reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie ze Stanów

Ja w tym roku to o wakacjach moge zapomniec, a tak ogolnie to nie bylam 4 lata, bo moja najblizsza rodzina mieszka tu. W Polsce dalsza rodzinka, no i kolezanki, ktore zreszta coraz czesciej przyjezdzaja do Stanow na zakupy.:-D:tak:
Ale i tak tesknie za Polska. Nie macie pojecia jak bym sobie po lesie pochodzila, albo na Mazury pojechala.:-):-(

reklama
Juz... nikt wiecej nic nie napisze... :confused::-(

My tez planujemy wybrac sie na Floryde, ale dopiero w styczniu lub lutym... :tak::tak: Pod koniec wrzesnia jedziemy do NYC... nacieszyc sie PL jedzeniem i PL TV :-D:-p Juz nie moge sie doczekac... :-p:-) Jezdzimy tam kilka razy w roku. Moj M kocha NYC... zreszta ja tez :-) mieszkal tam kilka lat, ma tam rodzinke... :tak: Myslimy zeby sie tam przeniesc, ale czas pokaze... :-p;-):-) Sama nie wiem... z jednej strony bym chciala, ale z drugiej... tutaj widze ocean z okna, na plaze ide 2 minutki... caly rok czuje sie jakbym byla na urlopie... ;-):-p:rofl: No ale wszystko ma swoje plusy i minusy... ;-)

hej
czy orientujecie sie czy w USA mozna kupic wozki firmy emmaljunga?
bede wdzieczna za info
ewentualnie za jakies linki do sklepow z wozkami gdzie oplaca sie kupowac :)
polskie znam, amerykanskich nie a mam okazje zamowic stamtad wozek :)

pozdrawiam!

Witam!
Zalozylam ten watek pod inym nickiem i juz dawno o nim zapomnialam. To fajnie, ze ktos tu jeszcze zaglada. Czy ktoras z Was jest moze z IL?
Pozdrawiam serdecznie.

aga_wozniak skoro chcecie sie nacieszyc polskim jedzonkiem i polska tv to moze warto do Polski sie wybrac? :D kiedy byliscie ostatnio i kiedy planujecie leciec ?:)

ja mam kilka polskich programow wiec mi polskiej tv nie brakuje :D kuchnie polska czesto gotuje wiec tez tego nie brak :D a w razie czego to czego nie mozna przyrzadzic mozna zamowic przez netka wiec hihi nie moge narzekac w ogole :D:D

co do wozkow to niestety nie pomoge ;)

aga_wozniak skoro chcecie sie nacieszyc polskim jedzonkiem i polska tv to moze warto do Polski sie wybrac? :D kiedy byliscie ostatnio i kiedy planujecie leciec ?:)
ja mam kilka polskich programow wiec mi polskiej tv nie brakuje :D kuchnie polska czesto gotuje wiec tez tego nie brak :D a w razie czego to czego nie mozna przyrzadzic mozna zamowic przez netka wiec hihi nie moge narzekac w ogole :D:D
co do wozkow to niestety nie pomoge ;)

Ja nie bylam w PL od dwoch lat, moj M od ponad 6 i wcale nie chce tam jechac... ma tutaj rodzine i twierdzi, ze nie ma po co jezdzic do PL... ;-):-p ale zdecydowalismy sie jechac w przyszlym roku na Wielkanoc (odwiedzic moja rodzinke)... :tak: a w tym roku w grudniu PL (moi rodzice i siostra) przyjezdza do nas na kilka tygodni... :tak::-)

Ja rowniez gotuje PL potrawy... chodzi mi raczej o PL produkty, przede wszystkim PL chleb, kasza (uwielbiam kasze), pasztet, serki topione, jakies PL soki (przede wszystkim z czarnej porzeczki i "Kubus"), polskie gazety :-p:-D itd. Takich produktow u nas w OC nie mozna kupic... :no:

hej
czy orientujecie sie czy w USA mozna kupic wozki firmy emmaljunga?
bede wdzieczna za info
ewentualnie za jakies linki do sklepow z wozkami gdzie oplaca sie kupowac :)
polskie znam, amerykanskich nie a mam okazje zamowic stamtad wozek :)
pozdrawiam!

Ja nie slyszalam o takiej firmie... :no::no: Tutaj mozna kupic wozki firm: Graco, Schwinn, Baby Trend, Evenflo, Jeep :tak: Najpopularniejsza firma jest jednak Graco... :tak: przynajmniej w mojej "okolicy" ;-):-D

Ja nie bylam w PL od dwoch lat, moj M od ponad 6 i wcale nie chce tam jechac... ma tutaj rodzine i twierdzi, ze nie ma po co jezdzic do PL... ;-):-p

wow.. jestem pod wrazeniem:confused: jestescie tu dopiero kilka lat.. ale przeciez Polska to Wasza ojczyzna, Wasza corka jest Polka (nie chcecie jej pokazywac jej ojczyzny?), Twoja rodzinka jest w Polsce.. i mowisz ze Twoj maz twierdzi ze nie ma po co jezdzic do PL? mam nadzieje ze Twoje zdanie jest jednak zupelnie inne :-)

warunki zycia jak dla mnie sa identiko tu i w PL.. i mnie i mojemu mezowi ktory nawet polakiem nie jest a amerykaninem - bardzo sie Polska podoba! :-) no i w zyciu nie chcielibysmy zrezygnowac z podrozy tam i kontaktu z moja czescia rodziny :)
no i nasza corka jest w polowie Polka wiec chcemy jejj przedstawic jej druga ojczyzne :):-)

aga_wozniak super ze rodzice przylatuja! :D moi przylatuja na przyszle wakacje bo teraz zima my do nich :-) jakie plany macie na ich przyjazd?:D

wow.. jestem pod wrazeniem:confused: jestescie tu dopiero kilka lat.. ale przeciez Polska to Wasza ojczyzna, Wasza corka jest Polka (nie chcecie jej pokazywac jej ojczyzny?), Twoja rodzinka jest w Polsce.. i mowisz ze Twoj maz twierdzi ze nie ma po co jezdzic do PL? mam nadzieje ze Twoje zdanie jest jednak zupelnie inne :-)

O tak... ja zdecydwanie mam po co jezdzic do PL... :-D:-D i oczywiscie chcemy pokazac naszej corce PL i chcemy zeby mowila po polsku itd... :tak::tak:
To co napisalam wczesniej dotyczy tylko i wylacznie mojego M... on nie ma potrzeby odwiedzania PL... jemu jest dobrze tutaj, ma wszystko czego potrzebuje... mowi mi, ze moge sobie latac do PL z Sara kiedy tylko mam na to ochote, a on zostanie tutaj i bedzie zarabial na nas i nasze podroze pieniazki... ;-):-p:-D

... i w zyciu nie chcielibysmy zrezygnowac z podrozy tam i kontaktu z moja czescia rodziny :):-)

Jesli chodzi o kontakt z moja czescia rodzina to mojemu M wystarcza rozmowy na skype ;-):-p

aga_wozniak super ze rodzice przylatuja! :D moi przylatuja na przyszle wakacje bo teraz zima my do nich :-) jakie plany macie na ich przyjazd?:D

Na razie nie mamy konkretnych planow... :no: Na pewno bedzie duzo zwiedzania... :tak: a Swieta spedzimy na pewno w NYC... do grudnia cos jeszcze wymyslimy... ;-):rofl:

Ostatnia edycja:
aga_wozniak ale ci maz z tego twojego meza :-) my jestesmy pro rodzinni,mm uwielbia moja rodzinke lubi z nimi byc w kontakcie i sie z nimi widywac :D i wzajemnie i ja podobnie zjego :D w koncu moi rodzice sa jego rodzicami a jego moimi :-)

no no juz myslalam bo mowilas ze w polsce nie bylas od 2 lat - w sumie to kawal czasu ;-) :-(

aj a tego polskiego to wam zazdroszcze.. wasza Sara napewno bedzie nie miala problemu z polskim- u nas niestety troche problemu.. bo mala polski slyszy tylko jak ja do niej po polsku mowie.. poza tym wszedzie slyszy ang.. maz po ang, ja z mezem tylko po ang, niania po ang no i wszedzie w okolo ang:/ wiec troche kapa
poki co mowi w dwoch jezykach ale z niestety znaaaczna przewaga angielskiego
a gadula z niej ze az strach :-D

piszcie co tam u waszych dzieciaczkow :-)

reklama
Kropelka podaje Ci linki do sklepow gdzie mozna kupic wozki
Baby Strollers - Babies"R"Us
Strollers : Baby : Target
Walmart.com: Baby: Strollers
Tutaj gdzie mieszkam mam caly czas stycznosc z jezykiem polskim, jest polski kosciol, polskie sklepy i sobotnio-niedzielna polska szkola jest i tez mnostwo Polakow. Ja mam nie daleko na Greenpoint i tam lubie jezdzic, bo jest jeszcze wiekszy wybor polskich produktow.
Dominska wydaje mi sie, ze twoja corcia przy Tobie jednej mowiacej po polsku moze nauczyc sie tego jezyka. Takie male dziecko wchlania wszytsko jak gabka. U mojego bratanka (4 lataka) byl problem z jezykiem angielskim, bo wszyscy wkolo mowili po polsku, ale odkad zaczal ogladac amerykanskie bajki, szybciej dogadasz sie z nim po angielsku niz po polsku. tak wiec glowa do gory jak bedziesz chciala to nauczysz swoja corke swojego jezyka:-):-D

Do góry