reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie ze Stanów

reklama
hej dziewczyny,
Ja nie mam dostepu do watku zamknietego :( co mam zrobic zeby go dostac??

Domiska dobrze ze z mezem juz ok.

U nas z WIC tez jest bardzo trudno, zeby godostac. Znaczy sie sa sposoby, ale zazwyczaj licza sie batrdzo zarobki i kobiety jak i jej meza. Widocznie stan NY nie lubi robic 'prezentow'. Widze ze tu same panie magisterki z filologii kurcze angielskiej, no brawo :). Zawsze podizwialam ludzi ktorzy umieja przetlumaczyc polski na angielski i odwrotnie, ja zawsze mam z tym problemy:tak:.

Wama juz napisalam do aniaslu o to, miejmy nadzieje ze szybciutko bedziesz miala dostep :D

no wlasnie ja tez slyszalam ze w WIC chodzi o dochod calego "household" nie tylko jedej osoby bo co jesli zona siedzi w domu bo maz jest milionerem?:D tez by dawali malzonce taka zapomoge? hm dziwnie troche ;)

co tamkobitki porabiacie ??? :D

U nas z WIC tez jest bardzo trudno, zeby godostac. Znaczy sie sa sposoby, ale zazwyczaj licza sie batrdzo zarobki i kobiety jak i jej meza. Widocznie stan NY nie lubi robic 'prezentow'.

No wlasnie... wszystko da sie zalatwic... ;-):-D U nas jesli chodzi o tego typu pomoce, zapomogi bez problemu mozna sobie zalatwic... tutaj ciezarna, albo matka z dzieckiem jest w stanie wszystko sobie zalatwic... :tak: bez wiekszych problemow... :happy: wszyscy sluza pomoca i przymykaja oko w niektorych przypadkach... :tak:;-)

"Polak potrafi" heheh

ja wlasnie slyszalam aga wozniak ze w Waszych okolicach polacy znaja wszelkie sztuczki na obejscie systemu:D

tutaj niezbyt sie tak da raczej :d no i z drugiej strony ja tez jakos specjalnie nie probuje tego :D

hey dziewczyny znacie jakies fajne sklepy online z fajnymi ciuszkami ? ze nie moge za bardzo po sklepach pochodzic to na interncie bym chociaz poogladala.. juz obczailam newport news i victorie secret jakie jeszcze byscie polecily?

"Polak potrafi" heheh

ja wlasnie slyszalam aga wozniak ze w Waszych okolicach polacy znaja wszelkie sztuczki na obejscie systemu:D

tutaj niezbyt sie tak da raczej :d no i z drugiej strony ja tez jakos specjalnie nie probuje tego :D

Akurat tutaj jest niewielu Polakow, ale byc moze znaja rozne "sztuczki" ;-):-D ale to nie tylko Polacy maja swoje sposoby... Amerykanie rowniez... :tak: a przede wszystkim Rosjanie... Ci to dopiero znaja sztuczki magiczki... ;-):-D tak to nawet Polacy nie potrafia kombinowac... ;-):-p

hey dziewczyny znacie jakies fajne sklepy online z fajnymi ciuszkami ? ze nie moge za bardzo po sklepach pochodzic to na interncie bym chociaz poogladala.. juz obczailam newport news i victorie secret jakie jeszcze byscie polecily?

Ja raczej nie kupuje w internetowych sklepach... :no: czasami zdarzy mi sie cos kupic na eBay'u... :tak: ale bardzo lubie ciuchy Aeropostale. A w Lucky lil Devil maja super, bardzo oryginalne ubranka dla dzieci... :tak:niektore fantastyczne!! ;-) :-D

Nie wiem jakie ciuszki konkretnie Cie interesuja, ale wydaje mi sie ze warto zerknac sobie na

Macy's
Gap
JCPenney
Old Navy

Ostatnia edycja:
Domiska ja wlasnie jem makowsca z polskiego sklepu :) babcia Pata przywiozla i sie objadam do kawki :). A tak po za tym to dosc goraco bylo no i siedze i mysle ze od wtroku szkola sie znow zaczyna.

Aga_Wozniak a Ty juz dlugo w USA jestes?

i skad z Polski sie dziewczyny wywodzicie jak mozna zapytac?

ja jestem ze slaska :d okolice Katowic :D:D

mmmm ty jedzo Wamo! narobilas mi takiego smaka .. oja .. ale bym zjadla takiego dobrego makowca :((( ja do najblizszego polskiego sklepu mam z2h :D

reklama
a Domiska ja ogolnie lubie gap, po za tym czesto odwiedzam kohls.com tylko dzial juniorw bo zdarzaja sie fajne ciuszki za przystepne ceny, a tak ogolnie z internetu nie lubie kupowac bo rozmiary co sklep to inne i zazwyczaj nie pasujace na mnie. Poza tym ja przy samych outletach mieszkam wiec net na zakupy to tylko jakies przedmioty typu car seat itd.
o wiesz co zobacz tu, kiedys stad bralam ubrania i bylam very happy.
www.bodyc.com

Do góry