reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie ze Stanów

jejku jak ten czas leci co?:D za 2 miesiaczki bedzie miala roczek no no :D
czyli ona jest z 21 sierpnia???:D moja z 19stego ::D

nic my lecimy na miastko cos zjesc a pozniej obczaic jedno preschool jak wygalda itd:D

reklama
Wama co tam u Ciebie? jak nasz przystojniak Patryczek??

ej no dziewczyny pisac bo pomysle ze zapadlyscie w jakis sen letni :D

mysmy byli na miescie poogladalismy preschoole rozne.. takie no prywatne jeju tyle kasy sobie zycza a niektore miejsca masakra.. brud, balagan, dzieci zupelnie bez zadnej kontroli aaaa tragedia :D ale znaleslismy jedno miejsce naprawde fajne tylko kurde drozsze niz pozostale i tylko 3 dni w tygodniu wiec jeszcze oprocz tego wiadomo jeden dzien by mala chodzila do opiekunki - no nic zobaczymy mamy rozmawiac z dyrektorem i zobacyzmy jak to wyglada

ide zjesc i wroce moze ktoras z was sie odezwie w miedzyczasie :D

Dziewczyny corcia za m-ca bedzie miala roczek:szok::-D:-D:-D A pamietam jak szlam do szpitala, zeby rodzic. Mam wrazenie jakby to bylo z m-ca, dwa temu.
Wstawilam zdjecia swojej wedrowniczki.
Domiska ile u Was kosztuje tydzien w przedszkolu. Tutaj srednio 220-270 $. ja sama nie szukalam, ale kolezanki mi mowily:-):-)

Domiska mi sie wprawdzie udalo ze zlobkiem dla Mata (czysty, sliczny, kochane panie i naprawde nie mam absolutnie na co narzekac), ale slyszalam o takich miejscach i jakis piszesz. Czasem az strach dziecko w takim zostawic:szok:

Co do cen to u nas z tym roznie - w lepszej (czyli drozszej) dzielnicy znajomi placa $1,500 / miesiac za zlobek dla corki. Sa miejsca gdzie mozna cos znalesc za $600/ miesiac, ale ja bym tam dziecka nie poslala. A u nas tak po srodku - neinajgorsza cena i super miejsce.

Domiska u nas wreszcie cieplej dzis bylo, teraz czekamy na burze :confused2:... My sie wybieramy do Kanady w sobote w nocy wiec caly tydzien nas nie bedzie. A co do przedszkoli, to patrz bardzo na panie, i na podejscie dzieci do tych pan. Czy dziecmi zajmuje sie jedna cy wiecej opiekunek. Ja na przyklad nie dalabym Pata do przedszkola gdzie jest tylko jedna pani, bo nie wiadomo co ona robi za zamknietymi drzwiami.

no Wama co do pan opiekunek to sa przepisy ile pan powinno byc na ile dzieci wiec odpukac raczej sie tego trzymaja .. puk ppuk w niemalowane :)

mrsKasiaF wow! 1500 na miesiac.. ale u was sa zupelnie rozne zarobki to pewnie przez to :D

no i okropne roznice sa w zlobkach a preschoolach z calodniowa opieka.. Zlobki jeszcze drozsze blah no ale:D chcialysmy dzieci to mamy prawda?:D hihihihi

mysmy znalezli jedno preschool..maja rozne opcje min prywatne preschool z calodniowa opieka albo tylko pol dnia.. nawet jest opcja dowozu i przywozu dzieci do panstwowych szkol jesli ktos by tak wolal:) baaardzooo czysciutko sie wydaje, dzieci szczesliwe, panie mile, fajne curriculum itd.. wszystko zamkniete wiec nikt oby nie moze sobie wejsc kiedy chce.. rodzice dostaja kod ktory pozwala otwarcie drzwi.. itd itd D:dzis chyba bedziemy rozmawiac z dyrektorem to zobaczymy co powie :D

reklama
Do góry