reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie ze Stanów

no i nie wiem czy zauwazylyscie czy nie ale Album Zamkniety juz jest.. a tam watek z Galeria naszych pociech :) nie wiem jakie Watki jeszcze chcecie w zamknietym ale smialo mozecie je pootwierac :d

reklama
aga wozniak z tym to jeszcze nie tak latwo :D trzeba miec dochod wmiare niski by sie zakwalifikowac :)ja nie pracowalam ale niestety dochod meza nie pozwolil mi na zadne tego typu dodatki ;/
moze jakies inne dodatki sa a ja nawet nie wiem wrr :-D

U nas latwo sie zakwaifikowac... :tak: przypuszczam, ze co stan to obyczaj ;-):-D oczywiscie sprawdzali dochod, ale tyko moj (nikt nie interesowal sie dochodami mojego M ;-))... a ze ja pracuje nie wiecej niz 15 godz. tygodniowo to w zasadzie nic nie zarabiam... ;-):-D pracuje w supermarkecie i widzie jakie kobiety przychodza z wic'kiem na zakupy... biedne nie sa... ;-):-p widac, ze dobrze im sie powodzi, zreszta niektore znam osobiscie... :tak: u nas naprawde nie ma z tym problemu... zreszta zawsze mozna sprobowac... jak sie uda to dobrze, a jak nie to trudno... :tak:

Nawet jak przez 6 m-cy wogole nie pracowalam to nie sprawdzali dochodu mojego M... pokazalam tylko moje dwa ostatnie paychecki... powiedzialam, ze narazie nie pracuje, ale bede za kilka m-cy i nie robili mi zadnych problemow... :tak:

Ostatnia edycja:
co do WIC to wszedzie chyba tak samo :) ale wszytsko wlasnie zalezy od dochodow.. u nas meza dochod hehe dooobrych kilka razy przekroczyl wtedy ten limit wiec w zyciu bym nam nic nie dodali hehehe :D

ja wtedy nawet w ogole nie pracowalam :)

Aga wozniak a ty teraz pracujesz czy tak wlasnie part time?

co do WIC to wszedzie chyba tak samo :) ale wszytsko wlasnie zalezy od dochodow.. u nas meza dochod hehe dooobrych kilka razy przekroczyl wtedy ten limit wiec w zyciu bym nam nic nie dodali hehehe :D

ja wtedy nawet w ogole nie pracowalam :)

Aga wozniak a ty teraz pracujesz czy tak wlasnie part time?

Ja wiem, ze to miedzy innymi zalezy od dochodow, ale u nas nikt nie pytal o dochody mojego M... nikt sie tym nie interesowal... wystarczyly moje paychecki... :tak: oni wiedza ze ja mam meza, wiedza nawet ze jest glownym managerem restauracji i mieszkamy razem i on utrzymuje nasza rodzine, ale nikt nie interesuje sie jego dochodami. Ja jestem zatrudniona, zarabiam ;-) :-D i tylko to ich interesuje... :tak:

Moje kolezanki tez tak maja... :tak: tylko przedstawiaja swoje dochody, o mezow nikt nie pyta... :-p

Znam kobiety tutaj ktorym naprawde swietnie sie powodzi i zakwalifikowaly sie na WIC'a... dostaly sie do programu jako matki z dziecmi i nikt nie interesowal sie dochodami mezow... :tak:

Ja pracuje part-time... max. 15 godz. tygodniowo... :tak: zalezy jak mam czas... ;-):-D

Ostatnia edycja:
to gdzie to pracujesz Aga wozniak ?:) i co robisz w pracy?

Ja pracuje w supermarkecie w obsludze klienta... nic wyjatkowego... stoje w customer service i odpowiadam na glupawe pytania ludzi, przyjmuje zwroty towarow, czasami odbiore telefon, itd. ;-)
Dorywczo zajmuje sie tlumaczeniem tekstow... :tak: od czasu do czasu jak sie trafi chetny ucze angielskiego... :tak: W PL skonczylam filologie angielska... :tak: jestem tlumaczem, ale skonczylam tez wszyskie kury dla nauczycieli... i zaliczylam praktyki itd. takze moge rowniez uczyc... :tak:

ja tez jestem po filologii angielskiej z polski :D a to robilas aplikacje na tlumacza czy cos aga_wozniak ?

a w pracy najwazniejsze ze Tobie sie podoba !:D to sie liczy :D

Aga raz dwa zmykaj na watek zamkniety i wklejaj foty swoje bo Ciebie jeszcze nie widzialysmy :D

ja tez jestem po filologii angielskiej z polski :D a to robilas aplikacje na tlumacza czy cos aga_wozniak ?

a w pracy najwazniejsze ze Tobie sie podoba !:D to sie liczy :D

Aga raz dwa zmykaj na watek zamkniety i wklejaj foty swoje bo Ciebie jeszcze nie widzialysmy :D

Nie az tak daleko nie zaszlam... nie jestem tlumaczem przysieglym... :no: skonczylam filologie angielska, specjalnosc tlumaczenia ustne i pisemne... :tak: Zdarzalo mi sie robic jakies drobne tlumaczenia "po znajomosci". np. stron internetowych, jakies oferty kupna/sprzedazy, itd. nigdy nie pracowalam w zadnym biurze tlumaczen... :no: w szkole zdarzalo mi sie ustnie tlumaczyc wyklady zagranicznych gosci, tlumaczyc jakies ulotki informacyjne... :tak:a teraz jestem tutaj i bardzo rzadko mam okazje rozwijac swoje zdolnosci ;-):rofl2: najczesciej tlumacze jakies teksty na strony internetowe znajomych albo sprawdzam i poprawiam dzieciom znajomych jakies prace domowe, np. wypracowania, itd. czasami przez skype ucze angielskiego, szybki kurs przed sprawdzianem albo wyjazdem do Anglii ;-):-p... wszystko "po znajomosci", glownie dla znajomych i ich znajomych itd.... ;-):tak:

achaa :D w ten sposob hihi zawsze dobry pomysl na nude co?:D ja pracowalam jako lektor i tlumacz w jednej z prywatnych szkol jezykowych w PL :) ale tu nie ma w tym sensu :) predzej bym chciala moze uczyc jezyka poskiego bo jego mi tak brakuje.. :D poki co ucze malutka polskiego - chociaz tyle sobie w ojczystym jezyku porozmawiam :D:D

reklama
Do góry