reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie z Łodzi

reklama
Kinia ja Ciebie tez pamietam:-)

Bartus dobrze....ladnie rosnie....ostnio jak bylam z nim na kontroli to wazyl 9400 i mierzyl 70 cm, jest wesoly,lubi sie smiac ale lubi tez postawic na swoim i jak cos mu nie pasuje to jest ryk i wymuszanie;-)
Urodzil sie 2 stycznia w Matce Polce. Fajnie pelza po mieszkaniu...jeszcze nie raczkuje ale to chyba moja wina bo cale wakacje spedzilismy na wsi i troche za duzo byl na raczkach i chyba przez to to opoznienie w raczkowaniu. Za to fajnie robi i mowi "papa" :-)

A jak tam twoja Dzidzia??

Kinia ja Ciebie tez pamietam:-)

Bartus dobrze....ladnie rosnie....ostnio jak bylam z nim na kontroli to wazyl 9400 i mierzyl 70 cm, jest wesoly,lubi sie smiac ale lubi tez postawic na swoim i jak cos mu nie pasuje to jest ryk i wymuszanie;-)
Urodzil sie 2 stycznia w Matce Polce. Fajnie pelza po mieszkaniu...jeszcze nie raczkuje ale to chyba moja wina bo cale wakacje spedzilismy na wsi i troche za duzo byl na raczkach i chyba przez to to opoznienie w raczkowaniu. Za to fajnie robi i mowi "papa" :-)

A jak tam twoja Dzidzia??

Aniwar, moja Duśka waży tyle co Bartuś mniej więcej i ma ok 75 cm, jest wesoła, ale potrzebuje strasznie dużo uwagi, jak tylko zostawiam ją na dwie minuty samą w pokoju7 to bankowo coś nabroi, wyciągnie wszystko z szafek, albo wejdzie na kanapę, czy fotel i próbuje wspiąć się na stół, trzeba mieć przy niej oczy dookoła głowy, także z jednej strony ciesz się, chwilami spokoju, że Bartuś jeszcze nie chodzi, bo później zobaczysz, że będzie wszędzie i to w mgnieniu oka. Co do raczkowania to tak naprawdę jest to indywidualna sprawa każdego dziecka, Nadia np, dopiero po 7 miesiącu zaczęła siadać :) A później poszło jak burza wszystko.

aniwar witam:)
u nas dzisiaj Uśka wygląda trochę jak wielokropek:) siły odzyskała całe i nabyła nowych:p łapie się wszystkiego i wstaje, biega za pchaczem i wszędzie jej pełno:)
Najważniejsze, że samopoczucie dobre, a wielokropek może być fajnym wspomnieni9em jak będzie starsza - koniecznie utrwal to na zdjęciu ;))

No to trzymajcie za mnie kciuki w sprawie pracy, oby udało się. Miłego dnia.

Witam sie z ranka:-)
my na nogach od 5 Bartus wlasnie drzemie:-)
Kinia powodzenia:-) a gdzie masz rozmowe??
Zea dobrze ze to tylko 3-dniowka i macie juz ja z glowy:-) a kazde dziecko ja przechodzi??

nancy też tak myślałam, ale "Za przyczynę rumienia nagłego uznano wirusa (HHV6- human herpesvirus 6, występującego w odmianie A i B)." Więc gdzieś wyczytałam, że jak dziecko ma pecha to przechodzi 2 razy...a znając nasze szczęście i tendencje do chorób Uśki...
kinia jak rozmowa?

Witam. Wczoraj już późno wróciłam, nie miałam siły wchodzić na bb. Rozmowa i ogólnie 2 etap poszły świetnie. Od poniedziałku masz 6 dni próbnych, jak się spiszę wtedy podpisuję ze mną umowę. Muszę zacząć szukać kogoś do opieki nad Nadką, bo niestety nie mam z kim jej zostawiać. Tylko jak ja widzę cennik opiekunek od 10 zł za godzinę to jestem przerażona, bo niestety wiadomo, że na początku nie zarobię tyle, żeby dać opiekunce z 1200 zł. A kluby malucha? Ok 800zł miesięcznie plus dodatkowo ok 11-14zł na dzień za wyżywienie.... I jak tu człowiek, który nie ma rodziny w okolicy ma zorganizować opiekę dla dziecka? Przeraża mnie to.

reklama
Kinia gratuluje ze udalo sie z praca:-)
To prawda ceny opiekunek sa starszne...moze tak jak pisze zea uda sie do panstowego...trzymam kciuki:-)

Do góry