Domiska
Sierpniowa Mama'06
ja tez bylam na Desogen .. szczerze? nie lubie.. przestalam brac sama po kilku opakowaniach.. ale tabletki anty to strasznie indywidualna sprawa.. trzeba probowac i patrzec czy pasuja ..
ale moja kolezanka np jak pracowalam caly czas przy kompie kiedys.. zwichnela maly palec u reki w pracy i zaplacili jej za lekarza.. rehabilitacje hehe i jeszcze siedziala w domu az nie wyleczyla palca a oni jej za to placili
tak firmy amerykanskie funkcjonuja powiem CI.. jestem w szoku o czym napisalass co to za firma? gdzie on pracuje???
piszesz "work till you die" powiem ci mnie sie wydawalo zupelnie inaczej.. tyle platnych urlopow.. personal days.. sick time, long disability short disability time.. i wiele einnychh!!
co tamu was dziewczyny w ogole slychac???? :-)
kurde Isia cos tam u Was jest nie tak.. bo tu kazda normalna firma amerykanska zapewnia ci ubezpieczenie, odszkodowanie no i jak najbardziej kaza ci zostac w domu w takim przypadku i oczywiscie ci za to placa.. nawet w jak najmniejszych wypadkach tak to rozpatruja.. oczywiscie jesli uderzyles sie w palca u nogi a Twoja praca polega na siedzeniu przy biurku powiedza ci ze mozesz przyjsc do pracy,.....Moj maz mial wypadek w pracy, cial cos grainerka i poslizgnela mu sie i wplatala w ciuchy. Zanim odloczyl z pradu to przeciela mu skore pod lewa reka, na zebrach. Zawiezli go do szpitala i ma zalozone szwy. Wkurzona jestem bo w Polsce by dostal platny urlop na miesiac i jakies odszkodowanie, ale nie przeciez nie w Ameryce. "Work till you die" to ich motto.
.....
ale moja kolezanka np jak pracowalam caly czas przy kompie kiedys.. zwichnela maly palec u reki w pracy i zaplacili jej za lekarza.. rehabilitacje hehe i jeszcze siedziala w domu az nie wyleczyla palca a oni jej za to placili
tak firmy amerykanskie funkcjonuja powiem CI.. jestem w szoku o czym napisalass co to za firma? gdzie on pracuje???
piszesz "work till you die" powiem ci mnie sie wydawalo zupelnie inaczej.. tyle platnych urlopow.. personal days.. sick time, long disability short disability time.. i wiele einnychh!!
co tamu was dziewczyny w ogole slychac???? :-)