reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie ze Stanów

nie, nie to ja juz dawno sobie tak wytlumaczylam....z tymi studiami to troche tak jak z Twoim stazem, po prostu wiekszosc ich zaliczylam, tylko nie skonczylam i tego mi bylo troche szkoda, ale teraz po latach to faktycznie nie ma wiekszego znaczenia. Do czerwca to jeszcze masz troszke czasu....z tym lezeniem tylko do kitu :) no coz....

reklama
Witajcie mamuśki, bardzo dawno tu nie zagladalam, widze ze u Was duzo sie dzieje, ja podjelam decyzje o pozostaniu w PL do czasu porodu, jejku jak mi tutaj dobrze....wiec nie dziwie sie ze Domisce bylo ciezko wracac...
Co do masowych zwolnien w USA to to samo u nas na zachodnim wybrzezu, moi tesciowie mowia mi ze ich znajomi pracujacy w duzych koncernach potracili prace a inni dostali obnizki z godziny i to nawet do 3$ mniej! ale numer!Ale nie myslcie ze w Europie lepiej, fala po malu uderza i do Polski, zaklady traca zlecenia, nie ma odbiorcow, szkoda gadac, ale trzeba byc dobrej mysli, w koncu po kryzysie przychodzi przyplyw, wiec lepiej trzymajmy glowy do gory...mi juz brakuje moich ulubionych amerykanskich sklepow i ciuszkow na wyprzedazach w PL ceny sa kolosalne, przykladowo lozeczko dla dziecka - takie fajniejsze to 2000zl!pocieszam sie ze dolar podskoczyl i teraz jest az 3,40zl za jednego, wiec jako ze maz zarabia w dolarach to dla nas w PL jest przyzwoicie,ale jak na poslkie warunki to ludzie narzekaja - wszystko bardzo drogie.
pozdrawiam z mroznej ojczyzny :-)

witam i ja :D z wieczorka :D siedzimy i relaksujemy sie z mezem i mala hihi pozwolilismy jej dluzej dzis posiedziec ale zaraz idzie spac no bo juz po 22 :tak:

co do studiow to ja mysle nad robieniem kolejnego kierunku czy cus no ale zobczymy jutro podskocze do collegu i popytam sie i zobaczymy co powiedza :tak:

kurde powiem ci Bee148 ja mam skolei inne wrazenia teraz po ostatnim pobycie w polsce. Bardzo pozytywnie sie zaskoczylam cenami! Przynajmniej na slasku nie jest drogo .. jejku hihi prawie codziennie jezdzilam na zakupy :szok::-D maz juz mial dosyc ze mna :D w ogole znajomi o wiele mniej narzekja niz np lata temu.. wyplaty sa przyzwoite itd tylko wlasnie trzeba chciec i wiedziec czeeego sie chce :-) ja wlasnie przez to wszystko nawet myslalam by sie przeniesc do PL.. no ale wiadomo nadal uwazam ze Stanach warunki jednak lepsze hihi
jedyne co ze rodzinka tak daleko bu :-(

no ale musze przyznac ze juz spowrotem sie zaklimatyzowalam :-)

teraz czekamy urlopiku na florydzie :)

no ale poki co pozdrawim was kochane!:)

Witam szczegolnie nowa mame:-):-D
Dominska super, ze pobyt w Polsce udal sie.:-):-D
Bee zycze pomyslnych zakupow i odzywaj sie do nas.
U nas przeziebienie panuje, corcia ma kaszel, a ja znow mam wodospad z nosa. :no::wściekła/y::wściekła/y: Bylam z Natalka u lekarza, wszytsko ma czyste i musimy czekac, az samo przejdzie:-:)-(

to też zależy z tymi cenami w jaki rejon i kiedy sie trafi.. myśmy byli na urlopie w okolicach Zakopanego.. ceny to masakra..... czsem tak wybujałe że aż przebijały ceny z mojego snobistycznego amerykańskiego miasteczka... :szok:

fajnie macie z tymi urlopami.. ja niby sie lenię.. ale o urlopie pomyslimy dopiero gdzieś koło marca.. dopiero wtedy mąż weźmie jakieś większe wolne... teraz to on tylko jeden żywiciel rodziny i musi sie starać... :-D

reklama
Do góry