reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

cinamona Gratuluję!!
bet iks, nathani Mam nadzieję, że ból głowy szybko minie!
bakusiowa Jak tam ktg?
nathani Ja też tak mam… Wszyscy mi mówią że brzuch wysoko i cały czas się zastanawiam kiedy opadnie. Chociaż trochę już opadł bo sobie na stojąco zaznaczam ołówkiem na szafie wysokość pępka i wg tych moich kreseczek opadł już o 3cm… Więc dobre i co…
I ja też tak mam… Co chwilę zaglądam do torby i coś poprawiam… :p hehehe
liwus każdemu się trochę lenistwa należy ;)
Aurelka To jakiś „dziwny” ten lekarz :/
ankka Widocznie maleństwo wyjdzie wtedy kiedy będzie chciało… Zawsze tak jest że jakby człowiek chciał wcześniej to nic nie chce ruszyć… :/
Aisha 7 razy siku to rzeczywiście sporo… Widocznie Cię uciska na pęcherz ;) Szkoda że Cię nie zbadała lekarka… :/
Ania 789 Chyba każda z nas się już frustruje…. :/ Niby skurcze, różne objawy, ale ani rusz poród….
lilth Zazdroszczę Ci że już znasz termin ;) Już nie długo ;) No i zdrówka życzę!!!
adgama Do czekasz się! Wiem że Ci ciężko, ale musisz jeszcze wytrzymać. Przesyłam pozytywne myśli!! :*
bulkasia Już jutro!!!! :D Chyba wszystkie Ci zazdrościmy (tzn te nie rozpakowane jeszcze) ;)
sarka Może to takie chwilowe. Na pewno jej przejdzie i pępowina jeszcze wróci ;) No i życzę szykiego powrotu do formy! :)

Nadrobiłam tylko dzisiejszy dzień... Ostatnio próbuję nadrobić zaległości uczelniane na zapas, żeby mieć mniej jak maleństwo będzie już z nami, więc nie zawsze mam czas Was podczytywać...
Dziś w nocy obudził mnie dziwny ból brzucha i w ogóle od dwóch dni mnie tak pobolewa (czego wcześniej w ogóle nie doświadczałam)... Dziś zaliczyłam wizyte u endokrynologa, badania wyszły ok, więc zostaje "stara" dawka leków... :) Terminu cc dalej nie mam. Może dowiem się coś we wtorek....

reklama
Lil dużo zdrówka

Aurelka wiem że teraz to już za późno ale chodziłaś całą ciążę do tego lekarza i nie przyszło Ci do głowy żeby go zmienić, to nie normalne żeby lekarz nie badał tak długo...

Nathani cierpliwości kochana

Adgama ściskam mocno

Mummy3 fajnie że solenizant zadowolony
Ja po KTG, oczywiście tak jak przypuszczałam nic się nie dzieje :confused2: wizyta teraz za tydzień, postanowiłam nie nastwiać budzika do czasu porodu i spać ile wlezie bez wyrzutów sumienia:-D Zjadłam zupkę brokułową mniam teraz coś słodkiego bym wciągnęła ale mam tylko pierniczki a nie ciągnie mnie do nich, coś innego bym zjadła :-) i weź sobie dobrze zrób :-D

ankka no właśnie chodzi o dzieci, święta to specyficzny czas chciałabym byśmy byli wszyscy razem mąż i dzieci sama rozumiesz...
bakusiowa a zjedz pierniki zawsze słodkie:tak:
mikaa to może coś się rusza, choć ja mam bóle jak na @ ale nic z nich nie wynika
Zjadłam obiadek klopsiki w sosie pomidorowym dziś serwowałam. Dziewczynki bawią się ze śnieżką, mąż kończy łazienkę a ja jakaś leniwa chyba za dużo zjadłam:rofl2:

Nathani zmieniłam koncepcje i zjadłam pomidorowe bake rollsy :-D Ja ostatnio nawet już tych bóli jak na okres nie mam :szok: siedzi uparciuch i do wyjścia się nie szykuje ;-) Poleż sobie sadełko musi się zawiązać :-)

Mummy3 czy to taki smoczek? Smoczek Nuby Soothie Air anatomiczny kształt 0 m.+ (2855021979) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Czytałam trochę dziś o smoczkach i teraz wiem, że chcę znaleźć silikonowy anatomiczny, to by się chyba zgadzało.

Super, że wczorajszy dzień Wam się udał. Ja teraz chustuję Manię, chyba mi się udało dużo lepiej ogarnąć wiązanie dziś, usnęła momentalnie i tak już śpi ponad 2 godziny :-)

Nathani i u Ciebie się tuż-tuż rodzinka powiększy, nie bojaj :tak:

Jejciu, ale skrobiecie, czeka mnie duzo nadrabiania. Tesciowa przyjechala i nawet nie mialam kiedy wejsc na forum, jakos mialam wiecej czasu jak jej nie bylo...:-D
Zezloscila sie dzis rano bo sie okazalo ze na lotnisku ktos jej ukradl z torby ubranka, ktore wiozla dla mojego Mateuszka. Przeszukala cala torbe i tesciu dom i nie ma, a mowila ze spakowala i to akurat bylo na samym wierzchu w torbie. Zli oboje bo troche to kosztowalo.

Corka z tego wszystkiego dopiero co zasnela. Mam chwile to zaraz zalegne na kanape i was poczytam.

Viv to ten smoczek Amazon.com: Philips 2 Pack AVENT Soothie Pacifier, Green, 0-3 Months: Baby

enlarge_Soothie.jpg

Super, ze chustowanie pieknie Wam idzie :). Moj R narazie nosi malego w chuscie :), dopoki jest w domu to powiedzial, ze on bedzie, bo ja jeszcze musze zebrac sily, a on z najmlodszym wiezy meskie zaciesnia :). Ja narazie raz chustowalam Henia przedwczoraj jak poszlismy na krotki spacer, to byl pierwszy spacer z prawdziwego zdarzenia dla Henia, ja go wzialam w chuste, R wzial w nosidelko Marcusa, a RJ biegal sam :). Nasz ksiaze tez pieknie w niej spi, a jak ja go mialam zawiazanego to czulam sie jak z brzuszkiem znowu :)

Bakusiowa to widzę, że dalej jedziemy na jednym wózku ;-) Dobry pomysł z tym budzikiem, szkoda że ja się codziennie najpóźniej budzę koło 7:30 i już zasnąć nie mogę
Basia_one szkoda tych ciuszków :-:)wściekła/y:
Idę się nażreć jak świnia mandarynek póki mogę, a potem Chirurdzy :-D

No szkoda,
mi mandarynki juz troche bokiem wychodza, ale ma jeszcze dwie siatki pomaranczek :-D

Mummy3 no dzis pierwszy dzien jej pobytu i narazie nie odpoczywalam, bo Maja nie chciala isc do niej, ale wydaje mi sie, ze z kazdym dniem bedzie lepiej. Najgorzej bo spac nie chciala i dopiero pol godziny temu zasnela.

reklama
Jej, znów spałam. :szok:
Ja tych opadających powiem już powstrzymać nie mogę, tylko ciekawe jak w nocy będę spać. :confused2:
Zjadłam właśnie chleb z czekoladą i popiłam kakaem, więc tylko teraz czekać, aż mała zacznie latać po brzuchu.
Ja dzisiaj 3 skurcze miałam co 12 minut, ale na tym się skończyło. Kurcze.
Ja jutro na szczęście mogę spać, marzy mi się wstanie o 12 hihi.

Biorę się za oglądanie 1 sezonu ostrego dyżuru, bo sobie ściągnęłam. Heh. Ciekawe w ile obejrze wszystkie sezony. :cool:

Do góry