reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie z Łodzi

reklama
izapw - dowiem sie i najpozniej jutro napisze. moj eks ma padaczke, jest swietnie prowadzony i ma due zanse na calkowite wyleczenie.

to ja sie odezwe.
u nas wlasciwie wszystko w porzadku, chociaz ja mam od pewnego czasu jakiegos dola i taka jakas niemoc czuje i apatie, nic mi sie ni chce, na zajecia laze jak musze. nawet sie zastanawiam czy sie do psychologa nie przejsc, ale moze to tylko ta pora roku...
za to tytus w swietnej formie, czasem troche katarzy, i zeby mu ida i ida, ale poza tym wesolutki i chetny do nieustajacej zabawy. psotnik sie zrobil... wieze mi przelacza i taki jest szczesliwy jak mu sie uda radio zmienic :)
a zeby... wlasnie? ile zebow wychodzi dziecku do 1 roku? tytusowi juz szosty idzie, bedzie lada dzien i jak tylko jeden sie pojawia natychmiast nastepny go goni... zadnych przerw. a ja juz jestem wykonczona. dwa ray dostal czopek z paracetamolu na noc, ale nie bede mu rzeciez dawac codziennie...
macie jakies zwierzeta? my mamy psa i kota. tytus ma swira na ich punkcie, jak slyszy "kotek" to w drugim pokoju smiech slychac. a ja tego kotka meczy... za ogon go lapie, po calym domu goni... ech...
i jeszcze jedno - chcemy sobie po swietach kupic jakies meble do pokoju. regaly, szafki, etc. tanio!!! polecacie jakies salony meblowe???

Hej Kobiety :)

mamusiuagusiu,
Chyba większość z nas trochę już rozpoczęła przygotowania do Świąt - sprzątanka, pranka..
Wczoraj byłam na przeglądzie podwozia  ;D u ginekologa i wsio OK - cieszę się bo jakoś takoś mi się wydawało, że raka mam czy co.. :(

marianeczka,
Ja też doły miewam - zawsze na jesieni jestem bardziej podatna na stany depresyjne - ogólnie mi wszystko spowalnia i czuję się podle - nie mówiąc o dręczących migrenach :( Idź się ponaświetlać sztucznym słoneczkiem albo kolorami i lepiej się poczujesz - bo Ty zmęczona jesteś! sama piszesz, że Tytus ząbkuje - płakusia, marudzi.. znam ten stan z autopsji - choś Julka jako wczesniak miała opóźnione ząbkowanie i pierwsze zęby wyszły jej dopiero po pierwszym kroczku (po 12 m-cu życia) - śmiałam się, że zębów sobie nie wybije podczas nauki chodzenia bo ich nie ma ;) ale potem posypały się i w ciągu kilku dosłownie miesięcy wyszły wszystkie. Ja Julce podawalam Viburcol w czopeczku i robiłam chłodne okłady na policzki + smarowanie chłodnym (z lodówki) żelem Dentinox no i rzecz jasna - tulenie, noszenie.. pełen serwis :)

My mamy 10 miesięcznego sznaucerka miniaturkę:
_494284_n.jpg

a tak wyglądał jak był malusi:
_441552_n.jpg

Mamy jeszcze szynszylę Maćka.

Julka uwielbia swoje zwierzaki i naprawdę o nie dba :)

Jeśli chodzi o mebelki to my zaopatujemy się w IKEA bo można cos zawsze w promocji kupić (teraz jak co roku będzie przed Świętami wyprzedaż) i nie na wieki - jak nam się znudzi to sobie zmienimy wystrój  ;D Popatrz może w BRW - tam kupowaliśmy szafki do kuchni i zadowoleni jesteśmy.

Pozdrowionka :)

Witam serdecznie łodzianki :laugh: :laugh: :laugh:

Chciałam sie przywitać z Wami i przedstawić nas w skrócie.
Jestem mamą 15,5 miesięcznej córeczki Natalki.
Nata urodziła sie 25 sierpnia 2004 roku 15 dni przed terminem.
Jest lekkim alergikiem - ma uczulenie najprawdopodobniej na seler, czekoladę i jeszcze kilka innych produktów ale nie na mleko. Natalka jest pozeraczem nabiału w kazdej postaci :laugh: i w ogromnych ilościach :p
Poza tym ma lekkie zaburzenia przewodu pokarmowego i ma tzw "Zespół Złego Wchłaniania" na szczęście ustępuje ale jesteśmy pod stała kontrolą gastrologa :)
Ja obecnie nie pracuję, siedzę z małą w domu.
Mieszkamy na nowych bałutach koło Al. Włókniarzy.
To tyle :laugh:
I Witamy :laugh:

reklama
witamy cie Myszatka i twoja natalke rowniez ;)

u nas ok. moja atopia nadal w natarciu (dzieki za rady!!!) ale olewam. solarium na pewno ja pogarsza, ale jak sama Agawa pisalas - o ej porze roku milo jest sie wygrzac ;) wiec staram sie jakos tam walczyc i sie nie przejmowac ze jestem w ciapki ;) cwicze silna wole nie drapiac sie ;) :D

wojtek juz sam pol pokoju potrafi przejsc. jeszcze sie chwieje, ale jest coraz odwazniejszy. nowych zebow brak. za to katar okropny ma :( staram sie mu psikac jakimis kroplami i wycieraz nosek, ale on sie strasznie wscieka biedulek. dostaje tez vibovit zeby sie nie rozchorowal.

ja tez zakatarzona :mad: jakos nie chce przejsc. powoli kompletuje sprzet i stroj na wyjazd (nie wiem czy pisalam - jade na slovacjie miedzy Swietami a Nowym Rokiem) i to jest narazie glowny temat w domu. tylko chyba zatesknie sie na smierc! w weekkend nie widzialam wojtunia 33h i strasznie sie stesknilam! a co dopiero 7 dni!!! no ale bardzo chce jechac - to jedyna szansa zeby przypomniec sobie jak sie jezdzi na desce. za rok planuje znowu byc w stanie blogoslawionym wiec juz nie pojade ;) no i powoli ustalam liste prezentow. z wojtkiem nie ma problemu - kazda nowa zabawka go fascynuje ;)

pozdrawiam i zycze lepszych humorow mamusiam z chandra ;)

Do góry