reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Dzien Doberek kobietki:-) jestem dzis pierwsza;-)mąż szedl do pracy,a mi sie jakos nie chce spac jestem jakas pelna energi ale mnie to cieszy po ostatnich moich dołkach:zawstydzona/y:zastanawiam sie,czy @ przyjdzie choc wielkich nadzieji jakos sobie nie robie ale jakby byly dwie kreseczki byloby super:-):-):-) milego dzionka i slonka wam wszystkim zycze:tak:;-)

ANIOŁEK 31.05.08 :*
[*]

reklama
Dzień dobry,

Jestem i ja. Chciałam sie dziś wyspać ale słoneczko zaglądało mi przez okno od samego rana i świeciło prosto w twarz.

Można by się w sumie troszke popalać :-D:-D:-D:

0109.jpg

http://i219.photobucket.com/albums/cc166/recado/glimboo/homens/0109.jpg

Mama Stacha - a mówili coś ciekawego na tym TVN Style? Ja niestety nie mam kablówki ani nic bo rzadko telewizję oglądam ;-)

Zrobiłam małe wiosenne porządki i będę krzyczeć na te co sie nie odzywają :

Sylwijka1981 i Syneczki2 - co u Was??? Miałyście pisać i cisza. Wrrr....

Ciężarówki: martuska12310, ninonka, kilolek, camelia - już o nas zapomniałyście??? Dajcie znać co Was, jak fasolki, jak Wy i wogóle???

Paulina446 - czyżby te bociany Cie dorwały?
smartka - ogarnęłaś się już po przeprowadzce?
monika28 - pojawiam się i znikam???

i co z amelką84, smutną_ps, Kairą24????

I ze wszystkimi dziewczynami co piszą 1 post i znikają???

Dziewczyny jeżeli nas podczytujecie a nie piszecie to NAPISZCIE cokolwiek żebyśmy wiedziały czy wszystko w porządku czy mamy przychodzić z pomocą, odkopywać dołki lub cokolwiek innego.

Ostatnia edycja:
Czesc dziewuszki:-)
u mnie @ na calego:wściekła/y:
a ja dzisiaj od rana dostałam tel od tesciowki ze zla wiadomoscia,moja szwagierka ktora jest w 9 tc zaczela krwawic i jest w szpitalu na podtrzymaniu:-(
kochane pomozmy jej i trzymajmy za niom kciuki!
milego dnia zycze papa

Czesc dziewczyny, nie odzywalam sie kilka dni, bo zapracowana bylam, a zmeczenie nie odpuszcza i po pracy spie i spie...
U lekarza bylam w czwartek, kiedt tez zrobilam trzeci test, oczywiscie dwie wyrazne krechy znowu, a test ma ponad 90% pewnosci i moze mylic sie tylko wtedy kiedy przeszlo sie jakas kuracje antybiotykami.
Niestety, przebywam na wyspach od 3 lat i tutaj wszystko wyglada inaczej.
Nie mam robionych zadnych badan, co mnie martwi, nawet ciazy mi nie potwierdzili, bo test ktory zroiliby w laboratorium wykrywa tosamo stezenie hormonow we krwi i daje te same rezultaty.
Pierwsze usg w 12 tygodniu, teraz jestem w piatym, wiec jeszcze 7 tygodni musze wytrzymac...ehhh... wrocilam zdolowana, bo myslalam ze zaraz zrobia mi jakies wyniki, sprawdza co i jak, a tu nic. Poplakalam sobie troche, bo boje sie jak cos jest nie tak to teraz moglby mi ktos pomoc, a tak pozostaje tylko nadzieja i moja figurka matki boskiej z guadelupy, ktora dostalam od przyjaciolki, zeby modlic sie o zdrowe malenstwo.
W 12 tyg robi sie dopiero badania krwi, moczu, ustala sie grupy krwi, jesli wszystko ok to potem drugie usg w 20 tyg ciazy i do konca nic, jeslli jedna wszystko bedzie ok, planuje w sierpniu poleciec do Polski i tam sobie zrobic wszystkie badania. Jesli tu nie ma problemu, lekarza widzi sie tylko na udg, a tak w czasie calej ciazy jest midwife, czyli taka polozna ktora dba o wszystko.
Co kraj to obyczaj, ja jednak mam tu prace i swoje zycie i nie moge zostawic meza na 9 miesiecy samego...
Dziewczyny, dajcie znac jesli ktoras z was rodzila na wyspach i to jest normalne.
Poki co dieta bogata w witaminy, jem warzywka i owoce, biore tez witaminy dla kobiet w ciazy, oczywiscie z folikem, takze omega 3 kwasy ktore sa bardzo wazne, choc u nas w kraju jeszcze nie az tak popularne.

Pozdrawiam
P.s. mam nadzieje ze w ten weekend uda mi sie troche popisac do was wiecej.
Buziaki.

No widzisz, a na wyspach ciazy nie podtrzymuje sie sztucznie przez pierwsze 12 tyg, jesli wiec cos jest nie tak, organizm samoistnie ja wydala.
Krwawienie to nie jest dobry znak, ale az 25% kobiet ma plamienia w pierwszym trymestrze, niestety, polowa z nich trach dzidziusia. Mam nadzieje ze twoja szwagierka nie bedzie w tej grupie.
Trzymam kciuki.

Witajcie dziewczyny!
Już dawno nie pisałam nic konkretnego. Jakiś tydzień temu mój M dostał zioła na poprawienie nasienia bo wyniki badań nie były najlepsze. Moje pęcherzyki po clo pracują bardzo ładnie - słowa gin. Jeden z pęcherzyków już pękł,a drugi chyba właśnie pęka bo strasznie mnie boli prawy jajnik. ;-) Do lekarza teraz dopiero idę pod koniec maja. Jak ja to wytrzymam? :szok: Problem mam z jednym. Nie wiem czy mam nadal brać bromergon. Niby pani doktor nic o nim nie mówiła,ale ja nie wiem czy jak przestanę go brać przez te 2 miesiące to prolaktyna znowu nie podskoczy. Jak to z tym jest? Pozdrawiam cieplutko! U mnie w końcu wiosna!

Witajcie Dziewczyny:-)

Moje spotkanie z kumpelami z liceum bardzo udane:-) tak się uśmiałyśmy, że masakra:-D wszyscy się na nas w pubie patrzyli jak na jakieś wariatki:-D wróciłam do domku przed 1 hehe co już dawno mi się nie zdarzyło:-p

Od rana nie śpię, bo najpierw o 6 musiałam po mamę jechać do pracy, bo tatuś wczoraj popił i nie był w stanie:-p a od 7 rano wiercili w piwnicy, bo wymieniają rury, a później jeszcze zakupy, żeby jeszcze parę dodatków kupić do ślubu:-D udało mi się nawet butki kupić:-D

A dziś mamusia ma imieninki (tzn. miała wczoraj:-p) więc teraz będziemy mieć mała imprezkę:-)

Buziaczki kochane i miłej soboty życzę:-D

Trzymam kciuki, żeby wszystko było u wszystkich w porządku:-D

reklama
Witajcie dziewczynki:-) U mnie wszystko ok,tylko @ się zbliża i brzuszek mnie boli:wściekła/y:
Maggie_f moje wielkie GRATULACJE Pani Magister!!! i dziękuję,że tak się o Nas wszystkie martwisz:tak:
Kroptusiu ja również trzymam kciuki za Ciebie i Twojego maluszka!!
Miłego weekendu
Całuski

Do góry