reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie z Łodzi

tweety- a mozesz napisać, jak ta koleżanka załatwila cc? No jak, to raczej się domyslam, ale z którym lekarzem? czy z tym, który akurat był na dyżurze?

Wg Pol. Tow. Gin. in vitro jest wskazaniem do cc, jesli takie jest zyczenie pacjentki- sam widziałam taki zapis, nie wiem, czemu lekarze mówią inaczej i nie przestrzegają tego...

kasia- ajaka masz wadę? ja jestem krótkowidzem, ale to podobno tez nie jest wskazaniem do cc i nie respektują tego...

reklama
Olutka wiem że do -4 można rodzić normalnie, ja mam -6 i już mam zaswiadczenie od okulisty a poza wada ważny jest stan siatkówki, a u mnie cos tam jest nie tak. wiec dlatego mam miec cesarkę

Dziewczynki !

Dlaczego tak bardzo zależy wam na cesarskim cięciu?

Ja mając wybór z całą pewnością wybrałabym poród naturalny, w taki zresztą sposób urodziłam swoją córeczkę. Uważam ,że poród naturalny ma jednak wiecej plusów niż rozwiązanie operacyjne.

ja z calych sil chce rodzic naturalnie i nie planuje nawet znieczulenia (jak bedzie, czas pokaze). a cesarskie ciecie to przeciez operacja. i nie pozostaje ona bez echa dla naszego organizmu. dlatego bez wskazan medycznych jest raczej niewskazana, tak mi sie wydaje...

a rodzic bede w CZMP

padiqq, lil kate ja myślę podobnie jak Wy :-) I choć miałam bardzo ciężki poród to cieszę się, że nie był to jednak poród operacyjny.
Ale szanuję wybór dziewczyn...

Natomiast kochane ciężarówki - coś mi się przypomniało - Krekora mówił mi w szpitalu jak leżałam, że gdybym rodziła pół roku później to bym się już mogła załapać na prywatną klinikę, którą mieli założyć różni lekarze z CZMP (bo ja z kolei chciałam rodzić w prywatnej klinice, choć naturalnie, a żadnej w Łodzi wówczas nie było). Może już powstała takowa?

Leika, z tego co wiem to niestety nie ma jeszcze takiego miejsca w lodzi bo sie dowiadywalam. a szkoda. bo chetnie bym zaplacila za komfortowe rodzenie. wogole wkurza mnie fakt ze nie mozna "legalnie" opłacic poloznej zeby miec ja do swojej dyzpozycji tylko jakies chore zalatwianie po katach:wściekła/y:

Witam mamy z lodzi my siwerzo po porodzie .. porod sn w madurowiczu i jestem bardzo zadowolona moge rodzic znow za rok...hihihihihi
niestey to jaki jest porod jest bardzo wazne i chyab nie warto ryzykowac jakis strasznych doswwiadczen.. a co do prywatnych to zdania sa podzielone ja nikomu nie placilam nikogo nie znalam i bylo ok... zalezy od miejsca .. i oczywiscie ludzi
zycze pozytywnych wspomnien...
:-)

Już Mikołaj grzeje sanie,
czego pragniesz niech się stanie,
każde z marzeń skrytych w śniegu niech Mikołaj spełni w biegu....

Zdrowych , wesołych , pełnych miłości i rodzinnego ciepła ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA

życzą

Zuzanka, Marzenka i Grześ

Ja również chciałam życzyć Zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Wszelkiej Pomyślności w nadchodzącym Nowym Roku wszystkim łódzkim - przyszłym i obecnym mamusiom :-)

reklama
Wszystkim Mamusiom z Łodzi i ich prześlicznym pociechom chcemy życzyć świąt...prawdziwie świątecznych,ciepłych w sercu,zimowych na zewnątrz,pełnych miłości i radości,jaśniejących od pierwszej gwiazdki niosącej nadzieję na następny rok...

Kasia,Zuzia,Mariusz.

Do góry