reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Fiolus dobra z Cebie matka, nie denerwuj sie. Moze smoczek mu pomoze, a moze cos mu nie pasuje. Moja corcia tez plakala , a w jedna niedziele pamietam plakala chyba z 8h z przerwami na spanie. Ja tez myslalam, ze jestem zla matka, obwinialam sie, ze nie umiem jej uspokoic, ale dasz rade.

reklama
Hejka...

Ja dopiero dzis wracam do zywych:sorry:, trzeci dzien antybiotyku i dopiero ta goraczka spadla:eek: nadal nie wiemy co to takiego, bo gin wykluczyl infekcje pecherza, zrobil tez usg i niby w brzuchu tez sie nic nie dzieje:sorry: no nic mam brac ten antybiotyk i zobaczymy co bedzie pozniej:sorry:

Bakusiowa gratki 24 grudzien to byl moj termin wedlug ostatniej @;-)

Fiolka jaka z Ciebie zla matka, maluszki potrzebuja pobyc przy mamie, a Ty sobie maluszka kladz przy sobie i lezcie nawet tak caly dzien;-)

Dziewczyny trzymam kciuki, lista coraz krotsza:rofl2:

Fiolka u mnie jak płacze to go biorę do łóżka przytulam i przestaje :) wiem, że nie powinnam go tak uczyć ale to silniejsze :) jak płacze to sygnalizuje że coś chce,jak inaczej może ci powiedzieć że mu źle, przewróć go na inny boczek jak nie pomoże to na plecki , przytul, weź na ręce, nakarm , albo zobacz czy nie ma mokro w pieluszce to pomaga :)

witam świątecznie :)

Bakusiowa
gratulacje!!!!:-) Ja o tej godzinie właśnie wyjeżdźałam na Wigilię do rodziców :)

Fiolka u noworodków tak to już jest, raz pieknie śpia i jedzą a raz krzycza niewiadomo dlaczego, być może brzuszek go bolał po prostu...
Co do spania to ja śpię z malym nawet nie odkładam do łóżeczka dla mnie to i lepiej bo nie wstaję do niego tylko wyciągam cyc i już - co prawda mam juz syndrom zimnego cyca bo mały je ja przysypiam i on tak śpi na cycku gołym póżniej i tak cała noc na wierzchu hehe ale cóż to jeszcze takie oseski i najbardziej potrzebują ciepła mamy (czyt. zimnego cycka hehe)

Co do Wigilii to zaszalałas z tą bułką:-D ja staram się nie eliminować za wiele jedynie unikam cebuli, kapusty, smażonego (choć nalesniki jadłam lekko smażone już) wiadomo alkoholu i czekolady oraz orzechów i cytrusów a tak to jem wszystko:tak: ma dni że boli go brzuszek ale to też norma bo przecież dziecię takie ma niewykształcony jeszcze przewód pokarmowy i co by nie zjeść to bole brzuszka miewać będzie niestety:confused2:
Wczoraj na Wigilii jadłam pierogi ruskie, karpia, rybe po grecku, sałatkę no i sernika :)

po jakim czasie chodziłyscie już na takie pełne spacerki z maluchami? My jeszcze nie byliśmy bo albo nie ma kiedy albo pogoda do duszy ale może jutro nam się uda.

Nouke może to jednak od piersi? pisałaś ze ma mocno przepełnione:/

Ostatnia edycja:
Sarka ja też bym z nim spała najchętniej całą noc, jednak boję się że jak zasnę to go przytrzasnę ręką albo niechcący coś zrobię , poza tym nie chce tak przyzwyczajać ... teraz fajnie, ale potem może być kłopot , nie wyrwę się nigdzie bo mały zacznie robić dym ... przytulam, całuję, jestem na każde jego krzyknięcie, cały dzień leży ze mną na kanapie, jednak w nocy kładę go do łóżeczka :)

Najbardziej z tego wszystkiego dobija mnie to odbijanie jego, niekiedy chodzimy pół godziny a on nic, kładziemy tylko a jemu się ulewa :/

Hej hej
Bakusiowa moje gratulacje. Piekny prezent gwiazdkowy.
Fiolka nie przejmuj sie , zla matka nie jestes, tak to jest niestety z maluszkami.
Ja tez mialam dzisiaj ciezka noc i wczoraj tez. Moja cos ostatnio nie potrafi sama zasnac, najlepiej jej w ramionach. Ale to wina rodziny eNka bo tylko ja nosza o nosza a ja nic im nie moge powiedziec bo jeszcze sie obraza ze im nie pozwalam wnuczki nosic. Nawet nie wiecie jak nie moge sie doczekac kiedy zostaniemy tylko we 3. Jeszcze gdzies z tydzien musze wytrzymac.

Witam Was swiatecznie

Zosia jest naszym drugim dzieckiem I jedno wiem Na pewno dzieci nie nalezy porownywac.
Maya Po 3 tyg spala sama I przesypiala cala noc. Zosia jest daleka od tego. Sama przesypia 15 min, najlepiej sie spi z mama. Jak nie jest blisko to wrzeszczy;)
Poza tym najchetniej to by juz swiat zwiedzala, glowke zadziera jak ja nosze Na ramieniu glowe trzyma prosto I sie rozglada. Ja przerazona asekuruje ja.
Zaczynam zastanawiac sie nad smoczkiem, myslalam ze znow nam sie uda, ale czuje ze bedzie porazka.
Najedzona jest od wyjscia ze szpitala przybiera tylko Na wadze nie traci. Sama juz nie wiem.

Sarka - ja Na spacer szlam Po 6 dniach ale tylko dlatego ze lalo I wialo bez przerwy. W innej sytuacji szla bym Po 2 dniach
Ach takie moje rozterki popoludniowe.
Trzymajcie

Bakusiowa gratuluje serdecznie, prezencik wspanialy:-)
Wczoraj przecholowalam z chodzeniem i przygotowaniami bo wieczorkiem plakalm z bolu brzucha,ehhh...Jestem na przeciwbolowych i dzisiaj to leze tylko a Mlym zajmuje sie rodzinka. Ja tylko odciagam mleczko dla niego:tak:
Mam pytanko: kiedy pierwsza kapiel powinna byc?

reklama
Do góry