reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Hej dziewczyny!

bulkasia Bardzo współczuję takich przeżyć.. :( Mam nadzieję, że tego 18-ego będzie już dobrze.
Patrycja głos oddany ;)

Mam do Was bardzo krępujące pytanie... Cały czas miałam taką białawą gęstą wydzielinę. Natomiast od wczoraj przy podcieraniu dołączyła do niej taka bardziej wodnista i żółtawa... Zastanawiam sie o co chodzi... Czy przypadkiem nie wody się sączą??????????????????????????????????????????????????????????

reklama
Aisha89 właśnie nie wiedziałam, że to porodowe, bo nastawiałam się na wielki ból, a tu tylko oddech się zmieniał. A skurcze miałam regularnie co 9 minut przez kilka godzin, mówiłam że jak zaczną boleć, albo będą co 7 minut to pojedziemy do szpitala. Na chwilę się położyłam i nagle skurcze zrobiły się co 1,5 minuty, ciągle niebolesne, zachciało mi się do wc, zaczęło mnie czyścić, odszedł też czop i gnaliśmy do szpitala. Na IP się okazało, że już pełne rozwarcie, szybko na porodówkę, dwa skurcze i Zuzia była na świecie. Dlatego teraz mówię, że zwracam uwagę przede wszystkim na regularność skurczy, skoro już wiem, że mogą być niebolesne.

cześć mamuśki :-)

majja śliczna ta mata
bulkaasia nie dziwię się, że się tym zdenerwowałaś - bo wiadomo jak jest jak się człowiek na coś nastawi, ale dobrze, że już się oswoiłaś ze zmianą :tak: (oby już nic nie zmieniali)
fiolka współczuje tej niemiłej sytuacji z kredytem - oby wam się wszystko ułożyło ;-)
nathani, lilith, wiolka zdrówka dla dzieciaczków
basia oj jak ja długo w kinie nie byłam:szok:, fajnie że zadowolona jesteś :tak:
ankka ja też nie wiem czy te pobolewania brzucha to skurcze, czy to bolesne wypychania małej czy po prostu taki zwykły ból:baffled:

Fiolka - najważniejsze , że masz kogoś komu na tobie zależy i możesz na nim polegać, kasa raz jest a raz nie ma takie życie i każdy tak ma nie tylko ty. Mąż chce i się stara pomimo kłopotów w swojej rodzinie ... za to trzeba go docenić ... pomyśl jakbyś miała kasę i męża który cię bije ,zdradza itp .. i doceń to co masz,, bo wcale nie jest najgorzej :))))

Dzień dobry. ;)

Ja dzisiaj spałam do 11, szok. :szok:

Teraz lecę ściągać pościel, bo tę trzeba dać do prania. A potem przemeblowanie bedziemy robić (trzeba wynieść połowę mebli, żeby wszystko się zmieściło) i składać łóżeczko małej i jej kącik robić. :-D
No i lampki na okno trzeba ubrać, bo podwórko już ozdobione, hihi.

Mikaaa - ja mam to samo i też nie wiem co to jest. ;< Wczoraj skurcze co 5 minut, ale przeszły po kąpieli. Nawet sobie podkład założyłam, jakby miało mi nagle chlusnąć, ale nic. ;<
9 dni do terminu mi zostało.

ankka02 super poród :tak:

adgama85 mój mały czasami się też tak wypycha, przeciąga, prostuje że jak mnie zaboli to aż ciarki przechodzą :) może twoja mała też się kręci i dlatego pobolewa

Nie wiem, czy używacie, ale w rossmannie są podkłady do przewijania w promocji, 9.99 za 10 szt., 1 zł za podkład to bardzo dobra cena. Pieluszki też są tańsze, ale nie wiem czy wszystkie, bo jeszcze nie byłam, na razie widziałam tylko gazetkę :sorry:

reklama
Pospaliśmy do 12:-p dalej mnie głowa męczy, nie wiem czy to nie od antybiotyku bo nie pamiętam kiedy ostatnio miałam. Podirytowana jestem jakoś dziś.
Po południu do kina się wybieramy a co:-p

Nathani u nas też odwilż właśnie pada :baffled:
Uuu ale ładne sny :tak: Widzę że Ciebie też męczy głowa, ja nie pamiętam kiedy mnie tak bolała :zawstydzona/y:
Zdrówka dla córy
Mi też parę osób mówiło o tym:sorry: mój mąz z grudnia i jakoś daje radę :p a ja lubię ten miesiąc bardziej niż styczeń.

Liwus strzelce są super :tak:
Mi gin powiedziała że 7 dni ma mi szpital wypisać po porodzie (mam nadzieje że nie będzie problemów) a potem ona może kolejne

Bakusiowa mniam pierogi :) A u Ciebie jak sprawy? Kiedy wywoływanie ?

Basia mam nadzieje że też wytrzymam dziś :tak:
U Ciebie jeszcze troszkę zostało, ja nawet już bóli nie mam nic :no:

Anka udanego lenistwa :-D
Vivienne mnie też tak irytuje ten piach :wściekła/y: najgorsze co może być.
A już widzę jak na wózku będzie się nosić
U nas nie ma nic nawet płatnego, może w Katowicach czy Krakowie ale byśmy musieli jechać :/
U mnie rosmana też nie ma :baffled:

Wiolka trzymaj się i zdrówka dla córek :)

mikaaa podobno jakby były wody to by wkładka nie wytrzymała.
Ja miałam mnóstwo białej wydzieliny, wkładkę musiałam wymieniać co chwile.
Niedawno jakby kawałek czopu choć pewna nie jestem, potem sucho
a teraz już sama nie wiem, wkładka czasem żółta czasem przeźroczysty śluz...

Majja racja, dlatego nie załamuję się wiem że niektórzy mają dużo gorzej.

Do góry