reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie ze Stanów

DOKLADNIE !!!!!! podpisuje sie pod kazdym slowem agi_wozniak!

madziarka nie masz racji.. dziecko w tym wieku zazwyczaj NIE potrzebuje dodatkowych herbatek i innych napojow. Mleko matki jest wystarczajace!
Inna sprawa jest gdy pojawiaja sie jakies problemy medyczne.. bardzo silne i nieustepujace kolki.. czy np zanik pokarmu itd .. ale to zupelnie inna sprawa!
Aga_wozniak idealnie to ujela!

dzieki dziewczynki - taki wlasnie moj maly rojberek :D a te loki.. eh jeju no tak poskrecanych wlosow w zyciu nie widzialam no ale to ma po tatusiu :D jakos staram sie je okielznac :D

Anulka fajnie jakby tesciowka mogla sie zajac mala znowu :)

moja mala wlasnie ucina sobie drzemke achhhh uffff :D chwila oddechu :d moze cos poczytam nawet :D

reklama
wlasnie dziewczyny propouje zalozenie jakiegos watku dostepnego tylko dla nas w ktorym bysmy wklejaly zdjecia pociech? co wy na to?

Dobry pomysl!! Jestem ZA!! :tak::rofl2:

moja mala wlasnie ucina sobie drzemke achhhh uffff :D chwila oddechu :d moze cos poczytam nawet :D

moja mala tez wlasnie "chrapie"... :tak:;-):-D No to mam jakas godzinke (jak bede miala szczescie ;-)) dla siebie... :rofl2:

Ostatnia edycja:
aga_wozniak jaka fajna pucuuuusia z tej Twojej coreczki!!! :))))mierzylas i wazylas ja moze ostatnio?
my wlasnie wczoraj bylismy na bilansie 2 latka :D wszystko pieknie uffff

postaram sie o ten wateczej dla nas :D:D

Ojej, ale piekne corosie macie:-):-D:-D
Jak sie tak patrze to juz bym chciala sciskac swoja:-):-D
Co do pokarmu matki to ja znow slyszalam opinie, ze dziecko po takim pokarmie nie ma kolek, oczywiscie jak mama przestrzeba jakies tam diety, bo jak zje cos ciezko strawnego to wiadomo, ze dzidzius bedzie mial wzdecia.:szok::-D:-)
A czy WY karmiliscie piersia jesli tak to jak dlugo?:-D:-)

A czy WY karmiliscie piersia jesli tak to jak dlugo?:-D:-)

Ja karmilam piersia moja corke rok czasu,z odstawieniem poszlo gladko,a synka karmilam jakos 9 czy 10 miesiecy i tez juz sam nie chcial cycusia tylko wolal butelke.Na poczatku przez 3 miesiace troche przestrzegalam diety ,uwazalam co jem zeby nie powodowac ewentualnych kolek.

witam dziewczynki!!! u nas wkoncu nocka przespana; Vicki od ponad dwoch tygodni budzila sie z wielkim placzem w nocy, wyrywalam sie doslownie z rak, krzyczala, wydaje mi sie ze miala jakies koszmary, ale widze ze dzisiejsza nocka spokojna wiec mam nadzieje ze koszmarzyska poszly w sina dal :-)

kasiek - ja wogole nie karmilam piersia, i po formule Vicki wogole nie chciala nic pic, widocznie wystarczala jej woda z formuly, dopiero kolo 9ego ms zaczela popijac wode i herbatke Hipa;-) kazda dzidzia jest inna, sama zobaczysz ze swoja ;-) a co kolek to obojetnie czy bedziesz karmic piersia czy formula, jak bedzie miala miec to i tak bedzie; ale dla pocieszenia - dziewczynki o wiele zadziej maja kolki niz chlopczyki :-)

dziekuje za mile slowka o mojej corci :-)

Ostatnia edycja:
Domiska ja jestem za takim watkiem, jak najbardziej!
A wogole ile czasu zajmuje Ci robienie jej tych warkoczykow? Ale efekt super!
Kasiek co Ty tu jeszcze robisz?? :-D
Musisz uwazac bo w amerykanskich szpitalach nie wiedza co to jest dieta dla matek karmiacych i na moj pierwszy posilek dali mi grzyby, fasolke i sok pomaranczowy. A potem jeszcze pielegniara do mnie z pretensjami, ze ja nic nie jem!!! A ja czekalam codziennie az mi maz przywiezie jedzenie, jakies normalne.
Potem stopniowo mozesz wproadzac inne pokarmy ale tez nie za duzo. Ja moglam zjesc nawet z 5 truskawek.:-)

co do karmienia to ja tez nie za dlugo karmilam..:( mala nie chciala pic .. albo nie umiala wszyscy probowali roznych sposobow ale niestety nie bylo za ciekawie.. za to podobnie jak u Anulki mala byla na formulce i zajadala sie mleczkiem dlugo :D nie bylo zadnej koniecznosci dawac jej wody czy herbatki :;)
kolka u nas pojawila sie tylko raz.. tzn tak mysle ze to byla kolka bo mala tak plakala bardzo biedna ze az sie zanosila a nie bylo inneg powodu.. pamietam ze w koncu wzielismy ja do lekarza pod wieczor a ta sie w samochodzie uspokoila :D i nigdy wiecej sie to nie powtorzylo uff :D

Anulka biedna Vicki.. dlugo te koszmarzyska ja meczyly? najwazniejsze ze juz przeszly w niepamiec i malutka przespala cala nocke!! :)
u nas odpukac poki co sie nie pojawiaja choc mysle ze dzis rano malej sie cos przysnilo bo sie obudzila wyjatkowo wczesnie bo juz o 8 z placzem.. :(szybko sie uspokoila ale widac ze cos jej sie niladnego przysnilo :>

Isia hihi mi to zajmuje cale mnostwo :D bo ja niewprawiona jestem :D ale nasza niania nauczyla sie z internetu i idzie jej szybciutko i gladziutko :)no i takie fryzurki wytrzymuja przynajmniej kilka dni wiec nie trzeba ich robic codziennie :)
co tam u was Isiu?
mowisz ze Ci grzyby dali hehe :D faktycznie matolki :D a moglas sobie jedzonko sama wybrac? mi przyniesli menu i zebym zamowila co chce :D ojjjj pamietam jaka glodna bylam hihi na drugi dzien po porodzie mmmmmm :D

kasiek hmmm no wlasnie co Ty tu robisz.. :D ty smigaj to szpitala i pokazuj nam Twoja sllicznote!!!! :D jak sie czujesz i w ogole!:D
hm moze bym ci tak poslala moj nunmer telefonu w razie czego bys nam dala znac jak juz malenka bedzie z Wami!?co???

Aga_wozniak alo alo! pobudka wstawac :D co tam u was jak tam Sarcia ?:)

ja zadzwonilam do pracy ze sie zle czuje.. eh sklamalam i troche mam wyrzuty sumienia.. a;e tak mi sie nie chcialo isc ze wam mowie :/ jeszcze chlopek do zmiany internetu dzis przychodzi wiec wiecie jak to jest...

o wlasnie skoro zadna tu nie mieszka.. to moze ktoras sie chociaz wybiera w moje okolice ?:D

Domiska, no meczyly ja tak ponad dwa tyg.; bidula tak plakala ze jej niemoglam uspokoic, dopier zapalenie swiatla troszke ja przebudzalo, ale straszne jest uczucie jak dzidzia sie tak meczy a Ty zabardzo nie mozesz nic zrobic, tylko mowic i glaskac, spiewac i probowac na kazdy sposob uspokoic, eehhh, masakra, ale mam nadzieje ze juz po wszystkim :tak:

no a Twoja malutka rzeczywiscie ma super te warkoczyki, nie wiesz moze z jakiej strony niania wziela wzor jak to sie robi, moze bym na Vicki sprobowala, hehehe, a co :-):-D

wczoraj D kupil taka plansze do tanczenia co sie podlancza do playstation, ubaw nie z tej ziemi, hulalismy do 11ej w nocy, hehehe, polecam, powaznie, na schudniecie idealne :-D

reklama
Anulka niestety nie wiem z jakiej.. raczej z kilku roznych.. ogladala jakies filmiki na interncie itd wpisz w google i napewno ci wyszuka mnostwo stron :)
zobaczysz na wloskach Vicki jeszcze latwiej bedzie zaplatac!!! :)
Szantuski wloski strasznie geste i strasznie poskrecane wiec troszke udreki jest by je jako tako okielznac :/

co to za planszA?:D dla doroslych czy taka dla dzieci?:)) fajna sprawa sie wydaje hihihi :D my nie posiadamy playstation ale juz widze jakbysmy szaleli na takiej planszy ;)

co tam kobitki porabiacie :D

Do góry