reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

Ja znam, opiekował się mną gdy leżałam na patologii ciąży przez 1,5 miesiąca w Matce Polce. Jeśli będziesz rodzić na jego oddziale, na medycynie matczyno-płodowej (tam rodziłam) to naprawdę nie masz się czego obawiać. Personel fajny, profesjonalny i życzliwy.
Ale zaznacz przy przyjmowaniu do szpitala, że chcesz koniecznie na Medycynę matczyno płodową, pozostałe dwa oddziały już nie są takie fajne...
Dziewczyny ja rodziłam w Matce Polce na "1", i przyznam że nie jestem źle nastawiona... leżałam 2 tyg przed porodem i jak na taki wielki szpital nie było najgorzej ( wcześniej rónież leżałam na Matczyno-płodowym i tam mi się średnio podobało). Najmilej wspominam jednak już oddział noworodków "1" super babeczki (oczywiście były wyjątki :baffled: ). Skończyłam cesarką - ale ja za to upierałam się przy naturalnym.. jednak się nie udało :no:

reklama
fusik, ja z kolei dwa razy wczesniej leżałam na jedynce i nie za dobrze wspominam ten oddział ;-) Ale jak zwykle, tyle opini ile osób :-D

ja tez rodziłam na jedynce w ICZMP i wspominam dobrze. lezałam tam ponad miesiąc. polozne wszystkie przesympatyczne, no prawie wszystkie :-D tylko lekarze, a właściwie tylko ordynator, nie potrafil rozmawiac z pacjentką, ktora za wszelką cene chciala jeszcze byc jak najdluzej w ciązy(czyli ze mną)... ale to zupełnie inna historia...

Hej Mamusie!! Jestem w 26 tygodniu ciąży i będe rodzi w CZMP. Powiedzcie mi coś na temat dr. Niwalda i ogólnie rodzenia w CZMP, bo słyszałam że połozne i pielegniarki sa okropne, a mnie czeka cesarka więc nie wiem czy rodzi tam czy moze jednak gdzies indziej?? Pozdrawiam :):-)

kasia- a jakie masz wskazania do cesarki? Jesteś 4 tygodnie przede mną, ja też zamierzam rodzić w MP, jestem po in vitro. A ty prowadzisz ciązę u Niwalda?
Pozdrowienia dla wszystkich!:-)

Witam nowe zaciążone :)
Niwald i Radwan pracują na rozrodczości i przy porodach nie są.
Olutka moja koleżanka w lutym rodziła po in vitro i mówiła, że in vitro wg NFZ nie jest wskazaniem do cesarki. Ona sobie załatwiła i miała cesarkę, ale jak przyjechała, na izbę przyjęć z bólami to szykowali ją do porodu naturalnego.

reklama
To mozecie mi polecic jakiegoś lekarza który dobrze wykonuje cesarki?? bo myslałam ze Niwald moze to robic, a poza nim to nikogo w CZMP nie znam :(
2H9Mp1

Do góry