reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

reklama
cześć mamuśki :-)

wiolka widzisz jaka nastka zdolna dziewczynka i dobrze, że twoja mama była zawsze to raźniej ;-)
anka mój mąż też będzie brał na mnie zwolnienie, ale to najwyżej dopytamy w szpitalu jak to wygląda czy oni wystawiają czy musi iść do rodzinnego (żeby nie było niespodzianki)
kciuki za ktg :tak:
bakusiowa mówisz, że prezenty masz już z głowy - to fajnie, a z jakiego przepisu pieczesz pierniczki?? - bo też się zastanawiałam czy w tym roku pierwszy raz nie zrobić
cinamona ty też masz fajnie, że prezenty pokupowane :-)
ania ale to musiało pięknie wyglądać (chodzi mi o "akcję" laura-brzuch)
neska ja niestety nie pomogę, ale może tak być jak napisała basia, że traktuje twojego cyca jako uspokajacz, albo faktycznie masz mało treściwy pokarm - chociaż jeśli przybiera na wadze to wszystko jest w porządku z pokarmem :sorry2:
didor witaj w klubie, ja miałam termin na wczoraj i nic, dalej w dwupaku

jeśli chodzi o jedzenie to ja też ciągle głodna no i jem - a w dupsko idzie :-p
dziś w nocy podbrzusze mnie bolało - już się zastanawiałam czy męża nie budzić, ale jakoś udało mi się usnąć - teraz nadal troszkę brzuch boli, ale nie wiem, wolałabym żeby zaczęło się od odejścia wód - wtedy bynajmniej byłabym pewna na 100 %, że muszę jechać do szpitala...

dzień dobry :)
mummy3 gratulacje! jesteś niesamowita! czytając Twoją relację z powodu ryczałam jak bóbr - udało Ci się przekazać emocje :-D
neska ja dokarmiam Antosia. Dostaje butle 1-2 razy dziennie po 100ml ale zostawia około 20 z reguły. Moje cycki są o tyle dziwne, że z prawego jak chcę ściągnąć to 50ml zejdzie i ani kropli więcej a z lewego laktator nawet kropli nie pociągnie a Antoś za to najwięcej je z lewego:sorry2: Pierwsze mleko jakie kupiłam to Nan Pro Ha1 ale nie wiedziałąm, że to mleko najcześciej wywołuje wzdęcia i zaparcia u maluchów i Antoś nie przyswoił go. Teraz dostał mleko na receptę Bebilon pepti. Smakuje mu i robi po nim kupkę, ale daję mu herbatkę z koperkiem też. i wsumie około 200ml w ciągu dnia jej pije. Podobno mleka Bebilon są najdelikatniejsze nawet te bez recepty bo nan to tak jak pisałam...

Macie może jakieś sposoby na bolące, z ubytkiem naskórka brodawki? kremy działają chwilowo, wczoraj obkładałam twarogiem ale działanie miał podobne do kremów, a bardziej kłopotliwe to. Chociaż gdybym znała sposób który odbuduje moje sutki to mógłby być najbardziej kłopotliwy a skorzystałabym... bo teraz to mi pokarm chyba wrócił a sutki blokują radość z karmienia... łzy same ciurkiem lecą jak go karmię, któryś raz z kolei jak pierś nie jest pełna...

Z nowości to Antoś polubił kąpiele i przy ubieraniu po kąpieli tez nie płacze :-D:-D:-D nadal się pręży i ma problem z odbijaniem...
Vivienne jak tam po badaniu bioderek? pewnie pisałaś ale nie znajdę teraz tego postu bo tyle piszecie, że codziennie mi kilka stron do nadrobienia dochodzi :p Jak się odbywa takie badanie? Marysia płakała przy nim? My idziemy 17...

nathani jak się czujesz?

Pozdrawiam Was wszystkie bardzo mocno i ściskam kciuki za nierozpakowane mamusie :)

Dzien dobry. Noc spokojna. Ale dzis tez sobie darowalam. Poki co robimy porzadki. Rano brzuch byl troche spiety. Teraz troche pobolewa. Ale sama wole nie wychodzic. Tym bardziej ze jest troche slizgo...
Viv, u nas Laura chyba do 4 mca zezowala. Tez sie balam ale okazalocsie normalne u dzieciaczkow.
Usmialam sie z tego google grafika :-D Ale... Sama dzis sprawdzalam hahaha. No niby konsystencja taka sama, ale nie ma tego tak duzo.... I teraz zgluplam... :-p Mi od czasu do czasu "wyleci" cienkie hmm do czego to porownac ? Moze grubosci welny? Napewno grubsze niz nitka... No nic w razie w czekamy dalej :-D.
Neska faktycznie moze za malo tresciwy pokarm? Bo taka 50- tka mysle ze spokojnie powinien sie najesc. Ewentualnie moze pomysl o zmianie diety?
4madlen, ja pamietam jak Mala karmilam rumiankiem sutki przemywalam. Przed i po karmieniu.
Pozdrawiamy i idziemy psiatac dalej :-D

Ostatnia edycja:
Hej, hej. Witam się i zmykam, bo synuś już dopomina cyca :-)
kasia -s ja chyba już nie umiem inaczej. Muszę coś robić, takie skrzywienie moje :-D Teraz też wykorzystałam moment, że M. wyszedł z małą i przeleciałam mopem podłogi :sorry2: A miałam się położyć i ciut przespać, bo w nocy mały nie bardzo mi daje :sorry2:

naty zdjęcie wstawisz klikając "insert image" (taki kwadracik z drzewkiem), jest to jedna z opcji przy pisaniu odpowiedzi, nad polem tekstowym. Tam wybierasz "from computer" i wybierz pliki, wybierasz zdjęcia, potem wgraj pliki i voila.

A co do zanikania pokarmu. Czytałam ostatnio o karmieniu SNS (całkiem przypadkiem, nie słyszałam o tym wcześniej), naty może Tobie się przyda ta wiedza SNS System wspomagający karmienie Medela - Karmienia piersią

Naty trzymamy kciuki za zabieg, szybki powrót do zdrowia i zachowanie pokarmu
Vivienne mój siostrzeniec też zezował na początku, teraz ma 4 latka i nic nie widać, więc widocznie tak jak piszesz, to nic takiego i zanika
Nie wiem co jeszcze komu :zawstydzona/y:

reklama
4madlen badanie bioderek trwa moment, zostawiasz dziecię w kaftaniku i pampersie, pampersa odpinają, przystawiają żel i głowicę, chwilkę popatrzą na panewki (u Marysi muszą się do końca wykształcić dopiero, dlatego dostała stopień Ib), potem na odwodzenie nóżek, to wyszło nam prawidłowo. Facet mówił że widać, że pośladkowa :sorry2:

Stopnie są takie:
  • Typ I – prawidłowe stawy biodrowe (Ia i Ib);
  • Typ II – stawy biodrowe fizjologicznie niedojrzałe (IIa i IIb), stawy biodrowe dysplastyczne bez decentracji głowy kości udowej w panewce (IIc);
  • Typ III – stawy biodrowe dysplastyczne z decentracją głowy kości udowej w panewce;
  • Typ IV – zwichnięte stawy biodrowe.

W każdym razie nie muszę jej szeroko pieluchować a na koniec stycznia mamy wyznaczoną kontrolę.
Moje dziecko lubi spać w ruchu - w wózku czy w samochodzie, więc jak dojechaliśmy do poradni to jeszcze spała, szybciutko ją rozebrałam to się nawet na badaniu nie obudziła, rozpłakała się dopiero przy ubieraniu :sorry2:

Do góry