reklama
aga_wozniak
happy mommy... :o)
Aga a Twoj maz to polak? bo jego nazwisko takie maloposkie i troche myli.
Moj maz jest Polakiem i pochodzi z Bialegostoku... :-)
Aga wozniak pamietam ze sie chcieliscie przenosic do Polski za 2 3 latka moze .. albo jak nie wygra McCain .. jak tam maz dalej za McCainem idzie ? przeciez to kolejny Bush.. no tylko ze nieco starszy
plany dalej te same czy cos sie pozmienialo?
Maz nadal za McCainem
Jezeli chodzi o przeprowadzke do PL to ja bym chciala... ja zdania nie zmienilam, ale moj M co chwile ma inne pomysly... raz chce, raz nie chce, ciezko za nim nadazyc... ;-)
aga_wozniak
Ja dziewczyny sie juz na dzis pozegnam bo ide malego kapac i klasc spac. Moze jak zasnie to jeszcze zajrze, a jak nie to do jutra.
Ja tez juz zmykam... tez musze wykapac Sare, zrobic kolacyjke i spac... ;-):-) Moze zajrze pozniej... a jezeli nie to zycze spokojnej nocki... :-)
Domiska
Sierpniowa Mama'06
u nas dopiero 6 wiec my jeszcze spac nie idziemy ale smigam do mezusia i coreczki jedziemy do restauracyjki teraz .. Wam zycze spokojnych snow!
no i my chodzimy dosyc pooozno spac wiec moze tez pozniej zajze caluuuuski
no i my chodzimy dosyc pooozno spac wiec moze tez pozniej zajze caluuuuski
kasiek 121
sierpniowa mama '08
Witam wszytskim, milo, ze watek nasz rozwija sie. Witam nowe mamy
U mnie dzisiaj wyjatkowo dobry dzien, mala tylko jadla i spala, troch pod wieczor sie powyginala, ale jeszcze nie bylo tak zle.
Ja ja karmie Good Start Nestle. taka formula dali mi w szpitalu i tak zostalo, slyszalam, ze jest ona dobra, to dlatego ja daje. Mam tez kropelki na te gazy Baby Gas-X.. Jak dam malej troche to od razu zasypia i wszytsko przechodzi jak reka odjac. Czekam na koperek z polski, bo u mnie w miescie jest 4 polskie sklepy, ale w zadnym nie ma tokowych. Gdy znalazlam okazalo sie, ze sa przeterminowane. Babcia z Polski juz wyslala:-)
Co do WIC ja sobie zalatwilam, przez cala ciaze dostawalam talony, teraz musze isc do miasta z mala i tez dostane na mleko. Nie bylo problemu z uzyskaniem, nawet sami do mnie dzwonili, bo ja staralam sie o ubezpieczenie stanowe.
Jesli czlowiek choc troche orientuje sie w tutejszych przepisach idzie wszytsko zalatwic, tylko trzeba wiedziec gdzie isc. A zarobki tez musialam podac.
U mnie dzisiaj wyjatkowo dobry dzien, mala tylko jadla i spala, troch pod wieczor sie powyginala, ale jeszcze nie bylo tak zle.
Ja ja karmie Good Start Nestle. taka formula dali mi w szpitalu i tak zostalo, slyszalam, ze jest ona dobra, to dlatego ja daje. Mam tez kropelki na te gazy Baby Gas-X.. Jak dam malej troche to od razu zasypia i wszytsko przechodzi jak reka odjac. Czekam na koperek z polski, bo u mnie w miescie jest 4 polskie sklepy, ale w zadnym nie ma tokowych. Gdy znalazlam okazalo sie, ze sa przeterminowane. Babcia z Polski juz wyslala:-)
Co do WIC ja sobie zalatwilam, przez cala ciaze dostawalam talony, teraz musze isc do miasta z mala i tez dostane na mleko. Nie bylo problemu z uzyskaniem, nawet sami do mnie dzwonili, bo ja staralam sie o ubezpieczenie stanowe.
Jesli czlowiek choc troche orientuje sie w tutejszych przepisach idzie wszytsko zalatwic, tylko trzeba wiedziec gdzie isc. A zarobki tez musialam podac.
aga_wozniak
Witam wszytskim, milo, ze watek nasz rozwija sie. Witam nowe mamy
Dobrze, ze kropelki dzialaja i Mala moze sobie smacznie pospac...
To dobrze, ze masz WIC'a... zawsze to jakas pomoc... :-) i zgadzam sie, ze jak sie czlowiek troche orientuje i wie gdzie isc to wszystko zalatwi...
Ostatnia edycja:
kasiek 121
sierpniowa mama '08
Ja mieszkam w Stamford w CT.Kasiek super ze u malej taka poprawa po kroplach gas-x, Pat tez je dostawal ale wielkiej rznicy nie robily. Nestle formula tez jest dobra, zreszta kazda jest chyba dobra. A w jakim miescie Ty mieszkasz?
Aga
Sluchajcie odstawilam jej smoczek i dziecko mi wogle inaczej spi w nocy, atak co chwila jak jej wypadal to ona sie budzila i ryk i tak co 15-20 minut, a teraz po 2-3 godziny spi pomiedzy posilkami.:-)
Domiska
Sierpniowa Mama'06
kasiu i dobrzeee! malutka nie potrzebuje smoczka!! pozniej by sie przyzwyczaila i dluzej by odzwyczajanie trwalo
aga_wozniak cytuje: "i zgadzam sie, ze jak sie czlowiek troche orientuje i wie gdzie isc to wszystko zalatwi... " nieprawda.. nie zgadzam sie z Toba nie WSZYTSKO sie zalatwi jesli przepisy mowia jasno i wyraznie "NIE" to nic nie zalatwisz chyba ze oszukujesz system itd... smialo zapraszam np do stanu Colorado by postarac sie o WIC z wysokimi zarobkami
no ale fakt jesli sie patrzy na to z innej strony.. to niby ludzie bez wiz i stalego pobytu - legalnego pobytu nie powinno byc w USA.. a prosze ile "nielegali" "milking system"na ulicach
aga_wozniak cytuje: "i zgadzam sie, ze jak sie czlowiek troche orientuje i wie gdzie isc to wszystko zalatwi... " nieprawda.. nie zgadzam sie z Toba nie WSZYTSKO sie zalatwi jesli przepisy mowia jasno i wyraznie "NIE" to nic nie zalatwisz chyba ze oszukujesz system itd... smialo zapraszam np do stanu Colorado by postarac sie o WIC z wysokimi zarobkami
no ale fakt jesli sie patrzy na to z innej strony.. to niby ludzie bez wiz i stalego pobytu - legalnego pobytu nie powinno byc w USA.. a prosze ile "nielegali" "milking system"na ulicach
reklama
aga_wozniak
Sluchajcie odstawilam jej smoczek i dziecko mi wogle inaczej spi w nocy, atak co chwila jak jej wypadal to ona sie budzila i ryk i tak co 15-20 minut, a teraz po 2-3 godziny spi pomiedzy posilkami.:-)
Super, ze Natalka nie potrzebuje smoczka... :-) Nie bedziesz miala pozniej problemu z odzwyczajaniem... ;-):-)
Byc moze w Colorado jest troszke inaczej... nigdy tam nie bylam i ciezko mi powiedziec jak tam jest... mowie tylko jak jest tutaj w Maryland... :-)
Nie tylko nielegalni "milking the system"... Amerykanie rowniez korzystaja z roznych "sztuczek" zeby dostac jakas zapomoge, np. food stamps. Widac to tutaj w sklepach... Ludzie w markowych ciuchach, obwieszeni zlotem, rozbijaja sie drogimi samochodami, a za zakupy placa food stamp...
Ostatnia edycja: