawet rano pospała 2,5h, co jej się rzadko rano zdarza. I zdaje się, że będzie powtórka z rozrywki dzisiaj, bo poleżała 15 minut w łóżeczku, potem na M. się trochę uspokoiła, ale teraz już wrzeszczy i nie da się jej uspokoić. Idę ją przewinąć i znowu na cyca :baffled:

Właśnie kurier doręczył nam pieluchy wielorazowe Rozalki :happy2: Jestem mile zaskoczona jakością tychże pieluch :-) Super :happy2: Zaraz je wrzucam do pralki i po wypraniu mała pupa będzie testować :-)

witam :)

Dziewczyny po cc mam pytanie czy normalne jest że nie mam czucia w podbrzuszu? Chodzi mi o okolice rany po cięciu.

Jak najbardziej normalne , czucie powinnaś odzyskać w okresie 6-12 m-cy po porodzie. Jest to uzależnione od indywidualnych predyspozycji kobiety.

Ostatnia edycja:
Ciril normalne ja teraz powolutku zaczynam znowu brzuch czuc ale jeszcze i tak nie cały brzuch tylko miejscami a reszta odretwiała jagby nie moja:-D:errr:

Cześć mamuśki ;-) Głowa mi pęka dziś znowu :dry: I dopiero zjadłam śniadanie :szok: Mały strasznie cycowy się zrobił i przytulaśny, że nie chce inaczej zasypiać i daje czadu :dry: Nawet nie wiem, kiedy M. wychodził z małą do przedszkola i w co ją ubrał (a może być zabawnie :-D), bo to była chwila pomiędzy karmieniami i spałam razem z małym.
Na kompa mniej czasu i sił, więc to chyba normalne, zanim się nam to życie unormuje z dzieciaczkami. Teraz brzuszki, potem ząbki, zawsze coś :sorry2:
kruszonka mój Piotruś ma prawie 6 tygodni, ale my przytulanki już zaczęliśmy z tydzień temu, bo mnie już 'brała choroba' :-p Wkładkę już miałam czystą, nic mi tam nie doskwierało, więc się zdecydowaliśmy.Szału nie było, ale było ok. Za drugim razem już było duuużo lepiej :-p Miałam czekać najpierw do wizyty u gin, ale tą mam dopiero 16 stycznia, a krew nie woda :-) A też u mnie poród był sn z szyciem itp.
Mój w dzień mały też często sypia i siedzi sobie w bujaczku, ale to jest po prostu fotelik samoch. A że mam 2, to jeden jest do jazdy, a drugi jako bujak w domu :tak:
sarka mój czasem tylko przy kąpieli jeszcze ma fazy, ale tak przy przewijaniu to mu się nie zdarza raczej. Czasem mi się darł przy przebieraniu, ale to tylko wtedy jak musiałam go przebrać na głodnego (bo np się usikał cały). A tak najpierw go karmie jak się obudzi, jak mu się odbije (albo nie, bo z tym różnie) i chwilke odpocznie dopiero go przewijam, jest spokojny wtedy. Może twojemu maluszkowi jest wtedy zimno albo masz chłodne ręce? Zapalasz jakieś "normalne" światło w nocy? Bo u nas to całą noc świeci się taka lampka na ścianie (granatowa gwiazdka z Ikei) i przy tym go przebieram, żeby nie rozbudzać go takim mocniejszym światłem. No nie wiem, 'głośno myślę' ;-)

reklama
Kruszonka ja po cc z mężem zaczęłam przytulanki jak byłam 3 yug po nie plamiłam już i wkładke miałam czystą czulam sie dobrze i skorzystaliśmy:-Dmyśle ze sama będziesz najlepiej wiedziala kiedy dla was będzie ten najlepszy czas i czy jesteś gotowa:tak: Basia kazda z nas sie bała powodzenia przyjedziesz spowrotem z kruszynka do nas:-) Betiks mówisz ze m taki zdolny do ubierania córki:-Dmój ma tak samo jak do szpitala pojechałam to ubrania dla niej wczesniej miałam przygotowane:-D

Do góry