reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie ze Stanów

Moje dzieci troche chore, temperatura po 40 stopni od 3 dni. Patrykowi juz przeszlo ale z Julia gorzej, dostala wyspki, bylismy z nia dzis na Emergency bo weekend i nie mamy jeszcze wybranego pediatry, na szczescie to tylko goraczka z wysypka zwana tutaj Roseola, nie mam pojecia jak to jest po polsku. Szczescie ze nic gorszego a wyglada naprawde groznie.

Witam :-)

Sarah miala "roseola" m-c temu...:tak::tak: Przez dwa dni miala wysoka goraczke (ok. 103 degrees F) :szok:, pojechalismy do lekarza, zrobili jej badanie krwi, moczu, dostala dwa zastrzyki z antybiotykiem... i lakarz kazal wrocic nastepnego dnia zeby sprawdzic wyniki badan itd. Okazalo sie ze wyniki sa OK... poza tym temperatura spadla, pojawila sie wysypka i wtedy bylo juz pewne ze to tylko roseola... :tak: nic powazniejszego... ;-) Ale faktycznie ta goraczka troszke mnie wystraszyla... :tak: a wysypka byla "mala"... kilka krosteczke na brzuszku, potem dwie pojawily sie na twarzy i w sumie to wszystko... po dwoch dniach wszystkie zniknely... :tak::tak:

kasiek 121 :-) co tam u Ciebie?? nadal w "dwupaku"??

reklama
Witajcie. U mnie nadal bez zmian, dwupak chyba czeka mnie do srody. Juz pogodzialam sie z tym, ze bede miala wywolywany porod:-):-D bedzie co ma byc, najwazniejsze, ze mala caly czas sie rusza i daje znaki, ze u niej wszytsko bez zmian.:-D:-)
KatiNY ta choroba to chyba rozyczka, skoro byla temeratura i wysypka.
A co do mowy Twojego synka to jedno dziecko szybciej zalapuje a drugie pozniej.
Zazdroszcze Ci podrozy do Polski,jestesmy z tego samego regjony, bo ja tez pochodze z Podlasia:-D:-)

Witajcie. U mnie nadal bez zmian, dwupak chyba czeka mnie do srody. Juz pogodzialam sie z tym, ze bede miala wywolywany porod:-):-D bedzie co ma byc, najwazniejsze, ze mala caly czas sie rusza i daje znaki, ze u niej wszytsko bez zmian.:-D:-)

:tak::tak: Najwazniejsze, ze Mala ma sie dobrze... :-)

KatiNY ta choroba to chyba rozyczka, skoro byla temeratura i wysypka.

Nie, to nie jest rozyczka (rubella lub german measles)... :no::no: Objawy podobne, ale to nie ta sama choroba... poczatkowo tez myslalam ze roseola to rozyczka, ale okazuje sie ze nie... :no: mimo, ze objawy sa podobne... rozni je wyglad wysypki... :tak::-D i przenoszone sa przez inne wirusy... :tak: poza tym roseola wystepuje u malutkich dzieci (6 m-cy- 2 lata), a rozyczke moga miec nawet dorosli... :tak:

Jestem taka madra ;-):-D bo po zdiagnozowaniu roseola u Sary siedzialam na necie i czytalam co to wlasciwie jest... bylam pewna ze to rozyczka, a tutaj niespodzianka... :rofl2: no i postanowilam ze podczas nastepnej wizyty zapytam lekarza jak to jest z tymi chorobami... ;-):-) ale to dopiero w pazdzierniku... ;-):-)

Ostatnia edycja:
ja dziewczyny na pare chwilek :D
czytalam ze piszecie o roseoli - to rumien nagly - czyli tak zwana nasza "trzydniowka" ktorej ktorej towarzyszy wlasnie wysypka i wysoka goraczka :d ale tak jak szybko sie pojawia tak szybko znika :D bardzo duzo jak nie wiekszosc dzieci to przechodzi :)
nam sie upieklo i nie mielismy jej ;)

kasiek :) duzo zdrowka Tobie i Malutkiej!! ja tez mialam wywolywany porod i jak wspominalam wczesniej bylo naprawde super achhhh pieknie bylo :D

jakies katarzysko mnie dorwalo wrrr :/ meczy mnie cos

mezus gotuje obiadek wiec moge poleniuchowac :D poza tym jestem w trakcie kupowania autka normalnie juz mnie glowa boli od tych dealershipow calych mam nadzieje ze na dniach wszytsko bedzie dokonczone :D

no i za dwa dni czeka nas przyjecie dla szantusi! 2 urodzinki :d trzymajcie kciuczki by sie wszytko udalo!!

no i za dwa dni czeka nas przyjecie dla szantusi! 2 urodzinki :d trzymajcie kciuczki by sie wszytko udalo!!

Powodzenia!! :-)

happy-birthday-with-cake.gif

happy-birthday-myspace-glitter-graphic-19.gif

large.jpg

Witajcie.
Z tymi chorobami to naprawde mozna sie pogubic, te wirusy tak sie pomutowaly, ze teraz w sumie nie wiadomo co czlowieka dopada. kiedys ( za moim dzieciecych lat) to tych chorob bylo mozna na palcach policzyc, a teraz szkoda gadac:crazy::no::szok:. Dobrze, ze ta medycyna sie rozwija, bo tak to te wiruski by nas chyba zagryzly:szok::rofl2:
Dominska 100 lat, 100lat dla Szantusi, trzymam kciuki za udane przyjecie!!!!!
Wezme sie chyba za sprzatanie mieszkanka, bo nie wiem kiedy bede miala pozniej czas:-):-D

Kasiek, trzymam kciuki. Domyslam sie co teraz czujesz, to czekanie moze czlowieka doprowadzic do obledu. Ja z Patrysiem mialam wywolywany porod, zaplanowany bo bylo troche komplikacji i to bylo fajne bo wiedzialam na kiedy sie przygotowac. Z Julia musialam czekac na rozpoczencie porodu i pamietam to czekanie bardzo dobrze. No i te upaly sierpniowe dawaly mi sie bardzo we znaki. Jak sie czujesz?

Gratulacje dla Szantusi. Moja Julcia 26tego konczy roczek i na sama mysl ogarnia mnie takie wzruszenie ze az lzy same naplywaja do oczu.

dziekuje dziewczynki!!!! jutro przyjecie pozakupowane - przyjecie bedzie w stylu Elmo- talerze, talerzyki deserowe, kubki, czapki serwetki i inne cuda z Elmo :D balonow ze 150 kupilismy haha i nie umiemy ich napompowac :D jakie dziwne kupilismy czy co! tort z Elmo itd

na prezent mala dostaje ktora mowi placze smieje sie, rusza buzia ima mimike prawdziwego niemowlaczka poza tym mozna je karmic butelka, smoczkiem itd dziecko wydaje dzwieki jak zywe :D spi i oddycha jak zywe itd :D

iiii... kupilismy jej jeszcze jedna rzecz :D pojazd jej kupilismy 4 kolowca :D QUAD :D z disneya w sam raz dla dziewcyznki :D wiec mamy nadzieje ze jej sie spodoba :D

wkleje zdjecia jak znajde albo zrobie :D

kurde poza tym zepsulo sie moje autko nagle.. ni stad ni zwoad bleh:( i bylam zmuszona kupic inne - chcialam w przyszlym roku kupic nowa terenowke ale nie w tym.. wiec kupilam uzywana terenowke - taka:

no ale w przyszlym roku najwyzej w nastpenym - chce kupic cos nowiuskiego ;)

a co tam u was kobiciorki?

reklama
Dominska ladna terenoweczka, przede wszytskim przestronna:-):-D
A przyjecie zapowiada sie rewelacyjnie.:-D:-)
U mnie nadal goraco, juz mi bokiem te upaly wychodze, do tego jeszcze ta wilgotnosc.:crazy::no:

Do góry