reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie ze Stanów

Czesc dziewczyny. Cale wieki mnie tu nie bylo:-)
Widze ze temat przedszkolno-zlobkowy.
Patryk od wrzesnia idzie do przedszkola na 3 dni w tyg. Zajecia trwaja od 9-1:30 w tym drzemka ale przed i po zajciach przedszkole dziala jako day care i dzieci sie bawia, wychodza na plac zabaw itp. W sumie opieka jest zapweniona od 6am-6pm. Bardzo sie denerwuje bo Patryk mowi tylko po polsku, z dziecmi na palacach zabaw sie jakos dogaduje wiec mam nadzieje ze bedzie ok. Placimy $616 za miesiac za 3dni w tyg,(za 5dni $1030).Ja i tak jestem w domu z Julia wiec 3 dni z rowiesnikami chyba mu wystarcza. Dodatkowo zapisalismy go w soboty do polskiego przedszkola w Bostonie zajeica trwaja 4h, Patryk zachwycony i sporo polskiego zalapal. Na zakonczenie roku dostal dyplom i byl bardzo dumny.

Amerykanskie przedszkole jest fajnie, na duzym terenie z wlasnymi placami zabaw, kortami i basenem. Z minusow to trzeba przynosic wlasny lunch w przedszkolu dzieci dostana 2x mleko i przekaske. Patryka bede wozic na 9 i zabierac o jakiejs 3 ale niektore dzieci siedza od 6-6 bez cieplego posilku:szok:
W sumie obejrzalam kilka przedszkoli i niektore wygladaja koszmarnie jakies baraki obskurne, z malutenkim palcem zabaw najczesciej przy ruchliwej drodze a ceny z kosmosu.

W poniedzialek lecimy z dziecmi do Orlando:-D Nie moge sie juz doczekac.

Czy Wasze maluchy tez czesto maja biegunki. U nas w przeciagu 2 miesiacy przerabiamy juz 3 raz biegunke i u Julii i Patryka. Nistety mnie na koniec po nich tez zawsze lapie. Mam nadzieje ze do wyjazdu minie:crazy:

reklama
u nas nie ma biegunek, katiNJ przyjzyj sie diecie dzieci bo z tego co mi wiadomo to nie jets to jakas normalna sytuacja.. biegunka wrecz jest objawem chorobowym moze dzieci jedza cos czego jelitka nie akceptuja itd.. poradz sie tez lekarza- moze on cos ci doradzi szczegolnie ze i twoja coreczka i twoj syn ma biegunki

ja lece sie kapciac z mala :D urzadzamy sobie wspolna kapiel bedzie wesolo hihji :D apozniej bedziemy przechodzic przez rozczesywanie wloskow i zaplatanie.. aj ciezka sprawa :D

Domiska no wlasnie tu u mnie krazy jakis wirus biegunkowy i najgorsze ze na to swinstwo lekarze nie daja lekarstwa tylko ma samo przejsc, u dzieci czasem nawet moze trwac 2 tyg. W sumie to juz 3 raz to zlapalismy, zazwyczaj po czestszych wizytach dzieci na placach zabw i tym podobanych przybytkach, raz po wizycie dzieci w naszym domu i raz po polskiem przedszkolu sporo dzieci zachorowalo.NIe jest to zwiazane z dieta, nie od brudnych rak tylko wirus. Moze taki klimat w tym NH. W NJ Partyk tylko raz zlapal tego typu biegunke od niani od ktorej pozarazalo sie jej corka i jeszcze kilka osob. Ponoc bardzo czeste w przedszkolach, zobaczymy.

ojejku katiNJ faktycznie nieciekawie z takim wirusiskiem:/ oby to szybko przeszlo!!
odpukac nas chorobska omijaja, mala nic nie lapie od dzieci PUK PUK w niemalowane!!!!

buu a ja jutro powrot do pracy a tak mi sie nie chce.. naprawde przydalyby mi sie jakies wakacje.. ajjjjt :D

KatiNJ u nas nie ma biegunek, ale moja bratanica to non stop ma. I jak pisalas lekarze nic nie dawali do tej pory, kupka byla przebadana i nic nie wykryto. Ostatnio przepisali bratanicy antybiotyk, bo za dlugo miala ta biegunke i byla z krwia. lekarz mowil, ze to od piasku (jak dziecko bawi sie np. w piaskownicy).
Skonczyla sie jej ta biegunka to teraz ma zatwrdzenia i caly czas cos:szok::szok::szok:

hej dziewczyny, nie wiem czy mnie pamietacie, dawno nie pisalam. Widze ze macie na tapecie temat przedszkola. Ja sie tez balam na poczatku. Poslalam do KinderCare i jestem zadowolona. Place 600 dolarow miesiecznie za 4 half days (czyli do 5 godzin), mam znizke 10%. Przedszkole jest fajne, maja lunche, picie, przekaski-snacki, banany itd. Plac zabaw dostosowany do 2-latkow. Ogolnie jest bardzo fajnie. Musze przynosic jedynie swoje pieluchy, reszta jest. Alusia chodzi chetnie, rzuca sie w objecia paniom wiec zakladam ze nikt jej nie krzywdzi. Duzo sie ucza, spiewaja piosenki, ucza sie ksztaltow, kolorow, liczyc itd. Ja potem sie doksztalcam na you tube z tymi piosenkami i wierszykami zebym wiedziala o co chodzi :-D Ogolnie polecam. A jesli chodzi o jezyk to tez sie balamm bo w domu mowimy tylko po polsku ale Alusia zalapala blyskawicznie.

Witaj Iza dzieki bardzo szybko chlona jezyki. Moja bratanica ma 2 lataka oglada amerykanskie bajki i juz zna bardzo duzo slow po angielsku. W domu mowi sie tylko po polsku.
Bylam na wakacjach troche:-:)-(, tak bylo fajnie, ze nie chcialo nam sie wracac do domu. Bylismy w Lake George.:-):-):-)

Ostatnia edycja:
Witam jestem Aneta obecnie mieszkam u Usa mam synka z Maja 2007;-) chętnie do Was dołącze ;-) Czekam na odpowiedz Pozdrawiam Aneta;-)

reklama
Hej Aneta, moja corcia jest z czerwca 2007, to bardzo podobnie :-) Chodzi do przedszkola, gada troche po polsku a troche po angielsku. U nas ostatnio temat nocnika kroluje. A jak Twoja synek? Chodzi jeszcze w pieluszkach? Z jakiego stanu jestes?

Do góry