reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie ze Stanów

reklama
Anulka strasznie dziekuje za te tak cieple i mile slowa pod katem mojej coreczki :D musze wymienic zdjecia bo te sa troche malo aktualne :D

taka praca w domu to super sprawa!!!! opowiadaj co bedziesz robila ?

koniecznie wklej zdjecia swojej Vickusi :D no a japewnie zajrze na e-mame:D

ja jestem w stanach od kilku latek, wyszlam tu za maz no i mamy coreczke :)tez pracuje poza domem,meza cala rodzinka z Florydy moi w Polsce nei za blisko do nikogo mamy no ale tak to bywa :D

poza tym nie wiem co jeszcze pisac :D

Anulka wklejaj zdjecia Vicki!!:D

wlasnie dziewczyny propouje zalozenie jakiegos watku dostepnego tylko dla nas w ktorym bysmy wklejaly zdjecia pociech? co wy na to?

Domiska,
a oto moja Vicki :-)
DSC00874.jpg

Victoria08-010-2008030-1.jpg

hehehe, a co do pracy to pracuje w agencji ubezpieczeniowej; praca przy biurku i wiekszosz czasu zajmuje patrzenie w monitor i stukanie numerkow :-):-D przez pierwsze 9 ms po narodzniu Vicki pracowalam z domq, pozniej przyleciala tesciowa wiec wrocilam do biura, no a za miesiac tesciowa wraca do siebie, wiec chyba znowu wroce do domq :-)z czego sie bardzo ciesze tak apropo, hehehe:-):laugh2:

a ty czym sie zajmujesz??? i kto sie opiekuje corcia???

jak chyba Vicki bede musiala wyslac do przedszkola jak skonczy 2 latka, tak sie teraz juz nad tym zastanawiam, ale pewnie to zdanie sie zmieni jeszcze nie jeden raz, hehe

Anulka Vicki jest przeeeeeslodka!!! :D sliczniutka dziewczynka z niej i powiem ci wyglada na przynajmniej 2latke!:)

ja zarzadzam dzialem sprzedazy i marketingu w SPA w www.broadmoor.com :) a mala w tymczasie jest z niania :D co do przedszkola to ja to samo.. zeby mala miala kontakt z innymi dziecmi no i zawsze maja dobre systemy edukacyjne dla dzieci - wiec to duzy plus :)))

Zgadzam sie... :tak::tak: Jezeli bedziesz karmila piersia to nie musisz dopajac dzidzi... :-)

Powiedzmy ze jedni mysla tak a inni inaczej. Mysle ze jak sie troszke da dziecku czegos innego jak mleka z piersi to nie zaszkodzi,i nie mowie tu zeby dopajac w sensie calej butli na raz.Po za tym dzieci miewaja kolki i wzdecia,bole brzuszkow i jednak czasmai troche to pomaga na lepsze trawienie.Ja tez myslalam ze dziecko jak sie najadlo mleka to i od razu sie napilo,moja mama troche mnie w tym uswiadomila ze mlekiem dziecko sie nie napije,wiec zaczelam troche dawac herbatki do popicia.Czasami tez jest to pomocne jak nie ma mozliwosci zeby dziecku dac cycusia,np.w trakcie jazdy samochodem czy gdzies w sklepie,chyba lepiej dac troche sie napic jako uspokajacza niz zeby dziecko mialo plakac.Takie ja mam zdanie na ten temat.Kazda mama ma swoje poglady i doswiadczenia na temat wychowania dzieci.

Domiska, dziekuje bardzo za tak mile slowka o Vicki :-)
powiem Ci ze niezla masz prace :)
a co do przedszkola to masz racje, juz nieraz sie zastanawialismy nad niania ale tyle sie teraz slyszy o jakich nieporzadanych przypadkach ze az ciarki wychodza, a w przedszkolu przynajmniej wiem ze jest bezpieczna, nauczy sie czegos, no i kontakt z rowiesnikami - ja juz widze ze ja strasznie ciagnie do dzieci, jak tylko zobaczy z dalek nawet dziecko to patrzy sie jak zahipnotyzowana i mowi "baby" albo "dzieeeeci", hehehe; no zobaczymy, czas pokarze, chyba ze tesciowa jeszcze raz przyleci, hehehe

ooo, widze fotki, super masz corcie, no powaznie, loczki ma bajeczne, oczka to samo, fajniutka strasznie ;)

dobra, ja zmykam do mojej pociechy ;) do uslyszenia ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam dziewczyny!!! bardzo fajny watek
jestem mamusia z IL; Vicki ma w tej chwili ponad rok, chodzi i biega smialo, zaczyna pomalu mowic, takze ubaw mamy z nia co niemiara :-)
pozdrawiam :-)

Witam w Naszym gronie :-):happy:

prawde mowiac na codzien uczestnicze na innym forum (e-mama.pl), tam tez jest pelno dziewczyn ze Stanow - mozecie zawsze zagladnac ;-)

Kiedys zdarzylo mi sie przegladac to forum... :tak: Mam tam nawet profil, ale jakos nigdy nic nie napisalam na tym watku dla mam z USA... :sorry2:;-)

Powiedzmy ze jedni mysla tak a inni inaczej. Mysle ze jak sie troszke da dziecku czegos innego jak mleka z piersi to nie zaszkodzi,i nie mowie tu zeby dopajac w sensie calej butli na raz.Po za tym dzieci miewaja kolki i wzdecia,bole brzuszkow i jednak czasmai troche to pomaga na lepsze trawienie.Ja tez myslalam ze dziecko jak sie najadlo mleka to i od razu sie napilo,moja mama troche mnie w tym uswiadomila ze mlekiem dziecko sie nie napije,wiec zaczelam troche dawac herbatki do popicia.Czasami tez jest to pomocne jak nie ma mozliwosci zeby dziecku dac cycusia,np.w trakcie jazdy samochodem czy gdzies w sklepie,chyba lepiej dac troche sie napic jako uspokajacza niz zeby dziecko mialo plakac.Takie ja mam zdanie na ten temat.Kazda mama ma swoje poglady i doswiadczenia na temat wychowania dzieci.

Nie napisalam, ze zaszkodzi... :no::no: Napisalam tylko, ze zgadzam sie z Domiska ze niemowle karmione piersia nie musi dostawac nic innego do picia nawet do 6 m-ca... :tak: Oczywiscie kiedy sa upaly mozna dziecku dac troszke wody lub herbatki, ale tak naprawde wystarczy mu mleko matki... :tak: Niestety nie moge zgodzic sie ze stwierdzeniem, ze mlekiem matki dziecko sie nie napije... :no: wrecz przeciwnie... :tak: mleko na początku każdego karmienia zawiera wiecej wody i szybko zaspokaja pragnienie. Sycące jedzenie pojawia się nieco później... :tak: Co wiecej tak to natura sprytnie wymyslila, ze skład pokarmu dopasowuje się do pogody: gdy jest ciepło, zawiera więcej wody... :tak:

Domiska & Anulka_D fotki rewelacja!! :tak::-)

Ostatnia edycja:
Do góry