reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie z Łodzi

Cześć Bchuchatki :))

Kinia, przyjmij spóźnione ale szczere zyczenia urodzinowe. Duuuuuużo usmiechu, zdrówka i miłooooości :)))) A z teściowymi, nawet tymi najfajniejszymi to często tak wychodzi :DDD Wiem z autopsji :))
Aniutka, Tobie też wszystkigo co najlepsze z okazji imienin :)))) Mam nadzieję, że w tym włąsnie momencie przytulasz już swojego dzidziusia :))))

Co do włosów, to moje są już straaaaszne. Mam odrosty i fryzura juz przypomina szope ale do fryzjera wybieram się w połowie sierpnia, żeby być ładna na przyjście na świat Maleństwa :))
Dziewczynki, czy dostałyście juz skierowanie na posiew z pochwy na obecność paciorkowca ??? Ja wczoraj miałam wizyte u gina, i ta kazała mi zrobić w 35tc.

A co do pogody, to ja jestem happy. PO opuchniętych nogach pozostało wspomnienie. Śmigam w baletkach, a to że jeszcze z parasolką w ręku to szczegół :DDDD AAA i jeszcze się pochwalę, że na tej diecie cukrzycowej schudłam 4 kg. Gin mnie uspokoiła, że to dla Małej nie jest groźne, bo ona i tak zabierze co jest jej potrzebne, wiec jestem szczęsliwa, bo jest duża szansa że zasaz po porodzie wrócę do wagi sprzed ciązy :)))) W tym momencie jestem tylko 7kg do przodu :)))

Milego dzionka :)

reklama
kasfree dziękuję za życzenia, jeżeli chodzi o badanie to jeszcze skierowania nie dostałam, ale w poniedziałek idę do ginki, więc zapewne mi da wtedy ;) Zazdroszczę Ci,że tak ładnie schudłaś i faktycznie po porodzie szybko zrzucisz jak masz tak mało nadprogramowych kilogramów.
dymelek to poszalejecie sobie z mężem zapewne ;) Miłego wyjazdu już dzisiaj życzę i mam nadzieję, że pogoda się zmieni, żebyście słoneczka trochę mięli.

Właśnie odebrałam swoje wyniki krzywej glukozowej. Niestety po 1h mam 155 cukier, później po 2 spada do 105. Nie wiem co o tym myśleć, bo na czczo miałam tylko 69. Może coś wiecie na ten temat? kasfree jakie ty miałaś wyniki?
Zdenerwowała się tym wszystkim, bo mogłam wcześniej zrobić to badanie. Jadłam słodycze nie wiedząc że szkodzę maluszkowi :-(. Jutro mam wizytę, ale chyba dostanę kręćka do tego czasu.

Dymelek, a przy jakim obciązeniu ??? 50 czy 75g glukozy ????jeśli takie mialas przy 50g, to na 100% gin odeśle Cię na powtórkę i zleci 75g. Jeśli piłaś 75g , to masz ok. Ja miałam 171 po 2h od wypicia 75g glukozy (norma jest 140).

kasfree bardzo ci dziękuję.Piłam 75g glukozy. Mam nadzieję, że masz rację. Jestem na tyle zdenerwowana, że mam problem z odnalezieniem jakiś konkretnych informacji na ten temat w internecie. Może mogłabyś napisać jaki cukier powinien być po 1h po wypiciu 75g glukozy.(Ty na pewno już wszystko wiesz na ten temat ;-)) Będę ponownie bardzo ci wdzięczna. Nawet nie wiem co powinnam jeść jeżeli to cukrzyca ciążowa. Ostatnio jak na złość miałam wielką ochotę na słodycze i dość dużo ich jadłam. Teraz jestem przerażona tym, że mogłam szkodzić swoim nierozsądnym zachowaniem Maluszkowi. Chyba nigdy bym sobie tego nie wybaczyła. Jestem już w 29 tygodniu ciąży. Mogłam to badanie zrobić wcześniej, ale nie przyszło mi do głowy, że mogę mieć jakiś problem. Na początku ciąży cukier miałam 80, więc nie wysoki.

Dymelek, nie panikuj :)) To badanie zleca się w koncu drugiego trymestru, więc jesli miałoby wcześniej jakies znaczenia, to raczej byłoby inaczej :))) Poza tym na 100% masz dobry wynik, bo przy 75g górna granica po 2h jest 140, a Ty masz dużo mniej :))) Także głowa do góry :)) A to, ze po godzinie masz wysoko (chociaz tez w normie), to nic dziwnego, ważne jest że póxniej poziom spada :)))

Dymelek, nie wiem ile powinno byc po godzinie, bo przy 75h znaczenie ma po 2h... Ja jak robiłam krzywą z obciązeniem 75g, to w ogóle nie miałam pobieranej krwi po godzinie tylko odrazu po 2h :))

Dymelek krew pobrali Ci po godzinie pewnie z rozpędu także tym wcale się nie przejmuj. Najważniejsze, że na czczo i po 2h jest dobry wynik. A po godzinie to tak samo jak mi przy morfologii dzisiaj OB pobrali i wynik miałam 84 ;D Co jest dużo ponad normę i to w ciąży jest normalne, ale niedoinformowany lekarz pierwszego kontaktu postanowił mi zlecić to badanie :D

reklama
Na szczęście lekarka potwierdziła to co dowiedziałam się na forum. Dzisiaj ze spokojnym sumieniem mogę jechać nad jezioro. Cieszę się bardzo z tego wyjazdu. Niestety mąż jest w złym humorze, bo musi szukać nowej pracy po powrocie. Mam nadzieję, że to nie zepsuje całego pobytu :-(, a prace znajdzie szybko. Teraz kiedy potrzebne są pieniądze, przytrafia się coś takiego.......

Do góry