reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie ze Stanów

Domiska u Cieie dobrze, bo z praca meza masz pol swiata do wyboru.

Ja dziewczyny sie juz na dzis pozegnam bo ide malego kapac i klasc spac. Moze jak zasnie to jeszcze zajrze, a jak nie to do jutra.

reklama
Aga a Twoj maz to polak? bo jego nazwisko takie maloposkie i troche myli.

Moj maz jest Polakiem i pochodzi z Bialegostoku... :tak::-)

Aga wozniak pamietam ze sie chcieliscie przenosic do Polski za 2 3 latka moze .. albo jak nie wygra McCain .. jak tam maz dalej za McCainem idzie ?:D przeciez to kolejny Bush.. no tylko ze nieco starszy ;)
plany dalej te same czy cos sie pozmienialo?

Maz nadal za McCainem :tak:
Jezeli chodzi o przeprowadzke do PL to ja bym chciala... ja zdania nie zmienilam, ale moj M co chwile ma inne pomysly... raz chce, raz nie chce, ciezko za nim nadazyc... ;-):-D

Ja dziewczyny sie juz na dzis pozegnam bo ide malego kapac i klasc spac. Moze jak zasnie to jeszcze zajrze, a jak nie to do jutra.

Ja tez juz zmykam... :tak: tez musze wykapac Sare, zrobic kolacyjke i spac... ;-):-) Moze zajrze pozniej... a jezeli nie to zycze spokojnej nocki... :-)

002.gif

bye01.gif

u nas dopiero 6 wiec my jeszcze spac nie idziemy :D ale smigam do mezusia i coreczki :D jedziemy do restauracyjki teraz .. Wam zycze spokojnych snow! :D

no i my chodzimy dosyc pooozno spac wiec moze tez pozniej zajze :) caluuuuski

Witam wszytskim, milo, ze watek nasz rozwija sie. Witam nowe mamy
U mnie dzisiaj wyjatkowo dobry dzien, mala tylko jadla i spala, troch pod wieczor sie powyginala, ale jeszcze nie bylo tak zle.
Ja ja karmie Good Start Nestle. taka formula dali mi w szpitalu i tak zostalo, slyszalam, ze jest ona dobra, to dlatego ja daje. Mam tez kropelki na te gazy Baby Gas-X.. Jak dam malej troche to od razu zasypia i wszytsko przechodzi jak reka odjac. Czekam na koperek z polski, bo u mnie w miescie jest 4 polskie sklepy:szok:, ale w zadnym nie ma tokowych. Gdy znalazlam okazalo sie, ze sa przeterminowane. Babcia z Polski juz wyslala:-D:-)
Co do WIC ja sobie zalatwilam, przez cala ciaze dostawalam talony, teraz musze isc do miasta z mala i tez dostane na mleko. Nie bylo problemu z uzyskaniem, nawet sami do mnie dzwonili, bo ja staralam sie o ubezpieczenie stanowe. :tak::tak::tak:
Jesli czlowiek choc troche orientuje sie w tutejszych przepisach idzie wszytsko zalatwic, tylko trzeba wiedziec gdzie isc. A zarobki tez musialam podac.:-D:tak:

Kasiek super ze u malej taka poprawa po kroplach gas-x, Pat tez je dostawal ale wielkiej rznicy nie robily. Nestle formula tez jest dobra, zreszta kazda jest chyba dobra. A w jakim miescie Ty mieszkasz?

Aga

Witam wszytskim, milo, ze watek nasz rozwija sie. Witam nowe mamy
U mnie dzisiaj wyjatkowo dobry dzien, mala tylko jadla i spala, troch pod wieczor sie powyginala, ale jeszcze nie bylo tak zle.
Ja ja karmie Good Start Nestle. taka formula dali mi w szpitalu i tak zostalo, slyszalam, ze jest ona dobra, to dlatego ja daje. Mam tez kropelki na te gazy Baby Gas-X.. Jak dam malej troche to od razu zasypia i wszytsko przechodzi jak reka odjac. Czekam na koperek z polski, bo u mnie w miescie jest 4 polskie sklepy:szok:, ale w zadnym nie ma tokowych. Gdy znalazlam okazalo sie, ze sa przeterminowane. Babcia z Polski juz wyslala:-D:-)

Dobrze, ze kropelki dzialaja i Mala moze sobie smacznie pospac... :tak:

Co do WIC ja sobie zalatwilam, przez cala ciaze dostawalam talony, teraz musze isc do miasta z mala i tez dostane na mleko. Nie bylo problemu z uzyskaniem, nawet sami do mnie dzwonili, bo ja staralam sie o ubezpieczenie stanowe. :tak::tak::tak:
Jesli czlowiek choc troche orientuje sie w tutejszych przepisach idzie wszytsko zalatwic, tylko trzeba wiedziec gdzie isc. A zarobki tez musialam podac.:-D:tak:

To dobrze, ze masz WIC'a... :tak: zawsze to jakas pomoc... :tak::-) i zgadzam sie, ze jak sie czlowiek troche orientuje i wie gdzie isc to wszystko zalatwi... :tak:

Ostatnia edycja:
Kasiek super ze u malej taka poprawa po kroplach gas-x, Pat tez je dostawal ale wielkiej rznicy nie robily. Nestle formula tez jest dobra, zreszta kazda jest chyba dobra. A w jakim miescie Ty mieszkasz?

Aga
Ja mieszkam w Stamford w CT.
Sluchajcie odstawilam jej smoczek i dziecko mi wogle inaczej spi w nocy, atak co chwila jak jej wypadal to ona sie budzila i ryk i tak co 15-20 minut, a teraz po 2-3 godziny spi pomiedzy posilkami.:-D:tak::-)

kasiu i dobrzeee! malutka nie potrzebuje smoczka!! :D pozniej by sie przyzwyczaila i dluzej by odzwyczajanie trwalo :)

aga_wozniak
cytuje: "i zgadzam sie, ze jak sie czlowiek troche orientuje i wie gdzie isc to wszystko zalatwi... :tak:" nieprawda.. nie zgadzam sie z Toba nie WSZYTSKO sie zalatwi jesli przepisy mowia jasno i wyraznie "NIE" to nic nie zalatwisz chyba ze oszukujesz system itd... smialo zapraszam np do stanu Colorado by postarac sie o WIC z wysokimi zarobkami :D

no ale fakt jesli sie patrzy na to z innej strony.. to niby ludzie bez wiz i stalego pobytu - legalnego pobytu nie powinno byc w USA.. a prosze ile "nielegali" "milking system"na ulicach :)

reklama
Sluchajcie odstawilam jej smoczek i dziecko mi wogle inaczej spi w nocy, atak co chwila jak jej wypadal to ona sie budzila i ryk i tak co 15-20 minut, a teraz po 2-3 godziny spi pomiedzy posilkami.:-D:tak::-)

Super, ze Natalka nie potrzebuje smoczka... :-) Nie bedziesz miala pozniej problemu z odzwyczajaniem... ;-):-)

aga_wozniak cytuje: "i zgadzam sie, ze jak sie czlowiek troche orientuje i wie gdzie isc to wszystko zalatwi... :tak:" nieprawda.. nie zgadzam sie z Toba nie WSZYTSKO sie zalatwi jesli przepisy mowia jasno i wyraznie "NIE" to nic nie zalatwisz chyba ze oszukujesz system itd... smialo zapraszam np do stanu Colorado by postarac sie o WIC z wysokimi zarobkami :D

Byc moze w Colorado jest troszke inaczej... nigdy tam nie bylam i ciezko mi powiedziec jak tam jest... mowie tylko jak jest tutaj w Maryland... :tak::-)

no ale fakt jesli sie patrzy na to z innej strony.. to niby ludzie bez wiz i stalego pobytu - legalnego pobytu nie powinno byc w USA.. a prosze ile "nielegali" "milking system"na ulicach :)

Nie tylko nielegalni "milking the system"... Amerykanie rowniez korzystaja z roznych "sztuczek" zeby dostac jakas zapomoge, np. food stamps. Widac to tutaj w sklepach... :tak: Ludzie w markowych ciuchach, obwieszeni zlotem, rozbijaja sie drogimi samochodami, a za zakupy placa food stamp... :baffled:

Ostatnia edycja:
Do góry