reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Hej dziewczyny!

bulkasia Bardzo współczuję takich przeżyć.. :( Mam nadzieję, że tego 18-ego będzie już dobrze.
Patrycja głos oddany ;)

Mam do Was bardzo krępujące pytanie... Cały czas miałam taką białawą gęstą wydzielinę. Natomiast od wczoraj przy podcieraniu dołączyła do niej taka bardziej wodnista i żółtawa... Zastanawiam sie o co chodzi... Czy przypadkiem nie wody się sączą??????????????????????????????????????????????????????????

reklama
Aisha89 właśnie nie wiedziałam, że to porodowe, bo nastawiałam się na wielki ból, a tu tylko oddech się zmieniał. A skurcze miałam regularnie co 9 minut przez kilka godzin, mówiłam że jak zaczną boleć, albo będą co 7 minut to pojedziemy do szpitala. Na chwilę się położyłam i nagle skurcze zrobiły się co 1,5 minuty, ciągle niebolesne, zachciało mi się do wc, zaczęło mnie czyścić, odszedł też czop i gnaliśmy do szpitala. Na IP się okazało, że już pełne rozwarcie, szybko na porodówkę, dwa skurcze i Zuzia była na świecie. Dlatego teraz mówię, że zwracam uwagę przede wszystkim na regularność skurczy, skoro już wiem, że mogą być niebolesne.

cześć mamuśki :-)

majja śliczna ta mata
bulkaasia nie dziwię się, że się tym zdenerwowałaś - bo wiadomo jak jest jak się człowiek na coś nastawi, ale dobrze, że już się oswoiłaś ze zmianą :tak: (oby już nic nie zmieniali)
fiolka współczuje tej niemiłej sytuacji z kredytem - oby wam się wszystko ułożyło ;-)
nathani, lilith, wiolka zdrówka dla dzieciaczków
basia oj jak ja długo w kinie nie byłam:szok:, fajnie że zadowolona jesteś :tak:
ankka ja też nie wiem czy te pobolewania brzucha to skurcze, czy to bolesne wypychania małej czy po prostu taki zwykły ból:baffled:

Fiolka - najważniejsze , że masz kogoś komu na tobie zależy i możesz na nim polegać, kasa raz jest a raz nie ma takie życie i każdy tak ma nie tylko ty. Mąż chce i się stara pomimo kłopotów w swojej rodzinie ... za to trzeba go docenić ... pomyśl jakbyś miała kasę i męża który cię bije ,zdradza itp .. i doceń to co masz,, bo wcale nie jest najgorzej :))))

Dzień dobry. ;)

Ja dzisiaj spałam do 11, szok. :szok:

Teraz lecę ściągać pościel, bo tę trzeba dać do prania. A potem przemeblowanie bedziemy robić (trzeba wynieść połowę mebli, żeby wszystko się zmieściło) i składać łóżeczko małej i jej kącik robić. :-D
No i lampki na okno trzeba ubrać, bo podwórko już ozdobione, hihi.

Mikaaa - ja mam to samo i też nie wiem co to jest. ;< Wczoraj skurcze co 5 minut, ale przeszły po kąpieli. Nawet sobie podkład założyłam, jakby miało mi nagle chlusnąć, ale nic. ;<
9 dni do terminu mi zostało.

ankka02 super poród :tak:

adgama85 mój mały czasami się też tak wypycha, przeciąga, prostuje że jak mnie zaboli to aż ciarki przechodzą :) może twoja mała też się kręci i dlatego pobolewa

Nie wiem, czy używacie, ale w rossmannie są podkłady do przewijania w promocji, 9.99 za 10 szt., 1 zł za podkład to bardzo dobra cena. Pieluszki też są tańsze, ale nie wiem czy wszystkie, bo jeszcze nie byłam, na razie widziałam tylko gazetkę :sorry:

reklama
Pospaliśmy do 12:-p dalej mnie głowa męczy, nie wiem czy to nie od antybiotyku bo nie pamiętam kiedy ostatnio miałam. Podirytowana jestem jakoś dziś.
Po południu do kina się wybieramy a co:-p

Nathani u nas też odwilż właśnie pada :baffled:
Uuu ale ładne sny :tak: Widzę że Ciebie też męczy głowa, ja nie pamiętam kiedy mnie tak bolała :zawstydzona/y:
Zdrówka dla córy
Mi też parę osób mówiło o tym:sorry: mój mąz z grudnia i jakoś daje radę :p a ja lubię ten miesiąc bardziej niż styczeń.

Liwus strzelce są super :tak:
Mi gin powiedziała że 7 dni ma mi szpital wypisać po porodzie (mam nadzieje że nie będzie problemów) a potem ona może kolejne

Bakusiowa mniam pierogi :) A u Ciebie jak sprawy? Kiedy wywoływanie ?

Basia mam nadzieje że też wytrzymam dziś :tak:
U Ciebie jeszcze troszkę zostało, ja nawet już bóli nie mam nic :no:

Anka udanego lenistwa :-D
Vivienne mnie też tak irytuje ten piach :wściekła/y: najgorsze co może być.
A już widzę jak na wózku będzie się nosić
U nas nie ma nic nawet płatnego, może w Katowicach czy Krakowie ale byśmy musieli jechać :/
U mnie rosmana też nie ma :baffled:

Wiolka trzymaj się i zdrówka dla córek :)

mikaaa podobno jakby były wody to by wkładka nie wytrzymała.
Ja miałam mnóstwo białej wydzieliny, wkładkę musiałam wymieniać co chwile.
Niedawno jakby kawałek czopu choć pewna nie jestem, potem sucho
a teraz już sama nie wiem, wkładka czasem żółta czasem przeźroczysty śluz...

Majja racja, dlatego nie załamuję się wiem że niektórzy mają dużo gorzej.

Do góry