reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

Mnie się przedszkole na Okrzei bardzo podoba. Mój chrześniak tam chodzi. Dziś np. były uroczystości dnia babci i dziadka. Była moja mama i ponoć świetna impreza. Poza tym w żadnym aleksandrowskim przedszkolu nie ma tylu imprez co tam, są urodziny dzieci, spotkania z teatrzykami, wycieczki, imprezy, rodzice sa bardzo wciągnai w pracę przedszkola, wiele się dzieje. Mocno jestem na bieząco, bo mój chrześniak to syn mojego brata i moja mama wiecznie opowiada jaki Maks zadowolony. Moi rodzice często odbierają Maksa i twierdzą, ze to nie problem, przedszkole dba o czytość i dlatego rodzice nie wchodzą na salę. W Sielankowie też rodzice czekali na dzieci w szatni. Ze swoich przedszkolnych czasów na Łęczyckiej też pamiętam, ze po dzieci się nie wchodziło na sale.
Ana - Olo już nie chodzi, bo bardzo chorował a że moja mama jeszcze daje radę to nie robiliśmy nic na siłę. Zacznie od września, mam nadzieję że blizej, właśnie na Okrzei.

Teraz jest troszke inaczej na łeczyckiej, tam tez dzieci maja wiele atrakcji, od wrzesnia byli juz raz w teatrze, raz w kinie, raz teatrzyk byl w przedszkolu, maja wyjscia np. do piekarni aby zobaczyc co i jak sie robi, byla impreza andrzejkowa z roznymi atrakcjami no i obowiazkowo mikolaj:tak:Urodziny dzieci tez sa, nawet skladalismy sie po 15 zl, na prezenty bo kazdy maluszek w dniu swoich urodzin cos dostaje od grupy. Teraz normalnie jak wchodzilam po Zosie, to wchodzilam na sale i prosilam mloda, widzac przy pokazji co robi pani, i jak sie zocha bawi. Jak narazie w jej grupie byla jedna impreza-wigilijka gdzie dzieci robily przedstawienie, potem bylo ciaco, kawa czy co tam sobie kto ccial, jutro jest dzien babci i dziadka, i tez jest przedstawienie, a potem slodkosci, ze wzgledu na malo czasu nie pieke zadnego ciasta, ku[pilam cukierasow i pierniczkow;-)Na koniec roku co roku wiem ze jest taka mega impreza, w tym roku bylam obadac i bylo bardzo sympatycznie

Zyrafka oby tylko na katarku sie skonczylo, moj lekarz zawsze mi powtarzal jak sa pszczoly to jest miod...no a czas jaki teraz mamy tez robi swoje , wirusiska lataja w powietrzu:(

Ostatnia edycja:
reklama
witam

zyrafka - współczucia...z takim malenstwem trzeba uważać a jak jedno chore to czesto i drugie łapie..zdrówka dla maluszków
u mnie teraz tez obydwaj chorzy...masakra

ana - kope lat:-pno własnie..dwie klatki dalej a my wciaz tylko w biegu sie widujemy hehe:wściekła/y:dla was tez zdrówka:tak:

magda obu staś po szczepieniu był spokojny i w nocy nie wojował;-) a ja tez pamietam i z wlasnego dziecinstwa i z przedszkoli damianka ze rodzice nie wchodzili na sale tylko ktos przyprowadzał..i mi sie wydaje ze to jest wlasnie bardzo dobre:sorry:

ja to nie wiem co u nas bedzie z przedszkolem...w lodzi ponoc masakra jesli chodzi o miejsca.....a nasze osoedle nalezy jeszcze do lodzi chociaz w zasadzie miesci sie w aleksandrowie...w ktorym pewnie nie bedzie szans na przedszkole:crazy:poki co Paweł zapisany jest na 2010 rok do prywatnego na romanowie....ale nie wiem do konca jak tam jest...zobaczymy jak juz bedzie na tyle daleko by sie tym interesowac. narazie chyba jeszcze ten rok i tak posiedze z nim w domu:tak:

witam

zyrafka - współczucia...z takim malenstwem trzeba uważać a jak jedno chore to czesto i drugie łapie..zdrówka dla maluszków
u mnie teraz tez obydwaj chorzy...masakra

ana - kope lat:-pno własnie..dwie klatki dalej a my wciaz tylko w biegu sie widujemy hehe:wściekła/y:dla was tez zdrówka:tak:

magda obu staś po szczepieniu był spokojny i w nocy nie wojował;-) a ja tez pamietam i z wlasnego dziecinstwa i z przedszkoli damianka ze rodzice nie wchodzili na sale tylko ktos przyprowadzał..i mi sie wydaje ze to jest wlasnie bardzo dobre:sorry:

ja to nie wiem co u nas bedzie z przedszkolem...w lodzi ponoc masakra jesli chodzi o miejsca.....a nasze osoedle nalezy jeszcze do lodzi chociaz w zasadzie miesci sie w aleksandrowie...w ktorym pewnie nie bedzie szans na przedszkole:crazy:poki co Paweł zapisany jest na 2010 rok do prywatnego na romanowie....ale nie wiem do konca jak tam jest...zobaczymy jak juz bedzie na tyle daleko by sie tym interesowac. narazie chyba jeszcze ten rok i tak posiedze z nim w domu:tak:
to cyba do tego przedszkola gdzie codzila przez krotki czas Zosiulina:tak: Wiesz co moja ciotka pracuje w przedszkolu na okrzei, druga na leczyckiej, jakby co to moglabym pogadac, wiem ze wlasnie byly wielkie problemy z przyjeciem dziecka z rabienia (na przeciwko mojego bloku maja dom-to juz rabien:-)) ale ze pracowala w przedszkolu jakas ich dobra znajoma zalatwila wszystko i chlopaszek poszedl wlasnie na okrzei. Tam na romanowie, to przedszkole jest bardzo ladne, pewnie duzo sie tam pozmienialo, ja na poczatku bylam bardzo zadowolona, potem niektore rzeczy mniej mi sie podobaly, ale zawsze jest tak ze wszystkim nie dogodzisz:-D
Jutro wyruszamy pierwszy raz w dluga podroz z malym, troche sie boje ale kiedys musi byc ten pierwszy raz....

Madga Ty się nie chwal takimi znajomościami ;-) bo jeszcze inni się do Ciebie zgłoszą z prośbą... :-)
Prawda o przedszkolach jest taka, że każdy ma o nich własną opinię a tych opinii jest tyle ilu ludzi. Tak jak z lekarzami, jeden będzie zachwycony a drugi będzie "psy wieszał". Najważniejsze jest tak naprawdę, żeby dzieciaki były zadowolone i uśmiechnięte.

dokładnie irlandia..

magda jakby co to bede pamietała..jeszcze mamy troche czasu wiec niech ciotki nie zmieniaja pracy przypadkiem;-)

a pogoda do bani....aż nic mi sie nie chce.:baffled:

dokładnie irlandia..

magda jakby co to bede pamietała..jeszcze mamy troche czasu wiec niech ciotki nie zmieniaja pracy przypadkiem;-)

a pogoda do bani....aż nic mi sie nie chce.:baffled:

oj pogoda pod wielkim psiskiem :baffled: ja z moim Frankiem to juz nie wiem co mam robic????????? pluca czyste a kaszle jak gruzlik w objawami wyplucia pluc az zal patrzec:nerd: tylko odsylaja mnie laryngolog alergolog a wszedzie brak miejsc ...... i czekanie po kilka miesiecy...... a prywatnie to z powodu mieszkania od roku w łodzi nie wiem do kogo uderzyc mowie wam rece opadaja.....
mkody do przedszkola musi chodzic wiec az drze ze jak wyjdzie z tego to po tygodniu zacznie sie od nowa.....
VIKI trzymam cie za slowo:) ze jak wyjdziecie i my wyjdziemy z choroby umawiamy sie na pyszna kawusie:-) smaotnosc doskiera na tym romanowie hihihihi

serdecznie pozdrawiamy

Witajcie mamusie:tak: Jestem mamusia 40 dniowego Filipka:tak: mieszkamu sobie na Bałutach i powoli uczymy sie siebie nawzajem:-D Mam nadzieje ze przygarniecie nas do Łódzkich mamusiek:-D:-D:-D:-D pozdrwaiwm:tak::tak:

tygrysku witaj, pewnie ze przygarniemy:) napisz cos o swoim synciu i o sobie, moz\e wkleisz jakies foteczki?

ana u nas dzis byl pan dr i chlopaki juz praktycznie wyleczeni, za tydzien w sobote damian wyjezdza na ferie wiec bede sama z pawełkiem.wtedy koniecznie musimy sie spotkac wiec zdrowiejcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ana a do jakiego lekarza wy chodzicie??moze spotkaj sie z tym Kwasnym on powinien zaradzic na franusiowe dolegliwosci:sorry:u nas po miesiacu prawie wszyscy wracają do zdrowia..ufffff

magda milego pobytu na sląsku wam życze....odezwij sie jak wrócicie:tak:

a moj maz dzis zrobil mi niespodzianke i wlasnie dowiedzialam sie ze wraca za kilka godzin:-) wprawdzie w srode znow wyjezdza no ale ...wiedzielismy tym razem ze tak bedzie...jakos damy rade tymczasem musimy nacieszyc sie sobą przez te kilka dni:-p

ja chyba zapisze wiktora do przedszkola blizej mojej pracy, zebym mogla go zostawic na tzw podstawe programowa czyli 5 godzin ktora jest bezplatna. Jedyneczka w aleksandrowie ma duze czesne 191 zł miesiecznie. W przedszkolu na retkini w ktorym mialam ostatnio praktyki to 131 zl.

reklama
Viki u nas też dziś był p. Doktor! :-D
Olo katarzy i trochę zaczął kasłać. Dostaliśmy leki a z małym od poniedziałku będzie Małż.
U nas był po 11tej a u Was?
Kropecka a które to "Jedyneczka"? Kiedy będziecie bliżej mieszkać?
Tygrysku Witaj!
Akurat tak się składa że obecnie to bardziej wątek aleksandrowski a nie łódzki...

Do góry