reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

Ulik,
Julka na miodek reaguje pozytywnie - być może dlatego, że "nie chrzczony" ;)

Irlandia,
Ogólnie moja Mycha uczulona jest na środki odkażające wodę -> chlor :( Od maleńkiego kąpana była w wodzie ze Stoków - męczarnia! - po zmianie mieszkania i ujęcia wody poprawiło się na + i od zeszłego roku kąpie się w wannie :)
AZS ma przeniesione genetycznie po tatusiu - on też jest od dziecka atopowcem :( i cierpiał prawie całe życie bo kiedyś lekarze przy AZS'ie zalecali osuszanie skóry i długie kąpiele odkażające w "kali" teraz używa tylko kosmetyków dla alergików i żona prasuje mu ubrania po dwóch stronach ;) - w ramach rozrywki ;D Oj, ciężko z dwoma AZS'owcami w domu..

Kosmetyki, których używaliśmy:
Balneum - słabe działanie..
Oilatum - wróciliśmy po Musteli i narazie to masz codziennik :) - sprawdza się :)
Mustela Stellatopia (zepsuła się po przejęciu produkcji przez inne labolatorium, niestety :( )
SVR - Topialyse - może być acz..
La Roche Posay - Lipikar - totalne rozczarowanie! Nie wart swojej ceny -> uwaga: subiektywne odczucie..

Leki recepturowe:
Maści steroidowe - krótkie serie, gdy już nic nie pomnagało..
Maści witaminowe - natłuszczające, czasem używaliśmy..
Elocom - zwłaszcza na wyjazdach ale używany krótko i rozważnie..
Elidel - zaskoczył mnie pozytywnie :)

Inne:
Fenistil Gel - przy slinym świądzie - gdy już nic innego ie pomagało

Czasem świąd był tak nasilony, że niestety podawane miała:
Hydroxyzyna - przed snem
Diphergan
Zyrtec - bierze seriami.

No i kto da więcej? ;)

Zauważyłam, że ostatnio Julka ma zmiany po orzeszkach ziemnych (czasem niewielkie ich ilości znajdują się w czekoladzie więc trzeba uważnie czytać skład łakocia zanim podamy je dziecku) i glutaminianie sodu (precz z Vegetą!).

Dzisiaj jest trochę cieplej.. Julka twierdzi, że Muminki przegoniły Mukę i stąd to ocieplenie ;)

Pozdrowionka ciepluchne :)

reklama
Irlandia pisze:
Przeziębienie "wykrakałam"! Wylazło mi w postaci opryszczki ma ustach. Mam sie czegoś obawiać? Bo nie wiem co o tym myśleć.

Nic sie nie martw, opryszczka w ciązy nic nie grozi.
Wiem bo sama miałam i pytałam gina ze strachem w oczach :)

Dzisiaj rano obudzilam się z "zapasową głową" ;) po uważnych oględzinach z zastosowaniem lusterka stwierdziłam, że to ogromniaste zimno :( no i nici z podwjnego IQ ;)
Kupiłam w aptece Herpex - cieszyłam się, że nie wydałam fortuny na Zovirax ale.. skardziono mi w aptece rękawiczki.. NOWE! kupiłam w Solarze za majątek :( więc drogi okazał się być ten lek na zimno - którego teraz po stokroć nienawidzę... buuuu :(

czesc :)

ja zimna nie miewam ale azs wynagradza mi po stokroc tę przyjemnosc ;)

remont sie oczywiscie przedluzyl, a na dodatek okazalo sie ze stara lodowka sie nie zmiesci bo sciany sa krzywe i brakuje 2 cm :mad: na szczescie w perspektywie jest nowa-tesc chce zasponsorowac - tylko nie wiadomo kiedy i ile bedziemy funkcjonowac ze stara w salonie... w zwiazku z tym nie mam mozliwosci urzadzenia pierwszych ur mojemu synkowi :( :( :( :mad: :mad: :mad: pomyslalam ze moze sprawie JEMU przyjemnosc (a nie gosciom jak to zwykle bywa na ur tak malych dzieciaczkow) i zabiore go do jakiejs sali zabawa. pytanie brzmi wiec-
gdzie w LDZ jest fajna sala?? i czy on nie jest za maly?? poradzicie?? pliz :)

Agawa czyżbym wirtualnie Ci sprzedała moją? Mnie już mija, na szczęście! Tak czytałam o tych lekach na AZS i myślę sobie, że tak na dobrą sprawę to tylko zaleczanie objawów a i to nie zawsze skutecznie. Tylko wspólczuć Wam takiej dolegliwości. A jeśli chodzi o La Roche Posay to rzeczywiście są i zwolennicy i przeciwnicy, jak każdych kosmetyków. Ja najbardziej lubię serię Effaclar na trądzik bo faktycznie mi pomogła i Hydraphase bo genialnie nawilża - szczególnie w szpitalu. ;D
A tak swoją drogą co za apteka, że w niej kradną. Bo rozumiem coś zostawić, ale żeby ktoś to sobie wziął???
Ulik mnie się wydaje, że synuś jeszcze trochę za mały na salę zabaw. Ale to tylko skromne zdanie niedoświadczonej ciężarnej... :D Ale powiem Ci, że w tej sytuacji też miałabym problem co zrobić. A może któreś z dziadków zgodzą się urządzić przyjęcie wnukowi? Chociaż skromne, ale z dmuchaniem świeczki. A kiedy ten wielki dzień?

dziewczyny moze wiecie gdzie sa sklepy z wozkami dla dzieci,najbardziej mnie interesuje wozek trojkolowy ale niewiem gdzie mozna taki kupic.no i te sklepy zeby nie byly jakies super drogie.oczywiscie w lodzi

helunia,
Jeżeli chodzi o trójniaki ;) to co ludź to inna opinia.. ja miałam trójniaka z Chicco - prowadził się ok. jeszcze fajniej się go prowadziło na rolkach ;) - hamulec był rewelacyjny ale to wózek-kobyła :( Poziom regulacji wózka pozostawiał wiele do życzenia.. Julka siedziałą w nim jak w kaplule czasu ;) - co chwilkę siadała na sztywno :( bo było jej niewygodnie i nic nie widziała :(
Piszę to po to abyś jeszcze na spokojnie przemyślała sprawę z trójniakiem bo ja też byłam napalona i gdybym w czas pomyślała na trzeźwo może nie naderwałabym ścięgna przy wnoszeniu go na piętro ;) Wóżki wyglądają fanie ale w zimie wcale nie są takie rewelacyjne :(

Gdzie teraz można wózeczki zakupić to nie podpowiem :(

Witajcie.Nie było mnie długo, bo moim domu krąży chorubsko. :(. Niestety.
Najpierw mój mąż,miał innfekcję a od wczoraj Oskarek.Ma straszny kaszel i do tego temperaturę.Na szczeście nie jest bardzo marudny.
Jutro czeka Nas kolejna wizyta u lekarza.Bylismy w ubiegły wtorek na szczepieniu.
Oskarek wazy 11,230 kg i ma 78 cm.

Co do wózków HELUNIA, to wiem ze duzo sklepów jest na Brukowej, jest tam kilka hurtowni z artykułami dla niemowląt, np. SŁOŃ.Niestety numerów nie pamiętam, w CZMP też jest duży sklep z wózkami.
Jeśli jeszcze mi się coś przypomni, to napiszę.

reklama
Do góry