reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie z Łodzi

lekarze to czasem wymyslaja bo nie miesci im sie w glowie ze dziecko moze nie byc standardowe , np moja neorolog jest naprawde spoko babka, ide do niej w czerwcu, on jak ostatnio widziala macka powiedziala ze nie ma sie czym przejmowac dzieci rozwijaja sie roznie, ale ona nie widzi nic niepokojacego w odroznieniu do innych lekarzy ktorzy kieruja sie niskim apgarem mojego syna, i dziwia sie ze nic mu nie jest i nie mial wiekszych problemów , wylewow itp.

tak w lipcu mam inna p.dr w poradni rehabilitacyjnej ale moze uda sie isc wczesniej bo nie pokoji mnie to jego siedzenie krzywe. Poza tym śmiga jak szalony na czworaka.

A ja mam znowu problem z rana po cesarce w jednym miejscu zrobila mi sie taka mala ranka, moze to jakies zrosty..same problemy mam z tym zdrowiem powiem wam ze powoli sie zalamuje, bo nie moge znalezc porzadnego lekarza co by uwzglednil inne czynniki mojego zdrowia w leczeniu.

reklama
hej dziewczyny, nie martwcie się - każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Moja od jakiegoś miesiąca z pleców hop na brzuszek. Ale za to wcale nie jest zainteresowana stopami.
Marysia868 ja mam bardzo fajną Panią Internistę, ale prywatnie w LUX-MED. Nie wiem czy przyjmuje gdzieś na NFZ.
Dziewczyny mam do was pytanko: jak ubrać 5 miesięcznego malucha w taką pogodę jak dziś? Na spacerze widziałam różnie dzieciaki poubierane: samo body, polarek + kocyk.
I jeszcze jedno: kiedy przesadziłyście maluch do spacerówki? Moja zaczęła mi strasznie wariować na spacerze. No i nie wiem czy jej za gorąco czy może po prostu nudzi się w gondoli?

Na spacery możesz spokojnie zakładać body z krótkim rękawem, jakąś bluzeczkę z długim i spodenki lub rajstopki. Na to jakiś leciutki kocyk. A jak uznasz ze jej za ciepło to ją odkryjesz i już. Później jak temp w słońcu będzie przekraczać 30st wystarczą same body i przykryć tetrą lub flanelką. Co do przejścia na spacerówkę to jeszcze się może trochę wstrzymaj, ale myślę że jak Daria będzie miała jakieś 7 miesięcy i będzie sama siedzieć w miare stabilnie, możesz ją przerzucić na spacerówkę.

Zea co do ubioru to moja jest niewiele starsza i ja ją ubieram tak: body z długim plus koszulka z krótkim na to (mamy więcej krótkich niż długich koszulek, albo body krótkie, bluzeczka długa),spodenki lub legginsy, skarpetki cienkie i buciki, bez kocyków, bo przecież dziecko się zapoci. Na główkę czapusia. Do spacerówki już od 4 miesiąca Nadia była przeprowadzona :) Krzyki były w gondoli straszne, więc poowijana kocem w spacerówce jeździła zimą :D

U mnie z bioderkami wszystko jest już dobrze. Koniec stresów. Teraz się martwie bo Adaś dzisiaj wcale prawie nie siusiał. Nie pije nic poza moją piersią. Jak myślicie czy to jest przyczyna?
Próbuje mu podawać wodę z glukozą za pomocą kuba niekapka, dużego kubka, kieliszka i łyżeczki, ale to jest zaledwie kilka kropel....

marysia868 moja interniska też jest bardzo fajna. Przyjmuje w przychodni na Tokarzewskiego. Nazywa się Wilmańska. Nie wiem czy przyjmuje prywatnie. Na jakim etapie jesteś z odstawianiem maluszka od piersi?

w sumie ciezko powiedziec bo narazie procz mojego mleka niechce innego pic, z butelki pije sok i wode z cukrem, ale mleka nie. je kaszki ale mlekiem i tak z cyca musi sobie dopchac. narazie staram sie odstawic go w dzien..ale nie wiem czy to odstawianiem mozna nazwac..narazie porazka.
Kupilam nan mleko i kazdego dnia probuje.

Byliśmy dzisiaj w galeri w tesco byly sliczne spiochy po 10zł i takie duze jak na mojego szkraba, i i kupilismy sliczny zielony szlafrok dla niego.

Czesc.
Czy mozna sie do was dolaczyc??

Przeprowadzilam sie do Łodzi i obecnie jestem w trakcie poszukiwania lekarzy specjalistów, przedszkola.

reklama
Do góry