Viola240, moim zdaniem podjełaś słuszna decyzję.
Trzymam kciuki ;D ;D ;D
Zresztą ja także słyszałam, że wcale nie trzeba odstawiać, dziecka od piersi, będąc z drugim w ciązy.Jak uda mi się znależć to wkleje adres zebyście mogły poczytac.
Co raz częściej spotykam sie z opiniami, że mała różnica wieku pomiędzy dziećmi jest w porządku, co i dziećom wychodzi na dobre. W moim przypadku jest 2 lata i 2 miesiące róznicy.Tak jak napisłam są momenty kiedy mam dość, nie mam siły.Ake chłopcy to rekompensują./Widzę jak Oskarek wodi wzrokim za Kamilem, jak cieszy się na jego widok jak zanosi się śmiechem kiedy młodszy brat sie wygłupia
.Kamilek w ogóle nie jest zazdrosny o młodszego brata.Owszem zdarza sie że nie pozwała Oskarowi wziąść którejś swojej zabawki, no alw w końcu nie ma jeszcze trzech lat. Jeszcze nigdy go nie uderzył.Przychodzi do niego, ściska go, cłuje i mówi , że kocha go. I jestem bardzo zadowolona.Ja planowałam różnicę wieku około 4 lat, stało się inaczej i bardzo się z tego ciesze i każdemu polecam. Nieprawda jest że taki dwulatek nie pomoże mamaie, przy rodzeństwie, wystarczy, że cos poda - krem czy pieluszke cokolwiek.To juz jest pomoc. Początki na pewno sa najtrudniejsze, ale mój kamilek ma kuzyna starszego o niecałe dwa lata. Jak sa obaj to jak by dzieci nie było. Super się razem bawią. Fakt, faktem, że bałaganią jak nie wiem co.Jakby tornado przeszło przez mieszkanie, ale jak są razem ja mam chwile spokoju.
Może tak być, że u Ciebie będzie inaczej, ale trzeba być dobrej mysli. Ja tez się bałam, jak sobie poradze, ale tak jak mówie wszystko jest ok.
Ja jestem z Toba
Oj Anus wydaje mi się, że mozesz mieć racje.