reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie ze Stanów

kasiek coreczka jest przeslooodka ! widac ze bedzie sliczna dziewcyznka :) caluski dla was no i jeszcze raz wielkie gratulacje i duzo zdrowka i usmiechu dla calej rodzinki :)
opowiadaj jak tam mala rosnie i jak tam to wasze "docieranie":D

o wlasnie widze ze juz odpisalas.. oj juz przestalas karmic piersia? a powiedz jakie mleczko malej podajesz? moze warto zmienic je skoro mala ma tyle kolek? przykladaj jej cieply -troche nagrzany reczniczek albo kocyk do brzuszka - choc troche powinno pomoc!
no i ty trzymaj sie tam jakos.. to duza zmiana dla calej rodiznki i organizmu ale musisz byc silna :) zobaczysz i ty i organizm sie przyzwyczai :D

isia o widzisz ja tez jesli tu za kilka lat bedziemy.. mysle szukac dobrej szkoly katolickiej dla malej.. wydaje mi sie ze to bardzo dobre rozwiazanie!
no i prosze jaka masz grzeczna coreczke! nie placze jak mama odchodzi :) a i sikanie samej opanuje bez problemu zobaczysz :D pisz co tam u was jeszczze.. aa no i tesciowej takiej to tylko pozazdroscic :D

Wama hihi jakos nie pomyslalam :D no i ciebie mialam na sierpniowkach:p ale milo ze i tu jestes :D
no i WSZYSTKIEGOOOOOOOO NAJLEPSZEGO DLA PRZYSTOJNIAKA PATRYCZKA!!!! mow co tam planujecie cyz cos w zwiazku z urodzinkami:)

aga_wozniak jeszcze lozka dla malej nie rozlozylismy :d moze dzis sie uda?:D hihi jejku troche mnie to przeraza.. tyle sie slyszy ze dzieci wedruje po nocy do rodzicow.. :D ale damznac dam znac jak nam idzie :D

Ostatnia edycja:
reklama
czesc Anetas

wydaje mi sie ze te rozne zasady w day-care zaleza od poszczegolnych stanow USA. Tu nie slyszalam o takich ostrych zasadach :)
wspolczuje anetas przezyc - na nie moge narzekac na poki co na nic :) ODPUKAC :D kolezanka ma kilka lat starsze dziecko niz moja coreczka i tez nie spotkala sie z takimi zasadami uff ;)

Anetas to jeszcze meiszkasz w stanach czy mieszkasz w Polsce?

Wracacie do USA jakos niedlugo Anetas?

aa mialamci napisac ze Twoj Borysek jakbym nie wiedziala ze to chlopczyk to bym na bank pomyslala ze to dziewczynka :D Sliczne dzieci :)

Czesc Wszystkim ;-) :-D

Wama Wszystkiego najlepszego dla Patryka... :tak::tak:

029.gif

p%3E

Ostatnia edycja:
dzieki dziewczyny za zyczenia dla Pata.

Ja tez nie spotkalam sie z takimi sytacjami w day care. Tam gdzie chodzi moj synek panie razem z dziecmi wchodza do lazienki i im pomagaja, bo jak inaczej nauczyc dziecko?? Po za tym maja niske nocniki i takie nkladaki na toalety zeby dzieci mogly lepiej siedziec, te mniejsze lub te co sie boja wysokich toalet korzystaja z nocnikow. Widac co day care to inne zasady i niektore bardzo dziwne.

Kasiek moj synek mial kolki do ponad 8 miesiecy gdzies. Karmilam go piersia 6mc, potem okazalo sie ze ma uczulenia na bialko mleka krowiego, wiec musialam przestac pic melko i jesc jakiekolwiek nabialy, ale potem przestalam karmic i przeszlam na sojowa formule co go bardzo zatwardzala i w sumie zmienilam na nutramigen a potem na similac alimentum (oczywiscie wszystko z zalecen lekarza) i dopiero wtedy sie poprawilo, no i okazalo sie ze maly mial reflux. Kolki sa straszne chyba bardziej dla mamy niz dla dziecka, w ciezkich chwilach mi pomagalo tlumaczenie ze ono tego nie bedzie pamietalo... trzymaj sie i zycze zeby kolki szybciutko przeszly.

Czesc Dziewuszki!
Kurcze z Wami to nigdy nie wiadomo kiedy sie rozpiszecie, na polskim watku po 16 juz cisza a tutaj prosze jak wrze.:-)
Kasiek ja tez bym malej zmienila formule. Ja podawalam Esputicon na bol brzuszka. A jesli 2-3 formuly nie podzialaja to ja z calego serca polecam Nutramigen. Moja cala dwojka sie na nim wychowala i wogole to dluga opowiesc ale naprawde polecam, 0 problemow z brzuszkiem po nim.
Jeszcze jedna rada (jesli moge) jak juz bedziesz wiedziala, ktora formula na pewno jest dobra to my zamawialismy na e-bayu cale opakowania i zamiast $26 placilismy maksimum $15 (z przesylka wliczona juz) za puszke. :tak:

ano milo milo ze dziewuszki piszecie :>
mnie wlasnie zdenerwowal mm.. spi od obiadu.. tzn drzemie na kanapie.. ja nie cuzje sie dobrze boli mnie od wczoraj serce ale latam za mala.. piciu am am.. przebierac wszysko.. chcialam byc mila i zrobic te cale chocoloate chips cookies i co.. nagle sie ksiaze obudzil i przychodzi do kuchni i co? z jakims wyrzutem.. to beda jakies olbrzymie cookies .. mowie mu ze wkoncu on mial je zrobic nie robi .. wiec ja je zrobie .. a ten dalej jakies bezsensowne wyrzuty .. to mam to w d.. i ja

no musialam sie wyzalic:/ nie musze robic nic ... tylko mnie od tego serce mocniej boli.. i po co tu sie denerwowac..

Wama a powiedz bo nigdy nie pytalam .. Twoi rodzice sa tutaj w stanach czy w Polsce? w ogole kto z Twojej rodzinki tu jest?

fakt milej zaraz jak wiecej kobietek pisze! :D

Domiska z chlopami tak juz bywa. Mam nadzieje ze miedzy wami szybko znow zaswieci slonce. A ja tutaj jestem z cala familia. Najpierw byl tylko tata i jego bracia , potem my, potem mojego brata rodzina i potem moja mama, i teraz jeszcze czekamy na jednego brata :)

Anetas Pat chodzi do przedszkola prowadzonego po czesci przez Stony Brook Univ, bo tam chodze do szkoly, panie sa mieszanych narodowosci, 4 na jeden pokoj okolo 20 dzieci, 8 pokoi, 4 dla maluszkow do 3 lat i 4 dla preschool. Dzieciaki maja dosc duza swobode, super podworko i wogole bardzo fajnie Pat sie tam czuje. Powiem szczerze ze pierwszy raz slysze o kladzeniu dzieci spac w butach, tragedia doslownie, ja bym szybko stamad dziecko zabrala. A dzieciaczki masz przesliczne, maja dziewczece rysy ale widac ze to chlopcy.

Nutramigen faktycznie smierdzi jak jakas grzybica i zajelo Patowi 3 dni zeby sie przyzwyczaic ale bardzo go pozniej polubil. Alimentum jest nieco przyjemniejszy a przeszlismy na niego bo Pat na nutramigen tez sie po czasie uczulil.

Witam :-)

Sarah na szczescie nie miala kolek, boli brzuszka, ani zadnych innych prolemow... ufff... :-) Do 10 m-ca kamilam ja piersia, potem pila similac advance... :tak: a od kiedy skonczyla roczek pije zwykle mleko... :tak:

Jeszcze jedna rada (jesli moge) jak juz bedziesz wiedziala, ktora formula na pewno jest dobra to my zamawialismy na e-bayu cale opakowania i zamiast $26 placilismy maksimum $15 (z przesylka wliczona juz) za puszke. :tak:

A ja proponuje zebys wziela udzial w programie WIC... :tak: wtedy formule bedziesz dostawala za darmo, nawet 9 puszek na m-c... :tak: WIC jest to program pomocy przy zakupie zywnosci adresowany do kobiet w ciazy, matek karmiacych oraz dzieci do 5 roku zycia... :tak: Co trzy m-ce dostaje sie czeki (na 3 m-ce) na zywnosc: mleko (4-5 galonow na m-c), jajka, ser, soki, maslo orzechowe, groch lub fasola, matki karmiace dostaja dodatkowo marchew i tunczyka... :tak: maluszki do 1 roku zycia dostaja formule (jezeli potrzebujesz jakas "specjalna" to trzeba chyba przedstawic zaswiadczenie od lekarza- to juz musialabys sie dowiedziec :tak:), kaszki Gerber i soki dl
a dzieci Gerber...

Jezeli nie bierzesz jeszcze udzialu w tym programie, a jestes zainteresowana to zerknij sobie TUTAJ. Jezeli bedziesz miala jakies pytania to chetnie odpowiem... przynajmniej sprobuje... :tak:;-):-)

reklama
Anetas meza ;) ano dokladnie chyba PMS mial wrrr
chlopcy w dlugich wloskach tez slicznie wygladaja!!! :tak: powiem Ci ja podobnie jak Wama nie slyszalam o takich przedszkolach w ktorych sie spi w butach.. :szok: szoook no i mam nadzieje ze nie uslysze:-)

Wama dzieki eh.. wkurzyl mnie wczoraj i tyle wrrr :wściekła/y: swietnie ze masz cala rodzinke przy sobie! ajjjjj naprawde super.. nie dosyc ze zawsze pomocna dlon noi rodzinka bliziutko mmm ;-)

aga wozniak
z tym to jeszcze nie tak latwo :D trzeba miec dochod wmiare niski by sie zakwalifikowac :)ja nie pracowalam ale niestety dochod meza nie pozwolil mi na zadne tego typu dodatki ;/
moze jakies inne dodatki sa a ja nawet nie wiem wrr :-D

no ja w domku dalej siedze i cos czuje ze jutro do pracy tez nie pojde - SCREEEWW them:p :D wezme jeszcze jedne dzien wolnego ;-):-D
dzis im to zakomunikuje mam nadzieje ze nikt sie nie "obrazi" :-)

z mezem juz ok :D sam w koncu robil cookies i je spalil hehehehe :-D:-D

mala wlasnie wstala wiec dzien dobry ameryko ;) :-)masz w pracy niestety ale przynajmniej sobie troche posprzatam porobie rozych rzeczy no i moze poczytam :)

a co tam u reszty moich rodaczek ;)

Do góry